Marcin1992 Opublikowano 1 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2021 @Skav narazie szukam jakiegoś elektronika co by zajrzał do niej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locarno Opublikowano 1 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2021 19 godzin temu, locarno napisał: Co powoduje takie nierówności na padzie? No właśnie nie wiem. Pad był mało używany i takie coś się zrobiło. O ile się nie myle to jest to miejsce w które nakładałem korpkę pasty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Notcon Opublikowano 1 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2021 @locarno a nie zahaczyłeś o jakiś emblemat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybik w Machinie Opublikowano 1 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2021 Czy ktoś kojarzy dressing do wewnętrznych plastików, który nie ma za bardzo zapachu? Bardzo chciałbym zabezpieczyć swój kokpit, bo trochę dostaje po dupie od słońca, ale nie cierpię też mocnych i intensywnych zapachów... W zasadzie auto od nowości nie było w środku traktowane niczym mocnym. Tylko ostatnio na przeglądzie prawie dostałem ataku serca, jak z klimatyzacji po serwisie zaczęło mi pachnieć Wurthem o zapachu taniego męskiego perfumu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2021 @Rybik w Machinie Ja używam POORBOY'S WORLD Natural Look i pachnie może z 1 dzień a potem już go nie czuć, ma zapach gumy balonowej i nie jest intensywny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paki112 Opublikowano 1 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2021 @Rybik w Machinie Jak chcesz bezzapachowy to Dressing Carlabu jest bez zapachu (do zestawu saszetka z zapachem, więc możesz samemu dozować ilość) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2021 Najpierw się robi zaprawkę i potem polerkę lakieru czy odwrotnie? Czy można polerować po jednym elemencie, za tydzień następny czy trzeba całe auto na raz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enagem Opublikowano 1 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2021 Mam na trzech autach położony wosk Finish Kare 1000P, czym najlepiej konserwować powłokę po myciu aut? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2021 8 godzin temu, Enagem napisał: Mam na trzech autach położony wosk Finish Kare 1000P, czym najlepiej konserwować powłokę po myciu aut? Każdy QD będzie dobry, byle Tobie odpowiadała aplikacja i efekt. Woski syntetyczne nie są wybredne, jeżeli chodzi o QD - syntetyczne quick detailery najczęściej podbiją połysk, a QD zawierające woski naturalne ocieplą połysk i dodadzą odrobinę głębi. Jeżeli jeszcze będzie to QD na bazie wody, możesz być spokojny o wosk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2021 10 godzin temu, SoldierPL napisał: Najpierw się robi zaprawkę i potem polerkę lakieru czy odwrotnie? Najpierw zaprawka. 10 godzin temu, SoldierPL napisał: Czy można polerować po jednym elemencie, za tydzień następny czy trzeba całe auto na raz? Można ale czy to ma sens? Jak zrobiłeś na całym aucie dekontaminację i chcesz po elemencie robić, to sugerowałbym przed każdym elementem ponowić dekontaminację. Lakier zawsze może złapać jakiś syf, który narobi bałaganu podczas korekty. Możesz też zacząć dekontaminować i robić korektę element po elemencie ale to też jest dla mnie bez sensu - zbyt upierdliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2021 Niestety, złe siły pogody pozbawiły mnie jedynego miejsca umożliwiajacego jakieś sensowne zabawy z maszyną. Zrezygnowałem już z myślenia o więcej, niż jednym etapie, ale czy sam choćby finish na dworze ma jakiś sens, czy mogę zrobić bałaganu i lepiej zostać przy samym cleanerze, jak już robiłem, ze względu na mniejszą agresywność? Oczywiście niska temperatura, czyste otoczenie.Wyryte w skale z S20 5G FE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peciu Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2021 @MMCzysci nie ma różnicy czy robisz cleanerem czy pastą finishową jak coś się dostanie pod pada to w obu przypadkach będzie bałagan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2021 6 minut temu, MMCzysci napisał: czy sam choćby finish na dworze ma jakiś sens Pewnie, że ma. Wstrzel się w bezwietrzny cichy dzień, dobrą temperaturę i działaj. Sam tak amatorsko zaczynałem i nie narobiłem żadnych szkód. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterG Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2021 Może nieodpowiedni temat ale zaryzykuję... Która felga wg Was bardziej pasuje ? 5-cio ramienna czy "ta druga" Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwirek03 Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2021 Zdecydowanie 5--cio, brat miał chyba jeszcze jakiś inny model w j ale nie mogę se teraz przypomnieć 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peciu Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2021 @PiterG 5 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2021 @PiterG Ta "druga" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf91 Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2021 3 godziny temu, PiterG napisał: 5-cio ramienna Zdecydowanie: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2021 Czym najlepiej wyczyścić uszczelkę pomiędzy drzwiami a szybą? Rozwinęła mi się mi tam już mała mikrobiologia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skav Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2021 Macie jakis pomysl czym usunąć te zacieki od plynu do dezynfekcji (ktory nawet widac na zdjeciu v:)? Jeszcze niczym nie ruszalem, bo w sumie nawet nie wiem czym myc taka (chyba, ale raczej napewno) ekoskore Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enagem Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2021 10 godzin temu, Eidos71 napisał: Każdy QD będzie dobry, byle Tobie odpowiadała aplikacja i efekt. Woski syntetyczne nie są wybredne, jeżeli chodzi o QD - syntetyczne quick detailery najczęściej podbiją połysk, a QD zawierające woski naturalne ocieplą połysk i dodadzą odrobinę głębi. Jeżeli jeszcze będzie to QD na bazie wody, możesz być spokojny o wosk. A mogę prosić o konkretne propozycje QD z podbiciem połysku, które można stosować na Finish Kare 1000p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2021 @Skav zacznij od mydła z wodą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaka17ab Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2021 Teraz, Enagem napisał: A mogę prosić o konkretne propozycje QD z podbiciem połysku, które można stosować na Finish Kare 1000p Świetnie działa Good Stuff Gloss Detailer, aplikacja banalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2021 @kaka17ab fukupika. Dobry qd który ma funkcje czyszczenia teoretycznie. Bezproblemowy w użyciu. Szkiełko przyjemne. Na plus spora wytrzymałość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 Czy wie ktoś jak domyć te błoto z tych malutkich zakamarków? Większość błota z opon domyło ale tego nie da rady. Użyłem ADBL TIRE AND RUBBER i szczotkę K2 M350, szorowałem najmocniej jak umiałem ale nic z tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi