DevMike Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 1. Jaki pod polerski polecacie pod SOFT99 Micro Liquid Compound ? Dlaczego pad polerski ? Zakupiłem sobie maszynę DA i chciałbym tym razem położyć cleaner maszyną ze względu na to że strasznie ciężko się go kładzie 2. Do tego samego cleanera czy można dokupić gdzieś ten ich aplikator ? Bo nigdzie nie mogę znaleźć. Czy do tego mogę po prostu użyć nawet zwykłedgo aplikatora do wosku ?https://mrcleaner.pl/aplikatory/monster-shine-aplikator-sloneczko-zolty-gabkowy-do-aplikacji-wosku?from=listing 3. Jakie polecicie pady polerskie + pasty dla początkującego ? Chcę kupić maskę ze szrotu i na niej się uczyć żeby potem obrobić moje 2 letnie auto 4. Czy do tej maszyny https://www.jula.pl/catalog/motoryzacja/pielegnacja-samochodu/srodki-do-woskowania-i-polerowania/polerki-elektryczne/polerka-oscylacyjna-004229/ można dokupić jakieś pady o małej średnicy w celu polerowania małych elemetów - chodzi mi o elementy obok swiateł itp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 17 minut temu, DevMike napisał: 1. Jaki pod polerski polecacie pod SOFT99 Micro Liquid Compound ? Dlaczego pad polerski ? Zakupiłem sobie maszynę DA i chciałbym tym razem położyć cleaner maszyną ze względu na to że strasznie ciężko się go kładzie 2. Do tego samego cleanera czy można dokupić gdzieś ten ich aplikator ? Bo nigdzie nie mogę znaleźć. Czy do tego mogę po prostu użyć nawet zwykłedgo aplikatora do wosku ?https://mrcleaner.pl/aplikatory/monster-shine-aplikator-sloneczko-zolty-gabkowy-do-aplikacji-wosku?from=listing To w końcu chcesz kłaść maszyną czy ręcznie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DevMike Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 36 minut temu, Strus napisał: To w końcu chcesz kłaść maszyną czy ręcznie ? maszyną, ale w małych zakamarkach gdzie maszyną będzie po prostu nieporęcznie pojadę ręcznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 Aplikator masz w zestawie. Pad finishowy. Karbowany może być. Na przykład NAT czarny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcelus Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 Szukam poręcznego klucza udarowego aku w granicach +- 800 zł. Myślałem o Ryobi, tylko nie wiem czy nie będzie za duży. Najlepiej z 2x aku i ładowarką, fajnie jeszcze jakby była walizka. Moment myślę że 200 Nm wystarczy, raczej do mniejszych śrub i kół. Czy coś jest wartego jeszcze uwagi? Widziałem że Parkside ma jakiś klucz, ktoś ma jakieś jeszcze propozycje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Koledzy jak/czym usunąć emblematy przyklejone na klej do szyb? Szwagier zanim dowiedział się, że ja kupuję auto przykleił emblematy na ten klej i teraz chcę je wymienić na nowe - boję się, że jak pójdę w rozwiązanie siłowe, to oderwę z lakierem. Zastanawiam się nad żyłką - by odciąć i potem zmyć klej - jak to widzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoBerTo91 Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 13 godzin temu, marcelus napisał: Szukam poręcznego klucza udarowego aku w granicach +- 800 zł. Myślałem o Ryobi, tylko nie wiem czy nie będzie za duży. Najlepiej z 2x aku i ładowarką, fajnie jeszcze jakby była walizka. Moment myślę że 200 Nm wystarczy, raczej do mniejszych śrub i kół. Czy coś jest wartego jeszcze uwagi? Widziałem że Parkside ma jakiś klucz, ktoś ma jakieś jeszcze propozycje? Kolego polecam Parkside PASSK 20-Li A1 400nm. Teraz zwykła wersje masz w lidlu za 299zł z aku i ładowarką . Super nie zawodny sprzęt. Jak chcesz profi to na allegro masz Parkside Performance 1250nm za okolice 499-599zł . Oba klucze chodzą tylko z baterią 4ah, z mniejszym 2ah z wkretarki przerywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
#kris Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 @RoBerTo91ooo dobrze wiedzieć że z 2Ah jest problem, w sklepie online Lidl jest bez Aku i ładowarki za 200pln. To pasowałoby dokupić 4Ah. Mam już kilka rzeczy z serii 20V to ładowarka jest... Ten co w sklepie online 30pln taniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoBerTo91 Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 6 minut temu, #kris napisał: @RoBerTo91ooo dobrze wiedzieć że z 2Ah jest problem, w sklepie online Lidl jest bez Aku i ładowarki za 200pln. To pasowałoby dokupić 4Ah. Mam już kilka rzeczy z serii 20V to ładowarka jest... Ten co w sklepie online 30pln taniej Na sklepie online masz ten same aku 4Ah. Ten klucz zielony koła kręci bez zająknięcia . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsyyo Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Czy myjka przy pianownicy PA pracuje jakoś ciężej czy coś w tym stylu? Przy ostatnim myciu zacieła mi się przy pianowaniu, tzn puściłem pistolet a myjke nadal było słychać. Potem było dobrze, aż znowu pianownice założyłem, wtedy już się nie zacięła, ale miałem wrażenie że chodzi trochę inaczej. Myjka Nilfisk C.135 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banano7 Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Panowie, czy ktoś z was miał przyjemność pracować i porównać szczotę do opon z Auchan ? Jest bardzo podobna do polecanej tu na forum . Zastanawiam się czy zamawiać z Ali czy kupić stacjonarnie. Koszty niewielkie około 7 zł ale nie chcę by nie przewalały mi się zbędne bądź nie spełniające swojego zastosowania rzeczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 @banano7 kupiłem taka na ali i leży. Raz użyłem i w ogóle mi nie podeszła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateczek Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 49 minut temu, banano7 napisał: Panowie, czy ktoś z was miał przyjemność pracować i porównać szczotę do opon z Auchan ? Jest bardzo podobna do polecanej tu na forum . Zastanawiam się czy zamawiać z Ali czy kupić stacjonarnie. Koszty niewielkie około 7 zł ale nie chcę by nie przewalały mi się zbędne bądź nie spełniające swojego zastosowania rzeczy Jak włosie będzie odpowiednie (sztywne), to może być fajna szczotka. Używam podobnego Mothersa i jestem bardzo zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi1509 Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 @banano7 To samo co z ali. Przy większych profilach sprawdza się dla mnie bardzo dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Notcon Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 @banano7 ja taką z Ali myję często opony. U mnie się sprawdza i robota szybko idzie. Zależy jaki profil oczywiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banano7 Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 U mnie siedzi 225/45 r17 i 195/65 r15 a u was w jakich się sprawdza ? Włosie ciut miększe od tych szczotek na wkrętarkę z Ali / action Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateczek Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Godzinę temu, banano7 napisał: U mnie siedzi 225/45 r17 i 195/65 r15 a u was w jakich się sprawdza ? Włosie ciut miększe od tych szczotek na wkrętarkę z Ali / action Jeśli jest rozmiarów Mothersa, to myję nią 235/40R19 i jest super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 31 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 Robił ktoś kiedys zakupy w sklepie https://did-tuning.pl? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparco0 Opublikowano 31 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 Kumpel ma takie coś na listwie w mazdzie cx3. Auto z tym kupił, a że dopiero będzie za 2 tygodnie w domu to jest czas do namysłu co z tym zrobić. Jakieś pomysły? [url=https://naforum.zapodaj.net/031c48000d15.jpg.html][img]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/031c48000d15.jpg[/img][/url] https://naforum.zapodaj.net/031c48000d15.jpg.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwirek03 Opublikowano 31 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 @sparco0 to są takie rysy , bo wygląda na zdjęciu jak pozostałosci6po RRC PC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparco0 Opublikowano 31 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 Nie mam pojęcia, nie wiedziałem na żywo, bo dopiero za 2 tygodnie będę wiedział, z takim defektem już auto zostało kupione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 31 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 Cześć, pytam tutaj bo nie chcę robić osobnego wątku. Potrzebuje szampon albo wosk w płynie który pokryje maszyny rolnicze przed sezonem. Idea jedna to łatwiejsze czyszczenie z pyłów i kurzu. Dobrze było by aby móc pokryć to z pianownicy przed użytkowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 31 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 @kepa416 od siebie polece CarPro Hydro2foam. Tylko nie wiem jak to będzie z nim bez osuszania. Pewnie powstaną zacieki, ale tak będzie z każdym tego typu produktem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil598 Opublikowano 31 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 @kepa416 Proelite Brillant NanoWax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czester Opublikowano 31 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 39 minutes ago, kamil598 said: @kepa416 Proelite Brillant NanoWax Ja również polecam. Korzystałem w zimie z opryskiwacza po umyciu na bezdotyku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi