Moderator Streat Opublikowano 27 Września 2021 Moderator Zgłoś Opublikowano 27 Września 2021 @analyzator na drugi dzien tez masz mazy? Ja ogolnie jak produkt ciezko ma odparowac to go zostawiam na noc i rano przychodze dotrzeć ewentualnie. Tak robie z Neoxal QD który wyrywa z butów w moim odczuciu ale aplikacja i dotarcie jest dramatyczne, za to trwałosc jest ponadprzecietna Niekiedy nie ma sensu meczyc sie z dotarciem produktu a pozostawić go do odparowania
analyzator Opublikowano 27 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2021 @Streat nie zostawiałem niedotartego ale znalazłem dzisiaj jakiś mazek na tylnej klapie i tu uwaga wciąż był tłusty. Mogę zrozumieć takie jajca przy aplikacji produktów o dużej trwałości. LG wygląda okej, świetnie, ale nie jestem pewny że ultra topowo, żeby zrozumieć qd do walki na drugi dzień żeby nie było malkontencko, auto wygla świetnie, śliskość super, look świeżego wosku na czerwonym bardzo spoko, tłusto aż oczy bolą 5
Dystrybutor Soft99 Opublikowano 29 Września 2021 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2021 W dniu 28.09.2021 o 00:13, analyzator napisał: @Streat nie zostawiałem niedotartego ale znalazłem dzisiaj jakiś mazek na tylnej klapie i tu uwaga wciąż był tłusty. Mogę zrozumieć takie jajca przy aplikacji produktów o dużej trwałości. LG wygląda okej, świetnie, ale nie jestem pewny że ultra topowo, żeby zrozumieć qd do walki na drugi dzień żeby nie było malkontencko, auto wygla świetnie, śliskość super, look świeżego wosku na czerwonym bardzo spoko, tłusto aż oczy bolą Bardzo rzadko spotykamy się z podobnymi opiniami, bo LG to produkt z grupy tych najmniej problematyczych w aplikacji. Jeśli jednak w Twoim wypadku bywa uparty, to podrzuć mu trochę wody w dowolnej formie (psik wody na mikrofibrę przy docieraniu lub na panel przed aplikacją). Ktoś powyżej opisywał podobną praktykę aplikacji "na mokro" i potwierdzamy, że to skuteczny zabieg. Bedzie Pan zadowolony 1
Saczi Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2021 W sobotę po myciu wrzuciłem na samochód chemotion qd. Takiej przyjemniej sliskosci lakieru (z fuso) się nie spodziewałem...!
MMCzysci Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2021 To prawda, jest bardzo śliski. Robi super szkło, ale nie siedzi przesadnie długo.Wyryte w skale z S20 FE 5G
Saczi Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2021 4-6 tygodni podobno siedzi,co i tak różnicy mi nie robi, bo samochód myty jest co tydzień. Mam jeszcze spray wax'a do porównania, a w paczkomacie Yogę. Będzie trochę zabawy.
MMCzysci Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2021 4-6? Oj, chyba nie...Wyryte w skale z S20 FE 5G
KUBA46 Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2021 To tylko QD już nie przesadzajcie. Ma się nie mazać i leżeć od mycia do mycia.
Saczi Opublikowano 30 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2021 @KUBA46 , zależy ile to jest "od mycia do mycia"
raafal91 Opublikowano 30 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2021 To tylko QD już nie przesadzajcie. Ma się nie mazać i leżeć od mycia do mycia.Dokładnie. To ma być przyjemność z miziania
dragster Opublikowano 24 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2021 Civic VIII, 2006r. lakier po korekcie (poprzedni właściciel mył na automatach), ostatnio nałożony Cartec Fast Glace. Nie mam doświadczenia w detailingu, a w inetrnecie nie ma za wiele o tym detailerze, dlatego byłbym wdzięczny, gdyby ktoś z doświadczonych forumowiczów, wypowiedział się na jego temat. Ze swoich obserwacji, na razie widzę, że nie przyciemnia koloru jak np. BSD który stosowałem wcześniej, ale oczywiście jest bardziej śliski i łatwiejszy w nakładaniu. BSD to mocarz, jeśli chodzi o trwałość wśród QD. A co do Fast Glace, auto będzie myte pianą neutralną i będę przyglądał się ile wytrzyma. 1
Fisz Opublikowano 2 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2022 Szukam QD do fusso coat. Zależy mi na "efekcie szkła" (na tyle na ile to możliwe na srebrnym lakierze) i dobrym poślizgu. Zastanawiam się nad adbl qd1 i soft99 luxury gloss. Chyba że jest coś jeszcze godnego polecenia do ok. 50 zł?
Rafal9304 Opublikowano 2 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2022 Luxury Gloss będzie dobrym wyborem, ale na srebrnym nie licz na jakieś wielkie wow.
Saczi Opublikowano 2 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2022 @Fisz , speed & barier od softa to taki quick wax. Ja na fuso używam Chemotion quick detailer - rewelacyjny poślizg i ich Spray Wax - znacznie wyższa trwałość, ale gorsze efekty wizualne.
Syrio Opublikowano 2 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2022 @Fisz kup sobie 50 ml buteleczki ech2o i reload. Wlej 100 ml wody demineralizowanej dolej po 10 ml ech2o i reload. I masz szkiełko na pooziomie powyżej większości qd. Lakier dostaje tez takiej "twardości". Drugi swietnie szklący to easyone od CleanTech. 1
therioon Opublikowano 2 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2022 @Fisz kup sobie 50 ml buteleczki ech2o i reload. Wlej 100 ml wody demineralizowanej dolej po 10 ml ech2o i reload. I masz szkiełko na pooziomie powyżej większości qd. Lakier dostaje tez takiej "twardości". Drugi swietnie szklący to easyone od CleanTech.Dodam: echo + prostaff
Saczi Opublikowano 2 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2022 @Syrio o jak "reload" piszesz? Czego szukać na forum, żeby o tym poczytać?
Bapko Opublikowano 2 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2022 Dodam: echo + prostaff A coś więcej o tym? Proporcje? Mowiac prostaff o WG Ci chodzi?
therioon Opublikowano 2 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2022 Tak , np jednego i drugiego od 20-50ml w razie potrzeby reszta woda zdemineralizowana Albo bez mieszania 2 strzały jeden echo drugi prostaff na element po myciu do wycierania 1
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 2 Stycznia 2022 Partner forum Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2022 Ja od kilu miesięcy jak pada pytanie o QD szklące to niezmiennie ADS Bio Nano Pro. 1
Moniak Lord Masło Opublikowano 2 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2022 11 godzin temu, Syrio napisał: swietnie szklący to easyone od CleanTech Tak dobrze jak mix Carpro?
czester Opublikowano 2 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2022 Panowie, że tak się wtrącę... Nie lepiej zamiast miksów CP Ech2O i Reload kupić po prostu Elixir?
Syrio Opublikowano 2 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2022 Dla mnie elixir trochę bardziej przyciemniał. No i trudniejsza aplikacja na ciemnym.
ral6014 Opublikowano 3 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2022 @therioon Co zyskujemy dodając Ech20 do WG? Śliskość? Posiadam obydwa i jeszcze kilka innych. Może się mylę, ale śliskie wykończenie w zasadzie nic nie daje. Z lektury forum wynika, że często te bardziej śliskie qd bardziej przyciągają kurz. WG na tle innych jest wręcz tępy, a brudu i kurzu specjalnie nie łapie. Po głowie chodzi mi mix Chemotion QD + BSD.
Rekomendowane odpowiedzi