Jump to content

Recommended Posts

• Administrator
Posted

Z racji ogromnych rozmiarów oryginalnego tematu tworzę nowy, część 6, dla ułatwionego moderowania tematu.

(W tym temacie wpisujemy konkretne krótkie pytania i oczekujemy konkretnych krótkich odpowiedzi)

WAŻNA UWAGA: Najpierw używamy opcji "SZUKAJ" a następnie zadajemy TU pytanie!!!

Za każde pytanie poniżej wszelkiej krytyki udzielamy bonusowego punktu.

* tylko żeby nie było pytań, na które odpowiedzi będą bardzo obszerne, bo wtedy lepiej zrobić oddzielne wątki - pytania mają być takie, na które odpowiedź można udzielić w 1-2 zdaniach.

ZAPRASZAM DO DYSKUSJI....

Posted

Czym lub jakimi aplikatorami najlepiej nakładać woski 30ml ?

Posted

siemka mam pytanie już jakiś czas minął od używania time to shine snow white, i teraz pytanie do tych co używają czy ona zjada woski naturalne np body wax ?:) czy nie rusza nic, bo po testach jak patrzyłem to temat ucichł i nikt na razie nie dal konkretnej odpowiedzi :P

Posted

[ref]Gumis23[/ref], wydaje mi się, że nie :thumbdown: szyba jest dużo bardziej twarda i tlenek daje jej radę a klosze to jednak plastik :dontknow: Ja używam kocha H 8.2 i antiholo na rotacji i padach 80mm / 55mm i idzie bardzo fajnie oczywiście wcześniej szlif papierkami ;)

Posted
[ref]Gumis23[/ref], wydaje mi się, że nie :thumbdown: szyba jest dużo bardziej twarda i tlenek daje jej radę a klosze to jednak plastik :dontknow: Ja używam kocha H 8.2 i antiholo na rotacji i padach 80mm / 55mm i idzie bardzo fajnie oczywiście wcześniej szlif papierkami ;)

Też tak myślałem, mam pasty koch, menzerna itp pady też i to zawsze nimi robię oczywiście jak mówisz wczesniej szlif papierkiem. Pytam bo po prostu bylem ciekaw.

Posted

Nie - poprosu splukaj woda, ale i po zostawionym iron-xie nie zaobserwowalem przebrawienn - tylko piach:-))

Posted

Potrzebuje pomocy. Któreś auto z kolei robią mi się hologramy po pastach i padach gdzie wcześniej nie było mowy o nich. Np cały system UHS od rupesa. Różne auta dziś np walczę z peugotem 407. Jakieś pomysły? Dodam ze zrobiłem już kilkanaście aut i nigdy nie było tego problemu

Posted

Rozumiem że robisz na DA i wszystko zgodnie ze sztuką? UHS to one step może spróbuj ultra fine i wykończyć

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Posted

Tak robię na da i wszystko tak jak zawsze i nigdy nie było problemu. Po przejechaniu uhs robią się hologramy później gdy chce je usunąć np Kochem antyhologramem to i tak nie znikają mam jeszcze pastę finisz od nanolex i od polytop antyhologram i żadna nie działa :/

Pady nowe i mikrofibry tez

Posted

Jakie pady jakie obroty?? Jaka ilość pasty, wypracowujesz ją?

Posted

Maszyna rupes 15 mark II

Zestawienie I pad i pasta rupes UHS

II pad royal pads biały i pasta tnąca nanolex (super one step mi wychodził tym zawsze)

Pad tnący nanolex + pasta nanolex tnąca na koniec finisz tez nanolexA pasta + pad

Hologramy chce usunąć Kochem i nie daje rady

Pasta wypracowana po mojemu dobrze pad suchy i ciepły na koniec bardzo nie ma co docierać na lakierze

Posted

Po uhs używasz tnącej pasty i pada? A jakie obroty? Na całym aucie to samo czy jakieś konkretne elementy??

Posted

I żaden antyhologram sobie nie radzi tak? Oczywiście pad do antyhologramu czysty do użytku? Próbowałeś samą wodą na czystym padzie? Możesz też spróbować Zmniejszyć obroty z antyhologramem lub fibra i ręcznie z antyhologramem

Posted

To spróbuj wodą, na wolnych z pastą lub na ręku z pastą...

Posted

Nie, samą wodą.

A swoją drogą wymyłeś pastę izopropylem po tych pracach? Może ten holos to tłusty film po pastach

Posted
Czyli zwilżyć pad woda+ pasta na to?

Średnia gąbka, finisz pasta.

Prędkość 2-3 dwa szybkie powtórzenia następnie 2 bardzo wolne z odpowiednim naciskiem i ostatnie na miękko. Jeśli zostaną holosy, w którą strone się układają?

Ewentualnie pad primeujesz pastą i następnie wypłukujesz pastę wodą, wodę odciskasz, i polerujesz, tak też spróbuj.

Jak wygląda Twój prime padów? Jak rupes nakazuje?