FilipO Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 @Streat "ceramika" zrzucała wodę, kropelkowała dokładnie od 14.09 (dzień odbioru auta) do +/- 9 października gdzie myjąc auto okazało się że jego osuszenie będzie wyzwaniem bo na lakierze została tafla wody .. jedynie z drzwi coś bardzo powoli schodziło .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 24 Marca 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 @FilipO to tak jak @Eidos71 napisał firma krzak. Podeślij linka do tej firmy obczaje ich na fb co tam robią ciekawego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJZS.KAM Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 5 minut temu, FilipO napisał: @Streat "ceramika" zrzucała wodę, kropelkowała dokładnie od 14.09 (dzień odbioru auta) do +/- 9 października gdzie myjąc auto okazało się że jego osuszenie będzie wyzwaniem bo na lakierze została tafla wody .. jedynie z drzwi coś bardzo powoli schodziło .. Jaka ceramika... Mr Fix potrafi rok leżeć Odwalili robotę na szybko i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilipO Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Na tym lakierze SSW potrafiło zimą 2018/2019 leżeć 2 msc / 1,5k km bez przygotowania lakieru .. Dlatego też się zdziwiłem no ale machnąłem na to ręką .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJZS.KAM Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Teraz, FilipO napisał: Na tym lakierze SSW potrafiło zimą 2018/2019 leżeć 2 msc / 1,5k km bez przygotowania lakieru .. Dlatego też się zdziwiłem no ale machnąłem na to ręką .. I to jest najgorsze co można zrobić. Przed pracą trzeba ustalić zakres pracy, i wszystko mieć n piśmie w razie reklamacji. Takie pseudo firmy liczą na machanie ręką, a za coś takiego powinni odpowiadać finansowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bitek Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Jest na forum osoba zajmująca się wyciąganiem wgnieceń? Mam wgniotkę na tylnym błotniku u mnie w okolicy znalazłem tylko jednego fachowca i na podstawie zdjęć szacuje koszt na 300-400 złotych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaja135 Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Panowie, takie pytanie, mam pędzelek od @Good Stuff, po użyciu go z APC strasznie gubi włosie - nie idzie nim kompletnie pracować bo więcej wycierania włosia niż pracy z nim i wycierania chemii. Czy to po kilku użyciach ustąpi czy po prostu jakaś felerna sztuka ? Miał ktoś podobne objawy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba95 Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 @czaja135 który pędzelek? Mi wypada włosie w czarnym, prawie przy każdym użyciu zgubi 2/3 włosia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor Good Stuff Opublikowano 24 Marca 2020 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 12 minut temu, czaja135 napisał: Panowie, takie pytanie, mam pędzelek od @Good Stuff, po użyciu go z APC strasznie gubi włosie - nie idzie nim kompletnie pracować bo więcej wycierania włosia niż pracy z nim i wycierania chemii. Czy to po kilku użyciach ustąpi czy po prostu jakaś felerna sztuka ? Miał ktoś podobne objawy ? Nie jest to normalne, odezwij się proszę na PW wymienimy pędzelek na nowy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 25 minut temu, czaja135 napisał: Panowie, takie pytanie, mam pędzelek od @Good Stuff, po użyciu go z APC strasznie gubi włosie - nie idzie nim kompletnie pracować bo więcej wycierania włosia niż pracy z nim i wycierania chemii. Czy to po kilku użyciach ustąpi czy po prostu jakaś felerna sztuka ? Miał ktoś podobne objawy ? Z ciekawości... Gubi całe Włoski? Czy tylko takie małe kilku mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxers123 Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Panowie pomóżcie. Taką oto niespodziankę zostawił mi ktoś pod marketem jakiś czas temu. Da radę coś z tym zrobić? Rysy niestety czuć dość mocno pod palcem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ari Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Rysy niestety czuć dość mocno pod palcem... Jak zahacza paznokieć to nie zrobisz nic. .Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serun Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Jaki preparat do trwalszego zabezpieczenia plastików zewnętrznych w focusie mk2 fl? Dressing co drugie mycie choć początkowo fajny tak na dłuższą metę trochę męczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etr Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Pytanie trochę nietypowe jeśli chodzi o dressing do opon. Potrzebuje jak najbardziej wydajnego, jak najtańszego dressingu do opon. Będzie on używany na autach ciężarowych które stoją w garażu przez większość swojego czasu. Z uwagi na rozmiary opon, szukam czegoś taniego i wydajnego, może być koncentrat. Czy coś polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lodowa Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 6 minut temu, etr napisał: Pytanie trochę nietypowe jeśli chodzi o dressing do opon. Potrzebuje jak najbardziej wydajnego, jak najtańszego dressingu do opon. Będzie on używany na autach ciężarowych które stoją w garażu przez większość swojego czasu. Z uwagi na rozmiary opon, szukam czegoś taniego i wydajnego, może być koncentrat. Czy coś polecacie? APP Preparat do pielęgnacji opon i plastików 400ml 12 zł ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaja135 Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 11 godzin temu, Kuba95 napisał: @czaja135 który pędzelek? Mi wypada włosie w czarnym, prawie przy każdym użyciu zgubi 2/3 włosia Zwykły z żółtym włosiem 24 mm 11 godzin temu, david2888 napisał: Z ciekawości... Gubi całe Włoski? Czy tylko takie małe kilku mm Glownie krótsze, po kilka mm lub pół długości włosa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysg101 Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 28 minut temu, etr napisał: Pytanie trochę nietypowe jeśli chodzi o dressing do opon. Potrzebuje jak najbardziej wydajnego, jak najtańszego dressingu do opon. Będzie on używany na autach ciężarowych które stoją w garażu przez większość swojego czasu. Z uwagi na rozmiary opon, szukam czegoś taniego i wydajnego, może być koncentrat. Czy coś polecacie? Cartec Vinyl TP-49 - jeśli chodzi o jak najtańszą ceną i wydajność nic lepszego chyba nie da się znaleźć. Od czasu do czasu używam na swoim aucie i jest całkiem ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 4 godziny temu, boxers123 napisał: Da radę coś z tym zrobić? Te mniejsze rysy zejdą pastą polerską. Te grubsze co zostaną wypełnij zaprawkami. Jak nie lubisz zaprawek to cały element do lakierowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktm950 Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Godzinę temu, etr napisał: Pytanie trochę nietypowe jeśli chodzi o dressing do opon. Potrzebuje jak najbardziej wydajnego, jak najtańszego dressingu do opon. Będzie on używany na autach ciężarowych które stoją w garażu przez większość swojego czasu. Z uwagi na rozmiary opon, szukam czegoś taniego i wydajnego, może być koncentrat. Czy coś polecacie? Clinex Tyre shine. 5l wyrwiesz za 99 zł na alle... Daje fajny satynowy efekt i długo siedzi. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 19 godzin temu, FilipO napisał: Odbierane auto w mocnym słońcu,(g.16 chyba) po godzinach ich pracy także na szybko. I to był mój błąd Żadne chyba światło ci tak nie pokaże jak świetlówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gąbek1 Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Panowie, po praniu Georgem spuszczacie płyn z pompy, włączając ją na moment przy wyjętym wężyku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz-odkrywca Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Jak aplikujecie koch chemie Protector wax tak jak pianę ? Czy można to robić tak jak w przypadku wet protector z SG z butelki? Na filmiku @mx_nowicki widziałem jak aplikuje z butelki a na innym kanale na yt aplikują z pianownicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Woskuję felunek na lato. Zmywacie resztki chemii szamponem po dekontaminacji, jak w przypadku przygotowania karoserii, czy potem po prostu IPA + wosk?Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 klar schodzi? da się to ogarnąć "w garażu"? próbować to polerować? felga oryg., nie malowana. tylko na "pionowych" powierzchniach jest problem. wiem; spróbuj... ale naprawdę nie mam ochoty siedzieć pół dnia w garażu przy 5 st. ciepła, paprać pady i się wkur.. skoro finalnie i tak nic z tego nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 25 Marca 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 @CarlosBlack jak nie spróbojesz to sie nie przekonasz, na felgach z reguły jest dość gruba warstwa lakieru także moze uda sie to jakos wyprowadzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi