KUBA46 Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2020 @Vergil_PL przeczytanie działu „koła” napewno Ci pomoże w wyborze. Odrazu powiem, że dbać czy tak czy tak trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodziak22 Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2020 Używał ktoś szczotki ADBL Twister Soft?? mam obecnie vikana ,ale szukam czegoś na wkrętarke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi1509 Opublikowano 12 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2020 @Vergil_PL DLUX u mnie na felgach siedzi idealnie, ale tak jak kolega wyżej wspomniał o felgi i tak trzeba dbać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lazzur Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Czy po każdym użyciu kwasu należy dany element zobojętnić zasada? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etr Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Potrzebuję wosku który będzie trwały i podbije Look. Padło, standardowo, na fusso 99 do ciemnych. Czy robiąc auta w kolorze białym / srebrnym efekt będzie dobry? Czy może celować w coś innego? Liczba aut które będę robić to ok 15 miesięcznie. Oczywiście lakier odpowiednio przygotowany. Nie śledziłem ostatnich nowinek w tej kategorii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 @etr przy 15 autach miesięcznie to kup 2 fusso i po problemie. Czy są lepsze woski? Są, kwestia tego czego oczekujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 13 Lipca 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 5 godzin temu, lazzur napisał: Czy po każdym użyciu kwasu należy dany element zobojętnić zasada? Bardzo dobre pytanie które zadawałem swego czasu kilku chemikom i odpowiedź była TAK. Teraz pozostaje pytanie kto tak robi.... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bapko Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Bardzo dobre pytanie które zadawałem swego czasu kilku chemikom i odpowiedź była TAK. Teraz pozostaje pytanie kto tak robi....Czy wystarczy zlać dużo ilością wody aby rozcieńczyć kwas czy rzeczywiście zobojętnieć myjąc zasada? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 13 Lipca 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 2 minuty temu, Bapko napisał: Czy wystarczy zlać dużo ilością wody aby rozcieńczyć kwas czy rzeczywiście zobojętnieć myjąc zasada? Trzeba walić od chemika, nie wiem i nie zamierzam tworzyć swoich teorii do tego. Używam kwasów już bardzo rzadko bo mam "zadbane" auta ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Notcon Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Miał ktoś możliwość porównania Daytony do felg z podobną szczotką od MJJC? Jak tak to prosiłbym o jakieś wnioski:)https://a.aliexpress.com/_BSwuOHWysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparco0 Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Czy gliptone gt11 nada się do sztucznej skóry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gąbek1 Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Przy praniu zabrudzeń organicznych można pre-spray chemspec płukać Power rinsem od maxifi? Czy może lepiej użyć środków tylko jednej firmy? Mieszał ktoś z was takową chemię? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaso Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Ja zawsze jak myje kwasem to potem polecę sobie je lekko apc i spłukam żeby zobojętnić ewentualne resztki kwasu. Jakoś wolę zasadowy odpad od kwaśnego, nie wiem dlaczego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitekman Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Deska w Peugeocie RCZ. Wydaje mi się, że to skóra, w dotyku miękka. Ktoś miał doświadczenia, mogę spokojnie pracować Leather cleanerem I zabezpieczyć produktem dedykowanym do skóry? Mam produkty Cleantecha do czyszczenia i zabezpieczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsyyo Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 W artykule na forum gdzie opisane jest Glinkowanie lakieru, jest napisane że do poślizgu wody z szamponem stosunek 1;3 powinien wystarczyć? Czyli na 3 litry wody mam dawać 1 litr szamponu? Czy jakaś pomyłka jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 5 godzin temu, Gąbek1 napisał: Przy praniu zabrudzeń organicznych można pre-spray chemspec płukać Power rinsem od maxifi? Śmiało można. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodek2532 Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 1 godzinę temu, Kamsyyo napisał: A artykule na forum gdzie opisane jest Glinkowanie lakieru, jest napisane że do poślizgu wody z szamponem stosunek 1;3 powinien wystarczyć? Czyli na 3 litry wody mam dawać 1 litr szamponu? Czy jakaś pomyłka jest? Tak ma być, kup jakiś najtańszy szampon za 3-4 zł. Na małego sedana wystarczy jakieś pół litra roztworu. Ewentualnie po taniości możesz kupić lubrykant do glinkowania w kapsułkach z aliexpress. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 13 Lipca 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 4 godziny temu, pitekman napisał: Deska w Peugeocie RCZ. Wydaje mi się, że to skóra, w dotyku miękka. Ktoś miał doświadczenia, mogę spokojnie pracować Leather cleanerem I zabezpieczyć produktem dedykowanym do skóry? Mam produkty Cleantecha do czyszczenia i zabezpieczenia. Jeżeli to skóra to oczywiscie ze mozesz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 14 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2020 10 godzin temu, vlodek2532 napisał: Tak ma być, kup jakiś najtańszy szampon za 3-4 zł. Na małego sedana wystarczy jakieś pół litra roztworu. Ewentualnie po taniości możesz kupić lubrykant do glinkowania w kapsułkach z aliexpress. Głupota.... 12 godzin temu, Kamsyyo napisał: A artykule na forum gdzie opisane jest Glinkowanie lakieru, jest napisane że do poślizgu wody z szamponem stosunek 1;3 powinien wystarczyć? Czyli na 3 litry wody mam dawać 1 litr szamponu? Czy jakaś pomyłka jest? wystarczy kilka kropel szamponu na np. 2 litry wody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etr Opublikowano 14 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2020 Kombinacja zielony korek 3m i Pad miękki przyniesie jakiś efekt? Czy lepiej użyć połączenia zielonego i ultrafiny na średnim padzie? Cel - odświeżenie lakieru, nie zależy mi na usunięciu 90proc rys Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 14 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2020 Lskier lakierowi nierowny wiec zrob po przejedzie obiema kombinacjami i wybierz lepsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qukie Opublikowano 14 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2020 15 godzin temu, pitekman napisał: Deska w Peugeocie RCZ To skóra. Od prawie 3 lat czyszczę i zabezpieczam dedykowanymi produktami więc śmiało działaj. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 14 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2020 @etr będzie ok. Pytanie się powtarza co kilka stron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gold_Car Opublikowano 14 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2020 A artykule na forum gdzie opisane jest Glinkowanie lakieru, jest napisane że do poślizgu wody z szamponem stosunek 1;3 powinien wystarczyć? Czyli na 3 litry wody mam dawać 1 litr szamponu? Czy jakaś pomyłka jest?Kup siebie glinie BH nią można pracować z samą wodą , ale jak dasz kilka kropel do wody łagodnego szamponu dla poślizgu to też będzie ok. Ja pracuje z tą glinka sama wodą dużą ilością wody... Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 14 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2020 19 godzin temu, Kamsyyo napisał: artykule na forum gdzie opisane jest Glinkowanie lakieru, jest napisane że do poślizgu wody z szamponem stosunek 1;3 powinien wystarczyć? Czyli na 3 litry wody mam dawać 1 litr szamponu? Czy jakaś pomyłka jest? Możesz podrzucić link do tego? 17 godzin temu, vlodek2532 napisał: Tak ma być, kup jakiś najtańszy szampon za 3-4 zł. Na małego sedana wystarczy jakieś pół litra roztworu. Ewentualnie po taniości możesz kupić lubrykant do glinkowania w kapsułkach z aliexpress. Bzdura... wody owszem nie trzeba dużo, ale szamponu dajemy kilka kropel tylko żeby glinka lepszy poślizg miała. Co ważne woda musi być bardzo ciepła/gorąca. Wtedy glinka jest miękka i pracuje się nią tak jak należy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi