powalla Opublikowano 12 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 Godzinę temu, Grzechu23 napisał: Serio po każdym woskowaniu auta, aplikator ląduje u Ciebie w koszu? Mam do każdego wosku inny aplikator który czeka w woreczku strunowym na swoje następne użycie . PS: spróbuj wymyć fusso z aplikatora, a dojdziesz do wniosku że lepiej (taniej, szybciej, bezstresowo) dokupić do nowego wosku nowy aplikator za dychę i mieć spokój na lata 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzynio_spafreak Opublikowano 12 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 @AudiBlask też ich szukałem. Ja je znalazłem tu ale nie dostępne i czekam https://sidovski.com/product-pol-89001-Shiny-Garage-Atomizer-28mm-do-butelek-1L.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk14 Opublikowano 12 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 5 godzin temu, powalla napisał: Mam do każdego wosku inny aplikator który czeka w woreczku strunowym na swoje następne użycie . PS: spróbuj wymyć fusso z aplikatora, a dojdziesz do wniosku że lepiej (taniej, szybciej, bezstresowo) dokupić do nowego wosku nowy aplikator za dychę i mieć spokój na lata Tutaj muszę przyznać rację mycie aplikatora po fusso to tragedia i lepiej od razu w kosz taki. Raz płukałem aplikator chyba z 10 min a potem wrzuciłem do pralki. Pech chciał że znalazł się tam też ręcznik do osuszania geyona, do dnia dzisiejszego nie zbiera wody i się nie odetkał (robi mazy i kropelki na lakierze) a prany był kilka razy nawet w temperaturze +60stopni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwirek03 Opublikowano 12 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 @DZIADZIA był filmowy z zapachem jak dobrze pamiętam to moijto czy ktoś podrzuci jak się nazywał, ponoć zapach koks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ct240 Opublikowano 12 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 5 godzin temu, powalla napisał: PS: spróbuj wymyć fusso zaplikatora, a dojdziesz do wniosku że lepiej (taniej, szybciej, bezstresowo) dokupić do nowego wosku nowy aplikator za dychę i mieć spokój na lata Polecam mydlo piorace frosch w kostce i ciepla woda. Zreszta nie tylko na fusso, dobrze sobie radzi też z padami po polerowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 12 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 Ja aplikator od fusso odprałem szarym mydłem, nie jestem pewien, czy pomagałem sobie apc, czy nie. Udało się, ale... smród w łazience po tym nie do wytrzymania.Wyryte w skale z S20 FE 5G 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 12 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 Miał ktoś styczność z dmuchawą STIGA SAB 100 AE? Nada się też do odśnieżania auta czy jest za słaba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparco0 Opublikowano 12 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 @zwirek03 SpringAir– Frozen Mojito 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 12 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 2 godziny temu, zwirek03 napisał: @DZIADZIA był filmowy z zapachem jak dobrze pamiętam to moijto czy ktoś podrzuci jak się nazywał, ponoć zapach koks Frozen 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwirek03 Opublikowano 12 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 @sparco0 @DZIADZIA to to? 7797639037 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 12 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 @zwirek03 Tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwirek03 Opublikowano 12 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 @penkus5 dzięki, zamawiamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefONE Opublikowano 13 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2022 Panowie, ściany są oklejone w całości nie tylko napisy ale również tło jest jednolitą okleiną, ranty zasilikonowane… folia conajmniej 6-7 letnia, widac ze raczej tania pozostawiająca klej. Tył, gorna czesc paki to juz normalna okleina. Ktos rozklejał juz cos takiego? Jak to ja wiem, zostający klej tez wiem jak ogarnąć, kwestia €. Ile taka usługa kosztowała by w waszym przypadku? Mam warunki, zeby takimi wjeżdżać do siebie i bedzie tego wiecej tylko jak zrobić zeby byl wilk syty i owca cala? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ad.am Opublikowano 13 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2022 @Grzechu23 jak wyżej, ale zależy od stopnia uwalenia aplikatora. Jeśli było woskowane na bogato Zymolem (który potrafi konkretnie zatkać aplikator) to najpierw płyn do mycia naczyń lub apc, potem 'pranie' zasadnicze Jeleniem. Wszystko ręcznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saczi Opublikowano 13 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2022 Jaka jest różnica między starą i nową wersją Spray Waksa od Chemotion? Oddawać starszą wersję? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoBee Opublikowano 13 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2022 @mefONE pytałem kiedyś typa z firmy która robiła nam taką reklamę na samochodach do przeprowadzek (takie dostawczaki 3.5t. na sterydach). Tam paka jest zrobiona ze zbrojonego włókna szklanego i mimo, że lakierowana to powłoka jest dość chropowata. Nie chciał zdradzić jaką konkretnie chemią, ale przyznał, że mają takie duże dmuchawy do podgrzewania tego dziadostwa. Myślę, że coś w stylu 3M citrus cleaner.Wysłane z mojego HD1903 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtecki Opublikowano 15 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2022 Spotkał się ktoś z tym, że po umyciu FX PROTECT NANO SHAMPOO całe auto tafluje ? Myłem ostatnio 2 auta, na jednym fusso na drugim jakaś kanapka z różnych wosków i tak jak przed myciem oba praktycznie suche po opłukaniu wodą bo krople same spływają to po umyciu fx nanoshampoo stoi woda, tzn no spływa ale tafluje jak zła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 15 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2022 @wojtecki przelałem jakieś 2-2,5 ltr tego szamponu i zarówno na sealantach jak i powłokach było ładne kropelkowanie. Może dobrze by "odetkać" to co masz na aucie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtecki Opublikowano 15 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2022 @CarlosBlack jedno z auto miało aplikowane fusso z miesiąc temu, wszystko zgodnie ze sztuką. Dziwnie się ten szampon zachowuje według mnie, tym bardziej, że brudny lakier bardzo ładnie kropelkował a warstwa filmu drogowego schodziła od praktycznie samej wody z myjki, po umyciu rękawicą tafla na całym aucie, woda spływa wiadomo ale kropelek brak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 15 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2022 @wojtecki Bardzo dziwne. Może przesadziłeś z ilością szamponu? osobiście też go używałem, nawet w większym stężeniu niż zaleca producent, ale z czymś takim o czym piszesz się nie spotkałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dante05 Opublikowano 15 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2022 Jest możliwość dokupić takie dysze oznaczone na zdjęciu do tych spryskiwaczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz_byd Opublikowano 17 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 Hej. Jaka jest najlepsza piana aktywna? Mam pianownice PA i przy obecnej pogodzie + mieszkaniu na wsi, chciałbym jeden z aut myć tak że: spryskuje aktywną pianą i spłukuje. Da rade ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 17 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 Jak bezpiecznie dla LSP to Bilt Hamber Auto Foam. Jak niekoniecznie bezpieczne to jakikolwiek TFR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz_byd Opublikowano 17 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 18 minut temu, Strus napisał: Jak bezpiecznie dla LSP to Bilt Hamber Auto Foam. Jak niekoniecznie bezpieczne to jakikolwiek TFR Mam TFR i działa ok z atomziera, ale z pianownicy PA w ogole nic nie rusza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil598 Opublikowano 17 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 @lukasz_byd mi się sprawdza cleantech citrus foam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi