Dante05 Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 Który wosk będzie trwalszy/łatwiejszy w aplikacji Collinite 476s czy Finish Kare 1000P Hi-Temp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 FK 1000 P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sodol Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 Nie mam nic pod ręką żeby odtłuścić szybę przed Ultra Glaco. Czy płyn do dezynfekcji z orlenu się nada chociaż trochę do tego? Pisze na nim 70% etanolu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaszek96 Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 Nie mam nic pod ręką żeby odtłuścić szybę przed Ultra Glaco. Czy płyn do dezynfekcji z orlenu się nada chociaż trochę do tego? Pisze na nim 70% etanolu. Mocno odtłuszczający płyn do szyb też da rade(np Cartec) Leży równie długo co po odtłuszczeniu ipą - subiektywnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sodol Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 @Adaszek96 niestety w domu tylko płyn do szyb domowy, ocet, wódka i płyny do dezynfekcji i myślę czy uratuje się czymś z tego do odtłuszczanie przed Glaco czy nie ma sensu? Czy poprostu walić na zwykła umyta szybę bez odtłuszczenia? PS. Mam jeszcze aceton, może on? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 @Sodol wez plyn do mycia szyb. Dodaj octu i przydalby sie czysty alkohol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sodol Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 @david2888 denaturat zda egzamin? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 44 minuty temu, Sodol napisał: @david2888 denaturat zda egzamin? A dodaj raz sie żyje 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukeu Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 Da się jakoś wyczyścić rzep BP polerki z pasty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dante05 Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 34 minuty temu, lukeu napisał: Da się jakoś wyczyścić rzep BP polerki z pasty? Przyłóż bezpośrednio pistolet i sprężonym powietrzem dmuchaj do skutku pod różnymi kątami. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 W dniu 27.05.2020 o 19:56, MMCzysci napisał: Hej hej. Szukam jakichś tańszych, niekoniecznie wybitnych jakościowo fibr do "najniższych w hierarchii" prac - brudne plastiki, progi, silnik. Ostatnio zauważyłem, że mam już kilka lepszych jakościowo, ale bardzo często takie "byle jakie" też się przydają - tu mam trochę deficyt i szkoda mi używać Gentelmanow po kilkanaście zł/sztuka. Gdzie znaleźć - markety, internet? Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Używam najtańszych z Auchan. Do rzeczy które nie są lakierowane nadają się okej. W promocji jak widzę po złotówce to dokupuje 20 sztuk. Piorę je hurtem i wracają do stanu fabrycznego. Nie widzę absolutnie żadnego sensu żeby do plastików na wysokości nóg albo do opon używać lepszych jakościowo. Do mokrych prac przy na przykład desce rozdzielczej czy innych elementach wnętrza które nie są brudne w piasku spokojnie możesz wziąć najtańsze fiberki z show car shine. Używam takich w kolorze białym to ładnie widać co fiberka zrobiła. Krótkie pytanko ode mnie. Co prawda już zamówiłem ale chętnie usłyszę jakieś sugestie. Sonax profiline actifoam energy. Oprysk ręczny 1 do 100/200? Zamówiłem jako neutralna na lato bo nie ma sensu wyciągać bilt-hamber auto foam jak auto jest tylko zakurzone. Jakieś doświadczenia od kogoś kto już przelał butelkę? Jest sens używania jako szampon? Jak domywanie i przysychanie? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 @Malwin41 Zmień Pastę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lazzur Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 @Pioter83 ja dalem jak mylem ok 50 na 10l i nie bylo problemu wiec watpie ze to od ilosci szamponu, podejrzewam ze to po prosut jakis niedomyt syf 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hep Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 Mam mały problem - Jak powinienem wyregulowac P.A? Kupiłem w techkarze do lavora vertigo. Daje 100ml adbl yeti, 900ml letniej wody. Rozmiar strumienia ustawiam na jakieś 40cm i mocna piana jwst tylko wtedy gdy dam na Full pokrętło od dozowania... i tym sposobem cała pianownica starcza ledwo na jedno auto... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 @Hep używam z K5 i ustawiłem na ok. 80%. na średniej wielkości auto wchodzi mi ok 330 ml gotowego roztworu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paki112 Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 Panowie próbowałem znaleźć odpowiedni temat, gdzie znajde odpowiedź ale poległem: Szukam Deirona do dekontaminacji czyli na lakier aplikowany będzie na zewnątrz. Co polecacie? Coś wyczytałem o D-toxie i Light-cie ADBL-a Jak już pytam to od razu podpytam o Tar&Glue: Miałem ADBL, mam Prickbort, co waszym zdaniem najlepiej sprawdza się na "powietrzu"? Ostatnio pojawia się Bepro, który może długo leżeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoBee Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 Panowie próbowałem znaleźć odpowiedni temat, gdzie znajde odpowiedź ale poległem: Szukam Deirona do dekontaminacji czyli na lakier aplikowany będzie na zewnątrz. Co polecacie? Coś wyczytałem o D-toxie i Light-cie ADBL-a Jak już pytam to od razu podpytam o Tar&Glue: Miałem ADBL, mam Prickbort, co waszym zdaniem najlepiej sprawdza się na "powietrzu"? Ostatnio pojawia się Bepro, który może długo leżećWszystkie które wymieniłeś są ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgazmus Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 Jak to jest z tym Carpro Reload? Auto 2tyg temu zabezpieczone kanapką 2x Cquartz + Gliss,reloada stosowac po kazdym myciu,czy co jakis czas? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bac Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 APC od Good Stuff czy RRC do mycia nadkoli od czasu do czasu jakiś plastików. Które lepsze? Jaką szczotke polecacie do czyszczenia nadkoli materiałowych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 @Orgazmus bym powiedział, że bardziej raz na półroku/rok. Reaload skraca życie powłoki. Nie ma sensu używać go co mycie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aabbcc123 Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 Czy uzywal ktos kertcher stone do mycia elewacji? Bo cos slabo dziala... poleci ktos cos lepszego do elewacji silikonowej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgazmus Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 6 godzin temu, KUBA46 napisał: @Orgazmus bym powiedział, że bardziej raz na półroku/rok. Reaload skraca życie powłoki. Nie ma sensu używać go co mycie. Dziekuję :) A w takim razie do regularnej pielegnacji jakiś QD stosować? Ofc dedykowany do powlok? Mam gdzies tester Carpro Ech2o i zamierzam go rozrobic w proporcjach pod QD,ma to sens? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aivars Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 Koledzy, House of Wax Sapphire czy Good Stuff Show Wax ? chodzi o wyglad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qukie Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 7 godzin temu, KUBA46 napisał: Reaload skraca życie powłoki Czemu i skąd takie informacje? Jeśli się nie mylę, to ostatnio w instrukcji CQuartz było wyraźnie napisane, żeby po aplikacji położyć Reload. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 8 godzin temu, KUBA46 napisał: Reaload skraca życie powłoki. To odważna teoria i mam nadzieję że robiłeś testy na min 3 autach i stąd ten wpis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi