D@ViD Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 @FilipO w takim razie Maxifi Soap free jako bonnet + szczotkowanie i "resztki" Ode ssanie odkurzaczem WD3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balzac Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Szukam i szukam i nie moge zmalesc. Czy jest jakis impregnat ktory mozemy aplikowac na mokra tkanine ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 @Balzac Grangers do kurtek trekkingowych itp. Grangers Performance. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 @Streat kojarzę, że brałeś Curvera. Ktoś się orientuje, który produkt poręczniejszy i lepszy jakościowo na graty detailingowe ? https://www.castorama.pl/zestaw-kontor-5-szuflad-105-5cm-id-1091223.html https://www.leroymerlin.pl/garderoba-i-wnetrze/meble/szafki-i-komody-z-tworzywa/organizer-5-szuflad-x-20-l-37-x-100-x-39-cm-curver,p439758,l797.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 @ghost Ja mam ten Cantor z castorama jest bardzo dobry, ale juz brakuje mi miejsca i ostatnio dokupiłem w Action taki i zdecydowanie polecam, cena, jakość. https://www.action.com/pl-pl/p/ladekast-ebb98e26/ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Może to głupie pytanie, ale być może oszczędzę sobie czasu na ewentualnych próbach. Czy jest jakikolwiek sens używania past polerskich ręcznie? W relacjach widywałem taka metodę do dojścia choćby pod klamki. Mam do odświeżenia przed woskiem letnie alu (chodzi mi przede wszystkim o usuniecie nalotu po zaschniętym na słońcu Wheelu, ewentualnie usunięcie najdrobniejszych rysek). Cleaner mam, ale rozważam i taka możliwość, aczkolwiek zdaje się, że ziarno pasty będzie przy ręcznej pracy niemożliwe do "rozbicia" i tylko zmarnuję produkt, is it?PS. Wiem, stożki i adapter na rotację... ale trza zaciskac pasa. Pytam bardziej z ciekawości, bez hejtu.Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 42 minuty temu, D@ViD napisał: @ghost Ja mam ten Cantor z castorama jest bardzo dobry, ale juz brakuje mi miejsca i ostatnio dokupiłem w Action taki i zdecydowanie polecam, cena, jakość. https://www.action.com/pl-pl/p/ladekast-ebb98e26/ Właśnie też miałem wkleić linka do tego produktu. Również polecam. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 @ghost Różnica między tym z action a LM curver jest znikoma a kupując tego z action 2 możesz je połączyć w jeden słupek 6 szufladowy dzięki czemu za 100 zł masz 6 szuflad. Wystarczy tylko w jednym zdjąć górna pokrywę i ładnie wszystko wskakuje na zatrzaski. Więc jak na moje nie ma sensu przepłacać za curvera i spokojnie można brać tego z action 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilipO Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Godzinę temu, MMCzysci napisał: Może to głupie pytanie, ale być może oszczędzę sobie czasu na ewentualnych próbach. Czy jest jakikolwiek sens używania past polerskich ręcznie? W relacjach widywałem taka metodę do dojścia choćby pod klamki. Mam do odświeżenia przed woskiem letnie alu (chodzi mi przede wszystkim o usuniecie nalotu po zaschniętym na słońcu Wheelu, ewentualnie usunięcie najdrobniejszych rysek). Cleaner mam, ale rozważam i taka możliwość, aczkolwiek zdaje się, że ziarno pasty będzie przy ręcznej pracy niemożliwe do "rozbicia" i tylko zmarnuję produkt, is it? PS. Wiem, stożki i adapter na rotację... ale trza zaciskac pasa. Pytam bardziej z ciekawości, bez hejtu. Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Jak się uprzesz to wszystko się da Ale komplet stożków pod wkrętarkę to może ok 25-30zł. Wszędzie gdzie nie dojdziesz polerką, to warto to ręcznie zrobić. Przykłady ? Wnęki pod klamkami, różnego rodzaju dokładki zderzaków, ich obłości, wypustki, schodki itp itd. Przy felgach takich miejsc jest masa .. fronty można maszyną polecieć, ale resztę trzeba ręcznie robić.. Także.. mikrofibra i do roboty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Wydatki póki co obiecałem sobie ograniczyć do minimum, jak się zaczną kończyć siuwaksy, to wpadnie następne zamówienie. Don't get me wrong, priorytety Czyli... herezji jednak nie głoszę. 3500 i intesywną pracą jestem w stanie coś poprawić? Prawdę mówiąc, nawet stożkiem przy moim rozstawie ramion nie będzie zbyt wygodne. Chodzi mi o dosłownie "cokolwiek".Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aivars Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Pany, jakis QD/QW z Carnaubą ? chodzi o wyglad. Oprocz GS Show Detailer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lodowa Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 11 minut temu, Aivars napisał: Pany, jakis QD/QW z Carnaubą ? chodzi o wyglad. Oprocz GS Show Detailer Morning dew? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparco0 Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Pytanie do posiadaczy rollera 9mm i bp75mm. Dzisiaj założyłem z Ali bp i strasznie wibruje maszyna, mało ręce nie odpadną. Czy przy dedykowanym bp również tak mocno wibruje? Identyczny mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiziorDZN Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 6 minut temu, sparco0 napisał: Pytanie do posiadaczy rollera 9mm i bp75mm. Dzisiaj założyłem z Ali bp i strasznie wibruje maszyna, mało ręce nie odpadną. Czy przy dedykowanym bp również tak mocno wibruje? Identyczny mam. Nie, używam rollera tylko z 75mm BP, pracując często jedną ręką i nawet na najwyższych obrotach nie ma problemu z wibracjami czy utrzymaniem prawidłowego kierunku maszyny. Zmierz z ciekawości ten BP z Ali, pewnie mocowanie nie jest w osi i dlatego rzuca, ewentualnie odlew nierówny. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 11 minut temu, sparco0 napisał: Pytanie do posiadaczy rollera 9mm i bp75mm. Dzisiaj założyłem z Ali bp i strasznie wibruje maszyna, mało ręce nie odpadną. Czy przy dedykowanym bp również tak mocno wibruje? Identyczny mam. Masa talerza powinna być dedykowana do wyważenia maszyny Porównaj jak to powinno wyglądać https://glossfactory.pl/talerze-mocujace-bp/adbl-roller-backing-plate-talerz-mocujacy-75-mm-gwint-5-16 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poncio Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Mam do ogarnięcia felgi które chyba od nowości (5 lat) nie były czyszczone z kleju po ciężarkach. Chu - sol nie daje rady nawet po 20 min odczekaniu Są jakieś skuteczniejsze sposoby na pozbycie się tego gówna Krążek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparco0 Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 @ghost dziękuję, chyba właśnie w wyważeniu leży cały problem. Ten bp jest bardzo lekki i nie ma żadnych "ciężarków" ani otworów, także nie będę kombinował i zamawiam dedykowany, całe 6zl ten z Ali, więc wielkiej straty nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Godzinę temu, Aivars napisał: Pany, jakis QD/QW z Carnaubą ? chodzi o wyglad. Oprocz GS Show Detailer Chemical Guys P40 Pro Detailer 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peciu Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 @sparco0 jak masz możliwość zważ BP 125 i 75 i dołóż podkładki do małego i będzie ok, ja mam małego BP z podkładkami i bicie jest takie jak przy bp 125 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 1 godzinę temu, Aivars napisał: jakis QD/QW z Carnaubą ? chodzi o wyglad. Oprocz GS Show Detailer AF Finale jest spoko, ale świetny jest Griot's Garage Best of Show Detailer. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 @Aivars Wolfgang Fusion. Tak pomiędzy Slow, a Quick. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Notcon Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 @sparco0 ja też mam z Ali BP do Rollera, fakt że inny od twojego. Dokładam podkładkę pod niego i nie czuję różnicy w wibracjach pomiędzy 75 a 125. Ten co masz jest dużo lżejszy od mojego, zamówiłem kiedyś podobny przez przypadek z jakimś dziwnym gwintem. Zresztą ten twój wygląda jakoś dziwnie tak jakby gwint był jakiś krótki (przynajmniej na tym zdjęciu) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparco0 Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zdjęcie poglądowe, chodziło mi o kształt/brak odważników itp, gwint jest normalny 5/16. Zamówiłem dedykowany 75mm, a z tamtym będę się na wolnej chwili bawił z podkładkami, dziękuję wszystkim za nakierowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 3 godziny temu, sparco0 napisał: Pytanie do posiadaczy rollera 9mm i bp75mm. Dzisiaj założyłem z Ali bp i strasznie wibruje maszyna, mało ręce nie odpadną. Czy przy dedykowanym bp również tak mocno wibruje? Identyczny mam. Nie. Możesz też kupić BP od Flexipads. Też jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwirek03 Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Ja również polecam P40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi