Skav Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 @antek1987 ogolnie sprzęt milwaukee to już wyższa klasa z tego co słyszalem. Sam nie miałem jakoś zbytnio okazji sie pobawić (poprostu nie ta branża - u mnie to co najwyzej sie srubokręt przyda od czasu do czasu), ale slyszalem opinie od osoby pracującej z różnymi wkretarkami i innymi cudami na codzien od X lat że podobno żdane makity i inne boshe nie maja podjazdu. No ale niestety trzeba też sie nieźle wypłacić za taki sprzęt 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwirek03 Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 @Skav mam grzechotke m12 ir Milwaukee, zesrała się tuż po gwarancji, koszt naprawy tyle co nowa bez baterii A wcale ciężko nie miała prace hobbystyczne, także moim zdaniem firma jak każda inna bez och i ach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 @zwirek03 może jakiś "trefniś" się trafił? bywa. coś niecoś przerobiłem na milwakee i deWalt, stawiam te sprzęty na jednej półce jakościowo, subiektywnie przechodzę na deWalt z uwagi na baterie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Moj brat w warsztacie uzywa deWalta i nie chce innych sprzętów duzy udar ma tyle siły ze każda śrube odkreci a małym to bez problemu śruby w kołach odkreca 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwirek03 Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 @CarlosBlack bardzo możliwe , ale przy pracach tylko i wyłącznie przy swoich autach to naprawdę nie widzę różnicy między meec z juli A tym Milwaukee oczywiście oprócz ceny dwie wkrętarki, zakretarka działaja już dobrych kilka lat A Milwaukee niestety już nie i nauczony sytuacją nigdy już nie wydam 1K na klucz jak to miało miejsce z Milwaukee, acha coś z narzędzi wurth jeszcze sie znajdzie które działają też szmat czasu ale w tej chwili naprawdę nie widzę sensu przepłacać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stig Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Witam. Mam auto po korekcie zabezpieczone powłoką carbonq 10h (niestety jakoś nie przypadła do gustu, po pół roku przestała funkcjonować) podbijam to co każde mycie ręczne prostaff'em CC water Gold . Czy jest coś lepszego od tego Golda dla podbicia efektu szlistości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paki112 Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 @stig zrób serwis Kwaśna piana/szampon, Deironizer i tar&glue remover w razie potrzeby, zobacz jak wtedy będzie się zachowywać powłoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigsmith21 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Panowie pytanie do doświadczonych. Planuje zrobić One stepa Enigmą od AW i na to wrzucić "biedronkowe" k2 Gravon Lite. Pytanie czy wymywac ipą? Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil598 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 @bigsmith21 przed każdą powłoką trzeba dokładnie odtłuścić lakier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 9 minut temu, bigsmith21 napisał: Planuje zrobić One stepa Enigmą od AW i na to wrzucić "biedronkowe" k2 Gravon Lite. Pytanie czy wymywac ipą? Nie musisz wymywać (a nawet nie powinieneś). Enigma AIO to pasta z dodatkiem SiO2, więc stanowi od razu podkład pod powłokę/wosk z dodatkiem SiO2. Jeśli chcesz wymywać, równie dobrze możesz one step wykonać "zwykłą" pastą polerską. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 @bigsmith21 tak jak piszę kolega @Eidos71. Enigma mimo AIO w nazwie to taki primer. Do tańca i do różańca, bo można kłaść na to i woski i powłoki. @kamil598 plis następnym razem bez znajomości produktu nie doradzaj innym, bo się robi bałagan. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil598 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 38 minut temu, Eidos71 napisał: pasta z dodatkiem SiO2 O widzisz tego nie wiedziałem Próbowałeś takich kombinacji? Nie skraca trwałości tego co na tym leży? @KUBA46 mea culpa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 12 minut temu, kamil598 napisał: O widzisz tego nie wiedziałem Próbowałeś takich kombinacji? Nie skraca trwałości tego co na tym leży? Primery pod ceramikę żadna nowość, oprócz enigmy masz CP essence, ts essential, ads blue lotion, gyeon primer. Poczytaj o Essence o tym masz najwięcej informacji ze wszystkich 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil598 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 @ghost o Essence wiem ale nie skojarzyło mi się AIO z Primerem po prostu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Godzinę temu, kamil598 napisał: @bigsmith21 przed każdą powłoką trzeba dokładnie odtłuścić lakier Absolutnie. Tak jak pisze @Eidos71. Pasty: AW Elixir, Carpro Essence to pasty z dodatkiem SiO2. Ich się nie wymywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 @xadamx hm... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 W swoim teście, na FB swego czasu @AreK pokazywał jak ciężko jest wymyć Essence Zwykłe Wipe Outy tego nie zrobią. Taka IPA 50%, to można spokojnie przelecieć lakier, żeby chociaż kurz ściągnąć ale ważne zeby odczekać po Essence. Według mnie z 4 godziny chociaż Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 @CarlosBlack po 12h nie trzeba wymywać. Swoją drogą niezły bałagan ma CarPro w zeznaniach. Czasem piszą, że po 1h czasem po 4h i wymywać. Jedynie z czasem bez wymywania są zgodni czyli 12h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Panowie czyli dobrze rozumiem. Poleruje auto essence i docieram tylko suchą fibrą nadmiar pasty tak? Docieram tak aby lakier wyszedł bez mazów? I dopiero godzies po 4h wymyć to? Czy poleruje i zostawiam ten nadmiar? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 @Streat nadmiar ściągamy tak jak w klasycznej paście polerskiej. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Apovsky Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zymol Titanum + HDC. Przed każdą kolejną aplikacją Titanuma trzeba przelecieć auto HDC? Czy zachowując ciągłość można tylko uzupełniać samym woskiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigsmith21 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Słyszałem właśnie że się nie wymywa ale chciałem się upewnić. Dzięki za odpowiedź PanowieWysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 @Apovsky wg. sztuki powinno się za każdym razem HDC. Razem z deironem i t&g. Jednak nawet sam Swissvax twierdz, że ich woski(a przynajmniej Endurance) w razie potrzeby można uzupełniać w miejscach gdzie już niedomagają. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 1 godzinę temu, Streat napisał: Panowie czyli dobrze rozumiem. Poleruje auto essence i docieram tylko suchą fibrą nadmiar pasty tak? Docieram tak aby lakier wyszedł bez mazów? I dopiero godzies po 4h wymyć to? Czy poleruje i zostawiam ten nadmiar? Cytuje instrukcje z grupy FB Carpro dotycząca aplikacji CP Essence. Ja tak robiłem bynajmniej: Cytat 1) Rozkładamy go na prędkości 1, na obszarze roboczym 2) pracujemy na około 2/3 aż do klarowności 3) po jej osiągnięciu zwiększamy prędkość do 4 i zaczynamy przesuwać maszynę bardzo powoli, aby wyglądało to jak na video w zwolnionym tempie I tak jeździmy ze 2/3 minuty, aby Essence się dobrze zgrzał z lakierem Najlepiej co każde wypracowanie czyścimy pada. Potem docieramy lakier gdy ostygnie. Po skończonej pracy z Essence wrzucamy pada/pady oraz fibry do np. wody z szamponem, lub od razu przepieramy, aby ograniczyć w nich twardnienie sio2. Reload / Hydro2 możemy zaaplikować od razu. W przypadku powłoki / wosków / innych sealantów, ze względu na rozpuszczalniki Czekamy minimum 4h w tem pokojowej (zimniej - dłużej) delikatnie przemywamy Eraserem i po pół h możemy aplikować co tam chcemy. To "wygrzanie" jest ważne i w sumie wypracowanie aż do klarowności. Dotarcie na spokojnie nawet po skonczonym drugim elemencie. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzechuKR Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Ja też już parę wymywałem esence po 3-5h głównie pod lite. Zawsze ipą 25% I fajnie to siedziało. Jakoś mam opór wrzucać powłokę nawet taką jak lite na nieodłuszczoną powierzchnię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi