Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderator
Opublikowano

@analyzator na drugi dzien tez masz mazy? Ja ogolnie jak produkt ciezko ma odparowac to go zostawiam na noc i rano przychodze dotrzeć ewentualnie. Tak robie z Neoxal QD który wyrywa z butów w moim odczuciu ale aplikacja i dotarcie jest dramatyczne, za to trwałosc jest ponadprzecietna 😄 Niekiedy nie ma sensu meczyc sie z dotarciem produktu a pozostawić go do odparowania 😉 

Opublikowano

@Streat nie zostawiałem niedotartego ale znalazłem dzisiaj jakiś mazek na tylnej klapie i tu uwaga wciąż był tłusty. Mogę zrozumieć takie jajca przy aplikacji produktów o dużej trwałości. LG wygląda okej, świetnie, ale nie jestem pewny że ultra topowo, żeby zrozumieć qd do walki na drugi dzień 🙂

żeby nie było malkontencko, auto wygla świetnie, śliskość super, look świeżego wosku na czerwonym bardzo spoko, tłusto aż oczy bolą 😉

IMG_20210927_110205.jpg

• Lubię to 5
  • Dystrybutor
Opublikowano
W dniu 28.09.2021 o 00:13, analyzator napisał:

@Streat nie zostawiałem niedotartego ale znalazłem dzisiaj jakiś mazek na tylnej klapie i tu uwaga wciąż był tłusty. Mogę zrozumieć takie jajca przy aplikacji produktów o dużej trwałości. LG wygląda okej, świetnie, ale nie jestem pewny że ultra topowo, żeby zrozumieć qd do walki na drugi dzień 🙂

żeby nie było malkontencko, auto wygla świetnie, śliskość super, look świeżego wosku na czerwonym bardzo spoko, tłusto aż oczy bolą 😉

Bardzo rzadko spotykamy się z podobnymi opiniami, bo LG to produkt z grupy tych najmniej problematyczych w aplikacji. Jeśli jednak w Twoim wypadku bywa uparty, to podrzuć mu trochę wody w dowolnej formie (psik wody na mikrofibrę przy docieraniu lub na panel przed aplikacją). Ktoś powyżej opisywał podobną praktykę aplikacji "na mokro" i potwierdzamy, że to skuteczny zabieg. Bedzie Pan zadowolony 😉

• Okay 1
Opublikowano

To prawda, jest bardzo śliski. Robi super szkło, ale nie siedzi przesadnie długo.

Wyryte w skale z S20 FE 5G

Opublikowano

4-6 tygodni podobno siedzi,co i tak różnicy mi nie robi, bo samochód myty jest co tydzień.
Mam jeszcze spray wax'a do porównania, a w paczkomacie Yogę.
Będzie trochę zabawy.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Civic VIII, 2006r. lakier po korekcie (poprzedni właściciel mył na automatach), ostatnio nałożony Cartec Fast Glace. Nie mam doświadczenia w detailingu, a w inetrnecie nie ma za wiele o tym detailerze, dlatego byłbym wdzięczny, gdyby ktoś z doświadczonych forumowiczów, wypowiedział się na jego temat. 

Ze swoich obserwacji, na razie widzę, że nie przyciemnia koloru jak np. BSD który stosowałem wcześniej, ale oczywiście jest bardziej śliski i łatwiejszy w nakładaniu. 

BSD to mocarz, jeśli chodzi o trwałość wśród QD. A co do Fast Glace, auto będzie myte pianą neutralną i będę przyglądał się ile wytrzyma. 

fast.jpg.d47312b12b9514b37d497be3613df757.jpg

• Lubię to 1
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Szukam QD do fusso coat. Zależy mi na "efekcie szkła" (na tyle na ile to możliwe na srebrnym lakierze) i dobrym poślizgu.

Zastanawiam się nad adbl qd1 i soft99 luxury gloss.

Chyba że jest coś jeszcze godnego polecenia do ok. 50 zł?

Opublikowano

@Fisz , speed & barier od softa to taki quick wax.

Ja na fuso używam Chemotion quick detailer - rewelacyjny poślizg

i ich Spray Wax - znacznie wyższa trwałość, ale gorsze efekty wizualne.

Opublikowano

@Fisz kup sobie 50 ml buteleczki ech2o i reload. Wlej 100 ml wody demineralizowanej dolej po 10 ml ech2o i reload. I masz szkiełko na pooziomie powyżej większości qd. Lakier dostaje tez takiej "twardości". 

Drugi swietnie szklący to easyone od CleanTech.

• Okay 1
Opublikowano
@Fisz kup sobie 50 ml buteleczki ech2o i reload. Wlej 100 ml wody demineralizowanej dolej po 10 ml ech2o i reload. I masz szkiełko na pooziomie powyżej większości qd. Lakier dostaje tez takiej "twardości". 

Drugi swietnie szklący to easyone od CleanTech.

Dodam: echo + prostaff
Opublikowano

Dodam: echo + prostaff

A coś więcej o tym? Proporcje? Mowiac prostaff o WG Ci chodzi?
Opublikowano

Tak , np jednego i drugiego od 20-50ml w razie potrzeby reszta woda zdemineralizowana
Albo bez mieszania 2 strzały jeden echo drugi prostaff na element po myciu do wycierania

• Lubię to 1
Opublikowano

@therioon Co zyskujemy dodając Ech20 do WG? Śliskość? Posiadam obydwa i jeszcze kilka innych. Może się mylę, ale śliskie wykończenie w zasadzie nic nie daje. Z lektury forum wynika, że często te bardziej śliskie qd bardziej przyciągają kurz. WG na tle innych jest wręcz tępy, a brudu i kurzu specjalnie nie łapie. Po głowie chodzi mi mix Chemotion QD + BSD.