b0l5 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 24 minuty temu, kaka17ab napisał: Czym wyczyścić seryjny wydech w niemieckim aucie? bo jest bardzo zabrudzony @kaka17ab sprawdź pasty polerskie do metalu i chromu od autosol, lub wyszła nowa pasta polerska od soft99 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 20 Czerwca 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 @kaka17ab wełna stalowa np mozna wyczyscic a wypolerowac pastami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaka17ab Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 Godzinę temu, b0l5 napisał: @kaka17ab sprawdź pasty polerskie do metalu i chromu od autosol, lub wyszła nowa pasta polerska od soft99 autosol masz wypróbowany i byłeś zadowolony z efektu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 21 Czerwca 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 @kaka17ab tania i dobra pasta do metalu uzywam i nie narzekam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voltage Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 On 6/19/2020 at 4:31 PM, Kamsyyo said: Pytanie dot. T&G i Deironizera. Czy przy oczyszczaniu mogę użyć T&G przed myciem zasadniczym, jeśli auto jest w miarę czyste? I 2 jeśli jednak najpierw umyje, a póżniej T&G to czy pomiędzy nim, a deironizerem muszę myć rękawicą i szamponem czy wystarczy spłukać wodą pod ciśnieniem Będzie ok, tylko osusz przed T&G Edit: sorki, nie widziałem że pojawiła się nowa strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czester Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 Hej, Chciałbym ponawić się trochę Autoglym SRP (i miejscowo też Megs UC). Czy jest sens kupowanie aplikatora Monstershine tnącego do tych produktów? Aktualnie mam żółty aplikator NAT króry chciałem użyć do tych produktów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek17 Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 Jaką gradację papieru usunie Meguiars Ultimate Compound? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 @piotrek17 jak ręcznie to bym powiedział, że żadną. No może 6000 byś dał radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparco0 Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 Czy gliptone gt11 nada się do jasnych skór? Nie mam tylnej etykiety na opakowaniu, a wszędzie w opisach jest, że jest przeznaczony do ciemnych i czarnych. Najjaśniejsze jakie nim robiłem to rude i pięknie wykończył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz-odkrywca Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 Siema, jestem w trakcie zakupu auta (golf VII gtd) kolor carbon steel Grey. Chciałbym po zakupie zrobić porządnego one step-a. Mam maszynkę ADBL Roller 9mm talerz 125 i 75. Co myślicie by użyć pasty perfect finish Sonaxa plus jakieś 2-3 rodzaje padów by dobrać kombinacje. Jakie pady i pasty polecacie, zależy mi na usunięciu drobnych rys i hologramów nic więcej. Edit: Koch chemie m2 antiholo nigdzie nie umiem znaleźć tej pasty... jest jakaś nowa wersja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaso Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 @Lukasz-odkrywca teraz jest Koch m3.02 zamiast M2.01 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speedy69 Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 Czy plastik po użyciu Owatrol Polytrol należy jeszcze zabezpieczyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 11 minut temu, Speedy69 napisał: Czy plastik po użyciu Owatrol Polytrol należy jeszcze zabezpieczyć? Nie ma potrzeby. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gold_Car Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 Panowie co myślicie o wymianie amortyzatorów na używane np 60 tyś . Nie mówię o kupi kupnie takich. Dostałem takie i zastanawiam się czy ich nie założyć? Bo moje powoli nadają się na wymianę.Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voltage Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 1 hour ago, Gold_Car said: Panowie co myślicie o wymianie amortyzatorów na używane np 60 tyś . Nie mówię o kupi kupnie takich. Dostałem takie i zastanawiam się czy ich nie założyć? Bo moje powoli nadają się na wymianę. Jeśli umiesz sobie wymienić sam, to ja bym wymienial, ale jeśli masz komuś za to zapłacić to nie wiem czy ta oszczędność Ci się opłaci jeśli np za 10k km znowu będziesz musiał to robić i drugi raz płacić za robotę i dodatkowo za części. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berd Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 @Gold_Car Ja nie zakładałbym używek. Nie wiesz w jakim stopniu są zużyte. Safety first. Takie praktyki pachną mi ,, Januszem” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gold_Car Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 @voltage no wymiana to żaden problem tylko luźniej pojadę na ustawienie zbieżności. No@Berd wiem właśnie i myślę czy jest sens i czy dużo ludzi tak rubli. Z drugiej strony wyglądają amort bardzo fajnie znikoma ilość rdzy i są suche. Więc wacham się czy założyć i zobaczyć jak będzie a kak coś to kupię nowe i tyle. No janusze to bardziej wymieniają 1 szt czy to amory czy sprężyny . Chociaż na właśnie oczy widziałem robotę doświadczonego starego mechanika samochodowego który wymienił amory w aucie teścia wymienił dwa ale każdy z innej firmy . Zobaczyłem to gdy wymieniłem mu osobiście po raz kolejny amory i byłem oburzony że mechanik taką fuszerke zrobił i do tego dobry kolega teścia , ja koledze to bym zrobił lepiej niż sobie , ale różnych ludzi mamy . Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodek2532 Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Pytanie, mam wosku fuso do samochodów jasnych, co się stanie jak nałożę go na czarny lakier? Wybieli się jak Michael Jackson? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 @vlodek2532 Zje ci czarny lakier a tak na poważnie nic się nie stanie smaruj śmiało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr13 Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 3 godziny temu, david2888 napisał: a tak na poważnie nic się nie stanie 3 godziny temu, vlodek2532 napisał: wosku fuso do samochodów jasnych, co się stanie jak nałożę go na czarny lakier? przepraszam jesli zle spisalem/zapamietalem bodajze w ktoryms z watkow, tutaj na forum, soft99 nie wspominal, ze nowy soft99 white nie nadaje sie do ciemnych lakierow? pzdr Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locarno Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 W słońcu widoczne są takie ślady. Maska jest świeżo pomalowana. Co to jest i jak się tego pozbyć ? 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powerf Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 @locarno Hologramy, trzeba zrobić polerkę pastą finiszową i miękkim / średnim padem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek17 Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Posiadam Opla Insignia po liftingu i tapicerkę półskóry wlącznie z boczkami i podłokietnikiem. I to raczej nie jest prawdziwa skóra tylko jakaś ekoskóra. Pytanie jest takie. Czym to czyścić i zabezpieczać? Stosowałem APC, Stosowałem chusteczki colourlock i w sumie sam nie wiem czym to czyścić. Czy traktować to jak tworzywo czy jak skórę? I drugie pytanie czym to zabezpieczać? Mam Sonaxa do skóry i jest tam napisane że można stosować do ekoskóry. Może być czy używać czegoś lepszego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz-odkrywca Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 @piotrek17 COLOURLOCK SOFT jeśli skóra jest lekko brudna ,STRONG jeśli nigdy nie czyszczona i naprawdę brudna. W zestawie masz preparat który zabezpiecza i nawilża skórę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skav Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Wie ktoś może czy jest w gdzieś w polsce opjca kupienia probnik wosku FK 1000p? Bo w sklepach w ktorych sprawdzalem albo jest niedostepny, albo po 120 zł (allegro) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi