rkom Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 @analyzator maszynka, ale tricolorem też szło. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel23584 Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 Jaka tania i dobra mikrofibra do wnętrza do nakładania FX Protect interior dressing? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIO1405 Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 6 godzin temu, PIO1405 napisał: Panowie, pacjent Honda Accord VI lakier czarno - śliwkowy. Dużo hologramów, chcę je usunąć i w tym celu zrobić zrobić onestep jedyną pastą, którą posiadam - Menzerna 3w1 AIO. Jakie pady najlepiej kupić do rotacji? (żeby w miarę sobie poradziły z hologramami, a miały małą szanse przypalenia lakieru). Ponawiam pytanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 Ma ktoś maszyne Liquid Elements T2000 v3? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sufer Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 Jaka wiertarkę wkrętarkę polecacie do szczotki do tapicerki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 Wiertarki w ogóle nie polecamy - za wysokie obroty, przynajmniej u mnie tak było.Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 @Sufer podpinam pod DeWalt, na pierwszym biegu ma coś ok. 600 obrotów, generalnie jak trzeba mniej to nie wciskaj wlacznika do końca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 Jaka wiertarkę wkrętarkę polecacie do szczotki do tapicerkiCoś małego było by wygodne w przechowywaniu i użytkowaniu. Pytanie jaki budżet i czy tylko pod szczotkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 W dniu 3.06.2020 o 22:43, CarlosBlack napisał: @david2888 to jednak powalcze z glass cleaner'em na polerce. Więcej pracy ale mniej kombinowania. I można "wtmyc". Dałem dupy z planowaniem pracy. Tania folia malarska, wrzucasz całą na auto, wycinasz otwór na szybę, oklejasz otwór taśmą i jedziesz z koksem. W dniu 5.06.2020 o 11:36, Lukaso napisał: Ile czasu tak około trzeba dać lakierowi po malowaniu żeby się utwardził? Wiem że każdy inaczej ale nie wiadomo czym było malowane punktowo na drzwiach i chce more zniwelować. Tydzień wystarczy czy czekać dłużej? Poczekaj ze 2 tygodnie. Pod warunkiem, że pogoda dopisze i będzie ładne słoneczko. Im dłużej poczekasz tym lepiej. Generalnie świeży lakier super się poleruje bo jest miękki ale podczas inspekcji możesz go zmyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 W dniu 6.06.2020 o 23:43, analyzator napisał: Listwy w bmw f10 mocno zaniedbane. To po ręcznym wypracowaniu mothersa mag & alu. Czym to ruszyć? Wełna stalowa + pasta + wkrętarka? Wyglądają jak aluminiowe w Audi 11 godzin temu, Sufer napisał: Jaka wiertarkę wkrętarkę polecacie do szczotki do tapicerki Wiertarkę? Chcesz być porażony przez 230V? Kup sobie wkrętarkę, 18v, i będziesz zadowolony. Ja tak jak @CarlosBlack 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaso Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 @xadamx zrobiłem po tygodniu. Dużo twardszy był niż oryginalny Hondy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 Po nałożeniu NW (glaco, rain-x) myjcie czymś pióra wycieraczek żeby nie skakały? IPA, zwykły szampon? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 8 Czerwca 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 Wymyj porządnie APC i będzie ok 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 To i ja zadam pytanie. Piana na lato, która będzie myła. Mam obecnie Elite Detailer Alkaliner Foam. I o ile w myjce K7 robi ładną pianę. zapach ma obłędny, to ni cholery nie domywa. Jedynie zmiękczy brud i tyle. Bilt Hamber w myjce K7 nie chce zrobić piany - nawet czysty zalany do pianownicy. Leci mleko, które bardzo szybko spływa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 4 minuty temu, xadamx napisał: Piana na lato 4 minuty temu, xadamx napisał: Jedynie zmiękczy brud i tyle. A jedynie zmiękczanie brudu to nie jest główne i podstawowe zadanie piany typowej na lato? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 @Grzechu23 no wiesz. Może mam za duże wymagania? Nie chcę kilerów typu SGCO (tego już mam), bo to nie ten kaliber brudu. Ale wolałbym aby jednak piana potrafiła umyć auto z przejażdżki podczas deszczowej pogody. Ta Elite Detailer pozostałości po deszczowej pogodzie nie jest w stanie usunąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 @xadamx Pójdę inną drogą a co masz za LSP na lakierze bo domywanie zależy też od LSP. Podam swój przykład - wczoraj myłem auto właśnie taki brud po deszczu. Piana Cleanetech. Na aucie powłoka Fx Protec Vision (już ma ponad rok). Miesiąc temu, jeden bok został podbity woskiem do powłok od Soft99, natomiast druga strona została podbita Aqua ceramic Booster. Jakie wnioski?? Tam gdzie jest VISION + wosk SOFT99 - słabo domyło. Został taki film brudu Tam gdzie jest VISION + Aqua Booster - spadł cały film brudu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 @david2888 1. fusso + ech2o (co mycie). 2. tenzi ceramic wax + ech2o (co mycie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 @xadamx bh nie robi śmietany ale ok. Jak chcesz zagęścić to zrób bh na pir 3% i dodaj np adbla. Myjąc zwykle bh szukałem czegoś delikatniejszego na lato. Kupiłem sonaxa ale jeszcze czeka. Bardzo ładnie mi domywala tenzi neutral magic. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy2355 Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 Panowie mam pytanie nie związane z Detalingiem. Poszukuję jakiegoś środka mocnego do chwastów w kostce. Używałem Roundup ale ostatnio coś słabo działa. Macie coś mocnego ?Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 Panowie mam pytanie nie związane z Detalingiem. Poszukuję jakiegoś środka mocnego do chwastów w kostce. Używałem Roundup ale ostatnio coś słabo działa. Macie coś mocnego ?Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu TapatalkaAGROSAR 360 SL Używam u siebie w ogrodnictwie i przy okazji właśnie na kostke przed domem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1RU$ Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Czy Stockmeier Teerentferner Ultra jest odpowiednikiem KOCH CHEMIE Tea Teerwasche A. Ktoś ma jakąś wiedzę. Podobno ten sam skład i możliwość pracy na mokro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Panowie mam pytanie nie związane z Detalingiem. Poszukuję jakiegoś środka mocnego do chwastów w kostce. Używałem Roundup ale ostatnio coś słabo działa. Macie coś mocnego ?Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu TapatalkaJa teściowej załatwiłem chwasty Tenzi Truckiem :DTylko ona mówi że to kwiatki były.Swoją drogą Roundup jest wersja max czy coś jakoś tak się nazywa ta tania wersja jest bezpieczniejszą ale słabsza wersja. Musi być gęste. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bare Shine Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Packent renault scenic, plamy po mleczku do opalania na plastikach wewnatrz, ktos pomysl jak to wyczyscic? Nawet maguczna gabka plus apc nie puscilo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4dminwhyyyyy Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zakamieniona szyba przednia. Próbowałem octem+kwaskiem. Trochę mniej teraz woda się rozmazuje, ale ślady nadal pozostały. Polerka raczej odpada, bo nigdy nie próbowałem i trochę się obawiam polerowania szyby, tym bardziej, że w dwóch miejscach naprawiane były odpryski. Znajomy wspominał o RRC wsr gel. Opinie na internecie podzielone, jedni zachwyceni, a inni twierdzą, że szybę zniszczyło i zrobiła się matowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi