ShiningCar Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2019 29 minut temu, kornik91 napisał: Jakis letniak na czarny metalik ? Efektowny, naturalny. Harly Wax. 1
kornik91 Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2019 Posiadam house of wax sapphire ale cos mi nie podszedl 3 tyg i tafla . Dodam ze auto nie bylo polerowane ale dekontaminacja i glinkowanie i odtluszczenie zaliczone. Lepiej sprawowal sie ssw . Chyba ze cos zle zrobilem ....
ghost Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2019 2 godziny temu, kornik91 napisał: Chyba ze cos zle zrobilem Skoro przygotowałeś powierzchnię i odtłuściłeś, to ciężko popsuć aplikację wosku. Czasami zbyt szybkie dotarcie skraca trwałość ale inna opcja jest też bardzo prawdopodobna. Nie każdy lakier dobrze wiąże się z każdym woskiem. 1
daniel87 Opublikowano 7 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2019 AW Halo. Posiada/ł może ktoś z Was i mógłby podzielić się spostrzeżeniami
Birkhof Opublikowano 7 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2019 AW Halo. Posiada/ł może ktoś z Was i mógłby podzielić się spostrzeżeniami Posiadam, korzystam, fajny wosk syntetyczny na wszystkie powierzchnie. Bezproblemowy totalnieWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1
daniel87 Opublikowano 7 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2019 Wróciłem do Body po 3 latach i jestem mega zadowolony, ale właśnie kusi to, że Halo mogę "przelecieć" na szybko wszystko. A trwałość w miarę do zaakceptowania, miesiąc posiedzi na powierzchniach innych niż lakier auto garażowane.
Birkhof Opublikowano 7 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2019 Wróciłem do Body po 3 latach i jestem mega zadowolony, ale właśnie kusi to, że Halo mogę "przelecieć" na szybko wszystko. A trwałość w miarę do zaakceptowania, miesiąc posiedzi na powierzchniach innych niż lakier auto garażowane. Plastiki ~2 m-ce (dobrze umyte i 2 x ipa 10-15%). Dobrze siedzi tez jako baza pod desirable czy body.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1
Krzychu_JDM Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2019 Poleci ktos jakiś wosk na okres letni? Na accorda w kolorze graphite pearl. Na zime urzywalem fusso. Na lato chciałbym coś o fajnym looku no i żeby wosk wytrzymal chociaz te 2 miesiace. Budżet ok 150zl chyba ze bedzie cos wartego to max 200. Zastanawialem sie na Artdeshine kotsos ale tutaj nie moglem znaleźć wiecej info Soft99 kiwami Soft99 authentic Dodo juice purple haze Inne oczywiście tez wchodzą w grę
blady666 Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2019 Wszystkie które wymieniłeś dadzą ci tam w jakimś stopniu look i te dwa „niby” miesiące , ale tak z samym woskiem przy tym budżecie są większe możliwości , ja proponuje tobie za te 200 zł zakup cleanera np prima amigo - bo to on da ci ten „ look” , wosk np testerek Purple haze i wystarczy jeszcze na dobra mikrofibre do starcia tego wosku .... - o wszystkich tych woskach przeczytasz na forum , pamiętaj wosk to wisienka na torcie - a tort to przygotowanie powierzchni pod ten wosk - tak w skrócie wszystko kręci się w przygotowaniu powierzchni ( oczywiście najlepsze przygotowanie powierzchni to korekta , ale o to nie pytasz ) 1 1
Krzychu_JDM Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2019 Cleaner mam takze pytam o sam wosk przed woskiem najprawdopodobniej zrobie jeszcze kilka przejazdow pastą finiszowa bo lakier jest w przyzwoitym stanie (rok temu polerowany) wiec chodzi mi typowo o wybór wosku. Fibry i wszystko inne potrzebne jest w arsenale
alfaJersey Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2019 Kiwami jest spoko, chociaż na moim poprzednim wozie z czarnym lakierem wydawał się trochę sztuczny. Świecił się jak psu jajka, czarny zrobił się fajnie głęboki, ale to nie było do końca to wg mnie. Jak dobrze wypolerowana zabawka z plastiku. Dodo Juice - bomba, zawsze polecę dowolnych ich wosk chociaż 2 miesiące to mi żaden nie siedział (fakt, że kładłem zawsze na SRP). Authentica nie znam, więc nie skomentuję. Ja bym z tej trójki brał Dodo, a od siebie do wyboru dorzucił AngelWax Desirable - bardzo fajny, przyjemnie mi się go kładło, dawał fajny wygląd i nawet na SRP trzymał te 2 miesiące. 1
ghost Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2019 @Krzychu_JDM Kiwami z wymienionych posiedzi najdłużej, to dobry wosk, ale co z tego jak na lato przyjemność z aplikacji żadna. Dodo są bardzo fajne, jak kupisz w wersji PRO to wytrzyma więcej niz standardowe 4tyg, purple haze i blue velvet występują w tej wersji. Do 170zł masz do dyspozycji: Chemical Guys Petes53, Dodo Juice Pro lub Supernatural Hybrid Blackfire Midnight Sun (lub blackIce jak czarny samochód) Testery Angelwaxa np Desirable Infinity wax Primo lub Optic I pewnie jeszcze setki innych Jestem pewien, że z każdego z wymienionych będziesz zadowolony 1
Fredi88 Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2019 41 minut temu, ghost napisał: Kiwami z wymienionych posiedzi najdłużej, to dobry wosk, ale co z tego jak na lato przyjemność z aplikacji żadna. Dokładnie. To typowy wosk który brudzi plastiki, uszczelki i którego się ciężko dociera i lekko przy tym pyli. Look jest za to niezły i te 3 miechy siedzi spokojnie z pięknymi kroplami. 1 1
menior Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2019 Z Dodo z trwalych i niedrogich jest tez BB protection wax (ok 80 zl 100 gr.) daje fajnego kopa na ciemnych i zywych kolorach,fajny w nakladaniu i mega wydajny,trwalosc u mnie ok 3 miesiecy w okresie letnim,tylko nie wiem czy jeszcze gdzies dostepny 1
Tommy Lee Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2019 5 godzin temu, Fredi88 napisał: którego się ciężko dociera i lekko przy tym pyli +1 zwłaszcza przy nałożeniu zbyt dużej warstwy i jak za mocno przyschnie. 1
Krzychu_JDM Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2019 To z kiwami rezygnuje zdecydowanie zalezy mi na głębi koloru i weet looku. Jak wspominalem auto dostanie przed woskiem finisz na maszynie i jak bedzie potrzeba cleaner
maciekelga Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2019 Czy ktoś może się wypowiedzieć o trwałości ENZO? Zastanawiam się nad jakimś woskiem który poleży z 6 miesięcy przy przebiegu miesięcznym średnio 1500km. Mam Dodo Purple Haze, look petarda jednak za krótko leży jak dla mnie.
Moderator BiałyGTi Opublikowano 9 Maja 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2019 @maciekelga nie ma takiej mozliwoaci zeby lezal pol roku. Jedynie colii, megs 16,FK 1000p badz fuso
Moderator BiałyGTi Opublikowano 9 Maja 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2019 @maciekelga to świeży temat z tym enzo. Twierdza ze do 3 miesiecy trwalosc ale to zalezy od czynnikow atmosferycznych
maciekelga Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2019 Wiadomo, tak myślałem że nikt nie robił jeszcze długodystansowego testu.Ja teraz przymierzam się do one step i na to wleci prawdopodobnie FX Vision a później Top Coating, jednak szukam sobie alternatywyEnzo na filmikach fajnie zrzuca wode.Wysłane z mojego NEM-L21 przy użyciu Tapatalka
Noorus Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2019 Czy polecilibyście jakiś wosk z fajnym wet look który utrzymał by się okolo 3 miesiące? Łatwy w aplikacji i docieraniu, około 100zł. Najbardziej podchodzi mi nattys red jednak wyczytałem że bardzo nie trwały a colli 476 nie nadaje tego błysku
lukeu Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2019 @Noorus łatwa aplikacja, więc nie problem go wrzucić co 4 tygodnie jak osłabnie. Trwalszy, ale trochę droższy (~170) jest CG Pete's
Rekomendowane odpowiedzi