sparco0 Opublikowano 17 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 FX protect surface agent 1 wersja, to z nim były jakieś problemy, a V2 już poprawiony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 17 Stycznia 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 Używa ktoś takiego cuda ? Chodzi mi o maszynkę która jest w stanie dźwignąć z -1st do około +6zt w garażu przez godzinkę. 3,3 kW Kalkulatorek pokazuje ze godzinka grzania to koło 2 PLN - tragedii nie ma. 22 minuty temu, sparco0 napisał: FX protect surface agent 1 wersja, to z nim były jakieś problemy, a V2 już poprawiony? tak. V2 jak dla mnie rewelacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bac Opublikowano 17 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 Od jakich papierków zacząć matowić lampy i na jakich skończyć jeżeli potem będę używał czajniczka? Jak sprawdzić czy wszystko lampy są dobrze zmatowione? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audicoupe Opublikowano 17 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 @Bac to zależny od stanu lamp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodek2532 Opublikowano 17 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 @Skav nie mam pojęcia bo tej z białym w rękach nie miałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audicoupe Opublikowano 17 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 I proszę poczytac @Bac 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateczek Opublikowano 17 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 Używa ktoś takiego cuda ? Chodzi mi o maszynkę która jest w stanie dźwignąć z -1st do około +6zt w garażu przez godzinkę. 3,3 kWMam dwa Mastery. Jeden 9kW, drugi 22kW. Grzeją aż miło. 9 ma już z 5 lat i żadnych problemów z nim nie było, 22 mam od pół roku dopiero. 3,3 kw powinno dźwignąć tyle ale nie wiem czy w godzinkę się wyrobi.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPol Opublikowano 17 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 Ktoś poleci jakiś mały garażowy kompresor do pompowania kół na 230 v? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 17 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 Godzinę temu, MarkPol napisał: Ktoś poleci jakiś mały garażowy kompresor do pompowania kół na 230 v? https://www.jula.pl/catalog/narzedzia-i-maszyny/urzadzenia-pneumatyczne/kompresory/kompresory/kompresor-200057?gclid=Cj0KCQiA3Y-ABhCnARIsAKYDH7tVezhMtKdJocuFcM1-F4uyijDJfFPudzy9pL17Yfqb5oEX31dBZvEaAjqBEALw_wcB&gclsrc=aw.ds Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoBee Opublikowano 17 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 @Domel trochę bez sensu takie liczenie, bo ogranicza cię zawsze bezpiecznik i rodzaj instalacji. Jak masz tam 10A to i tak 2,3kW tylko wyciągniesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 18 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2021 co tak słabo z dostępnością swissvaxów w pl ? zymoli pełno chińskie woski na allegro widzieli? fusso wannabe? 8376793857 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodek2532 Opublikowano 18 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2021 @analyzator nie no soft99 z Chin to 9+9 8375458682 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 18 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2021 @analyzator taki dystrybutor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefONE Opublikowano 18 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2021 Pytanie do posiadających wiaderko do czyszczenia padow. Mam model Lake country 3000D i we wszelkich instrukcjach w internecie widze, że jest nad dnem umieszczony bialy filterek, którego u mnie w zestawie nie było. Orientuje się ktoś czy producent uznal, że jest on zbędny czy moze otrzymałem towar niekompletny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 18 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2021 40 minut temu, mefONE napisał: Orientuje się ktoś czy producent uznal, że jest on zbędny czy moze otrzymałem towar niekompletny. w zestawie powinien być 1 filtr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skav Opublikowano 18 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2021 Panowie można perla nakładac bezpośrednio na opony czy lepiej go rozcienczyc zeby nic nim nie pouszkadzać? Wątpie ze ma to jakieś znaczenie, ale chodzi mi oczywiscie o tester Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 18 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2021 @Skav można jak najbardziej, wiele osób tak preferuje, ja z czasem przekonałem się do "1:1". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powerf Opublikowano 18 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2021 @Skav Ja 2 tygodnie temu zrobiłem opony 1:1 i mimo długich tras w śniegu i soli opony czarne, prawie czyste. Bardzo fajny produkt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skav Opublikowano 19 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 @powerf A jak z wydajnoscia tego perla? Zastanawiam sie czy ta buteleczka 50ml wystarczy na wiecej niz jedno auto, czy raczej jest to dawka pod te 4 opony maksymalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powerf Opublikowano 19 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 @Skav 50ml jeśli zrobisz 1:1 to wystarczy ci na kilka aut bez problemu. Na auto mi zeszło nie więcej niż 15ml. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 19 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 W dniu 17.01.2021 o 14:34, Domel napisał: Używa ktoś takiego cuda ? Chodzi mi o maszynkę która jest w stanie dźwignąć z -1st do około +6zt w garażu przez godzinkę. 3,3 kW Wojtek. Nie ma szans. Ja u siebie w garażu mam 3KW i przez 7 godzin poszło z +1 do +8. Niestety problemem w tych nagrzewnicach jest to, że zimne powietrze zaciągane z tyłu skutecznie wychładza grzałkę. W efekcie z nagrzewnicy nie leci gorące powietrze. Tyle , że mój garaż w całości ma ok 60m2. Nie wiem jak duży masz. Może przy mniejszym ta dmuchawka zda egzamin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 19 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 2 godziny temu, xadamx napisał: Tyle , że mój garaż w całości ma ok 60m2. Nie wiem jak duży masz. Może przy mniejszym ta dmuchawka zda egzamin. Wojtek ma garaż 4x3 więc da rade U ziomka w studio taka nagrzewnica, ale 9kW i na sporej hali daje radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 19 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 2 godziny temu, xadamx napisał: Wojtek. Nie ma szans. Ja u siebie w garażu mam 3KW i przez 7 godzin poszło z +1 do +8. Niestety problemem w tych nagrzewnicach jest to, że zimne powietrze zaciągane z tyłu skutecznie wychładza grzałkę. W efekcie z nagrzewnicy nie leci gorące powietrze. Tyle , że mój garaż w całości ma ok 60m2. Nie wiem jak duży masz. Może przy mniejszym ta dmuchawka zda egzamin. 20 minut temu, D@ViD napisał: Wojtek ma garaż 4x3 więc da rade U ziomka w studio taka nagrzewnica, ale 9kW i na sporej hali daje radę Zacząłem się interesować grzejnikami/panelami na podczerwień. Mam pewien pomysł co do jego zastosowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 19 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 W Jula są nagrzewnice ceramiczne 2kW za 59zł , a grzeje takie coś jak wściekłe i dosłownie nie można długo ręki utrzymać na 20cm od wylotu . Kupując 2szt mamy nadmuch z 2 stron co lepiej rozkłada ciepło w garażu. Oczywiście jeśli mamy bezpiecznik 10A, to nie możemy podpiąć 2 szt . , no chyba że puścimy je na połowie mocy ... ale to bezsensowne wydane dodatkowe 59zł . Dobrze sprawdza się też koza lub ... klimatyczny kominek o ile ktoś ma dostęp do drewna/brykietu , no i chce się bawić w dokładanie do pieca . Za tysiaka ( koszt kozy+rury itd.) można pomyśleć nad "chińskim webasto" bo nawet takie 5kW daje sporo ciepła , a taka 8kW to już lux i ciepełka duuuużo! Instalacja prościutka , bo tylko rura wydechowa fi 30 przez ścianę i koniec prac , ale też trzeba wiedzieć że żre to ok . 0.5- 1L/h ropy , czytaj 2,30 - 4,60zł na godzinę ... i tu wracamy do początku , czyli tani grzejniki z Jula za 59zł , a reszta kasy idzie do zakładu energetycznego Za samą cenę webasto /kozy czyli ~tysiak mamy 833 godziny pracy 2kW grzejnika (1,20zł na godzinę) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodek2532 Opublikowano 19 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 @powalla leszcze kozy spawa się ze starej butli od gazu 40l xD a drewno to wiecie, w lesie rośnie xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi