alexander.p Opublikowano 20 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 15 minut temu, Eidos71 napisał: Ponownie porządnie wyozonować (nawet 2-3 krotnie). A gdy i to nie pomoże - zakupić dobry neutralizator zapachów (np. AutoGlym) i przez kilka dni codziennie spryskiwać elementy tapicerowane. Jeśli dalej będzie śmierdziało - pozostanie tylko wymiana tapicerki. Kilka lat temu nieprzyjemny zapach (nie po tytoniu) znajomy zlikwidował poprzez wysypanie w kilku miejscach mielonej kawy. Po kilku dniach odkurzył i tamten nieprzyjemny zapach rzeczywiście zniknął. Jeśli smród wszedł w gąbkę/wygłuszenie, bonetowanie nic nie pomoże. Najgorzej jak blachy przesiąkną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 20 Lipca 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 Godzinę temu, doogi_tom napisał: Szybkie pytanko. W aucie było palone. Wnętrze wyprane, wyozonowane, plastiki wymyte, dalej śmierdzi. Co robić? może głupie pytanie ale filtr kabinowy wymieniony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paki112 Opublikowano 20 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 Potrzebuję jutro przejechać ok 2km z miejsca mycia auta przed polerowaniem do garażu. Wiadomo, pojadę wolno, ale chciałem dla pewności przetrzeć czymś lakier zanim ruszę z maszyną. Pomyślałem o Ech2o 1:15, będzie git? Podczas polerowania i tak go ściągnę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 21 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2021 @paki112 będzie @SoldierPL fibra z lekkim apc albo ic. Potem smar sylikonowy jako zabezpieczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ad.am Opublikowano 21 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2021 @analyzator Serio dajesz smar na tą 'zamszową' uszczelkę? @SoldierPL też mam ten problem, bo auto niegarażowane. Pędzelkuję porządnie, potem mycie rękawicą, opłukanie myjką i efekt na ogół jest znośny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doogi_tom Opublikowano 21 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2021 11 godzin temu, Streat napisał: może głupie pytanie ale filtr kabinowy wymieniony? Nie głupie pytanie. Ale wymieniony. Wszystko wymienione. Nawet rozrząd no cóż, podziałam z tym ozonowaniem i kawą. Podsufitka i fotele nie śmierdzą o nie będę ich jeszcze bonnetował po praniu. dzieki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej WTN Opublikowano 21 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2021 54 minuty temu, doogi_tom napisał: Nie głupie pytanie. Ale wymieniony. Wszystko wymienione. Nawet rozrząd no cóż, podziałam z tym ozonowaniem i kawą. Podsufitka i fotele nie śmierdzą o nie będę ich jeszcze bonnetował po praniu. dzieki! Mozesz tez spróbowac PROCHEM Freesh Breeze Odour Neutraliser B230 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 21 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2021 @ad.am Tak - smar sylikownowy jest suchy, nie zostawia śladu. Przy okazji - jak słyszysz jakieś ruchy z drzwi na nierównościach, zdaje ci się że karoseria pracuje - spróbuj w fokusie jest z tym problem i po takim zbiegu w aucie cisza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ad.am Opublikowano 21 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2021 @analyzator ok, póki co odklejają mi sie uszczelki w drzwiach. Podobno ten typ tak ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsyyo Opublikowano 21 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2021 Szybkie pytanko, czy przed T&G muszę umyć samochód? Chciałem sobie nawoskować, ale czas ograniczony a autko lekko brudne. Mogę najpierw T&G spłukać, dać deirona i dopiero myć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 21 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2021 Jeśli nie ma dużego brudu to jest taka opcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 22 Lipca 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2021 9 godzin temu, Kamsyyo napisał: Mogę najpierw T&G spłukać, dać deirona i dopiero myć? Jeżeli auto tylko przykurzone to jak najbardziej możesz tak zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamS1981 Opublikowano 22 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2021 Czy ADBL Wax One ma być gładki (takie masełko ), czy występują w nim jakieś grudki? U mnie wygląda to jak na zdjęciach... czy to normalne? W palcach się to niby rozpuszcza, ale podczas aplikacji na lakier te grudki są. Z dotarciem też raczej nie ma problemu (próba na wnęce drzwi), poza tym że grudki się zbierają na mikrofibrze. Wosk mam od wiosny (pierwszy raz kładłem go na początku maja i nie pamiętam jak dokładnie wyglądał). Robić coś z tym, czy jechać dalej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiziorDZN Opublikowano 22 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2021 52 minuty temu, AdamS1981 napisał: Czy ADBL Wax One ma być gładki (takie masełko ), czy występują w nim jakieś grudki? U mnie wygląda to jak na zdjęciach... czy to normalne? W palcach się to niby rozpuszcza, ale podczas aplikacji na lakier te grudki są. Z dotarciem też raczej nie ma problemu (próba na wnęce drzwi), poza tym że grudki się zbierają na mikrofibrze. Wosk mam od wiosny (pierwszy raz kładłem go na początku maja i nie pamiętam jak dokładnie wyglądał). Robić coś z tym, czy jechać dalej? U mnie wygląda to zupełnie inaczej. Smarowałem już woskami o podobnej konsystencji i nie było problemów, tutaj pewnie też będzie wszystko OK. Aczkolwiek warto zapytać producenta - @ADBL@Chemik ADBL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumins Opublikowano 23 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2021 @AdamS1981 W wosku, którym zdarza mi się czasami pracować, jest identycznie. Wkurza to, bo czujesz na aplikatorze, że coś "trze" - aczkolwiek negatywnych skutków dla lakieru to nie ma. Czy coś z tym robić? Ja zamaczam aplikator i chucham, by go odrobinę rozgrzać, czasami też rozetrę paluchem zanim dotknę lakieru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 23 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2021 11 godzin temu, AdamS1981 napisał: Czy ADBL Wax One ma być gładki (takie masełko Wczoraj smarowałem adbl'em. U mnie dokładnie tak jak piszesz - gładki jak masełko. Żadnych grudek i takiej 'papki' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bravo220s Opublikowano 23 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2021 Czy tak powinien wyglądać fireball nano coat. Wydaje mi się że z preparatem jest coś nie tak. W preparacie pływają jak by żelowe gluty. Preparat jest nowy zamówiony ze sklepu internetowego Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 23 Lipca 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2021 3 minuty temu, Bravo220s napisał: fireball nano coat. @Fireball Mi sie rozwarstwiały pojemniczki 100ml, ponoć w 500ml problem został rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bravo220s Opublikowano 23 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2021 Po przelaniu jest takie cosWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 23 Lipca 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2021 @Bravo220s skrystalizował ale najlepiej nich się wypowie @Fireball czy tak powinno być. Swoją droga dziwne podejście sklepu że wysłali taki produkt do klienta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoBerTo91 Opublikowano 23 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2021 Miał ktoś mazy po wytarciu fibrą Fx Protest Interior dressing ? Aplikuje padem mikrofibrowy bardzo równo staram się rozłożyć produkt a potem docieram fibrą , ale w niektórych miejscach zostają mi mazy jakbym nie dotarł wosku na lakierze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiziorDZN Opublikowano 23 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2021 24 minuty temu, RoBerTo91 napisał: Miał ktoś mazy po wytarciu fibrą Fx Protest Interior dressing ? Aplikuje padem mikrofibrowy bardzo równo staram się rozłożyć produkt a potem docieram fibrą , ale w niektórych miejscach zostają mi mazy jakbym nie dotarł wosku na lakierze. Zdarza się, szczególnie na gładkich, gumowanych plastikach. Zazwyczaj nakładałem jeszcze raz i szybko zbierałem fibrą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bravo220s Opublikowano 23 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2021 @Bravo220s skrystalizował ale najlepiej nich się wypowie @Fireball czy tak powinno być. Swoją droga dziwne podejście sklepu że wysłali taki produkt do klienta @streat a czy można go dalej używać?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 23 Lipca 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2021 6 minut temu, Bravo220s napisał: @streat a czy można go dalej używać? ja bym nieryzykował i nie uzywał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 23 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2021 @Bravo220s zdecydowanie nie używaj. swoją drogą - system sprzedaży powłok Fireball jest mega marketingowy co chyba świadczy o ich jakości. oficjalnie nie kupisz ale jak masz ziomka w zaprzyjaźnionym "studio" to się okazuje, że cena... oscyluje jak w cenach np. CP/Aqua/Fx. Kończąc wpis; już zapomniałem o które akredytowane studio chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi