focus87 Opublikowano 5 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2020 W dniu 4.07.2020 o 08:46, rudi0018 napisał: Siema, czym usunąć na szybko po myciu żółte pyłki z drzew przyklejone do lakieru? Tar&Glue tylko został albo glinka, czy są inne sposoby? Chyba ciezko jednoznacznie powiedziec, zalezy jak sie mocno wgryzlo. Ja bym sprobowal plynem do naczyn i porzadnie przypucowac recznie mikrofibra badz jakas gąbka starajac sie nie zarysowac lakieru jednoczesnie. Jak nie bedzie szlo to probowac stopniowo agresywniejsze srodki typu jakas chemia do mycia az po IPE czy zmywacz silikonowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gold_Car Opublikowano 5 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2020 Siema, czym usunąć na szybko po myciu żółte pyłki z drzew przyklejone do lakieru? Tar&Glue tylko został albo glinka, czy są inne sposoby?Chodźi ci o pyłek? Np z orzecha włoskiego,(chociaż on już dawno nie pyli) czy lipy, czy rzepaku - to nie drzewo ,czy o sok, żywice ? Pyłek schodzi normalnie bez problemu nawet samą myjka pod ciśnieniem a tym bardziej wodą z szamponem. Żywica - sok to już grubsza robota... Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz-odkrywca Opublikowano 5 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2020 Witam, szukam solidnych najazdów samochodowych. Macie coś sprawdzonego? Zależy mi na tym by auta z niższym zawieszeniem wyjeżdżały bez podkładania desek. Cena do 400zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil598 Opublikowano 5 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2020 Od czego robią się takie chmurki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powerf Opublikowano 5 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2020 Czym najlepiej usunąć żółte kupy owadów z karoserii? Prewash citrusem niektóre usuwa, ale niektóre są twarde i nie chcą zejść. Czym to rozpuścić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktm950 Opublikowano 5 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2020 @kamil598 glinkowałeś może lakier jakoś niedawno? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalk Opublikowano 5 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2020 @kamil598 Zmatowany lub nie dopolerowany lakier po matowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaso Opublikowano 5 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2020 @kamil598 wygląda jak po glince. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaka17ab Opublikowano 5 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2020 Taka pamiątka po poprzednim właścicielu znajdująca się na tyle fotela pokrytego plastikiem. Opalarki nie mam, interior cleaner tego nie rusza. Czym to ruszyć/ zatuszować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 5 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2020 Jakiś dressing? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil598 Opublikowano 6 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 @rafalk @ktm950@Lukaso glinkowałem i tak obstawiałem że to po tym, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 6 Lipca 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 @kaka17ab suszarka do włosow moze cos zadziała jak nie masz opalarki. Wszystko zalezy od plastiku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qukie Opublikowano 6 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 @Lukasz-odkrywca z góry mówię, że nie posiadam ich jeszcze i od dawna się zastanawiam czy kupować, ale znalazłem takie jak tutaj 7560245538 wydają się być solidne skoro 2szt utrzymują 5 ton. Może warto się zainteresować, chociaż to oczywiście zależy do czego byś ich używał i na ile chcesz podnieść auto. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilipO Opublikowano 6 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 Poszukuje jakiegoś fajnego cleanera do wypracowania za pomocą DA 15mm i czarnej / czerwonej / żółtej gąbki. Co byście polecili ? Myślałem o FW Lemon Peeling (mam FW Paradise) bądź o CarPro Essence. Co sądzicie ? Pod przygotowanie pod wosk, jasne, mogę wziąć 3d one / ACA520 i czarny / czerwony / żółty pad i zbierze się przy okazji trochę rys, ale ile takich przygotowań wytrzyma klar? Szukam czegoś co dodatkowo podbije efekt po nałożeniu bez wymywania FW Paradise / GS Show Wax / właściwie też mogę CP Reload użyć jako zabezpieczenie na lakier po cleanerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 6 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 @FilipO - CP Essence to nie typowy cleaner, tylko bardziej primer, a jego właściwości korygujące regulujesz padem. Do Twoich potrzeb poleciłbym Angelwax Perfect Polish - pod warunkiem, że aplikował go będziesz maszynowo - wtedy na średnio miękkiej gąbce sprawdzi się doskonale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilipO Opublikowano 6 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 1 minutę temu, Eidos71 napisał: @FilipO - CP Essence to nie typowy cleaner, tylko bardziej primer, a jego właściwości korygujące regulujesz padem. Do Twoich potrzeb poleciłbym Angelwax Perfect Polish - pod warunkiem, że aplikował go będziesz maszynowo - wtedy na średnio miękkiej gąbce sprawdzi się doskonale. Tak tak wiem że to nie typowy cleaner, i że łączy się go z powłokami etc. Poczytam o Angelwaxie - nie ukrywam, nie miałem kontaktu z produktami tego producenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 6 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 @FilipO możesz też zobaczyć ostatnią nowość od House of wax - Amber.@Domel robił już pierwsze testy i podobno cleaner wymiata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilipO Opublikowano 6 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 1 godzinę temu, Grzechu23 napisał: @FilipO możesz też zobaczyć ostatnią nowość od House of wax - Amber.@Domel robił już pierwsze testy i podobno cleaner wymiata HOW kusi, choć cena nie jest niska. BTW. Coś wiecie może co się stało z ceną GS Glass Cleaner (5L) ? W grudniu kupiłem za mniej niż 60zł, dzisiaj cena jest o ponad 50% wyższa .. Kwestia odcinka (testu) Mx Nowicki i faktycznej świetnej jakości płynu do szyb? Zamówiłem HOW Amber. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bishuun Opublikowano 6 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 Na ile wyceniacie pranie ekstrakcyjne foteli/foteli+wykładziny? A na ile bonnetowanie podsufitki? Cenniki dostępne w sieci są bardzo rozstrzelone, a chciałbym wiedzieć na ile wycenić swoją pracę wśród znajomych. Fotele + kanapa za 100zł? Wykładzina +50, bonnetowanie boczków +20, może 30? A podsufitka? Ta sama kwestia w czyszczeniu plastików - na ile to wyceniacie? Orientacyjnie, bo wiadomo, że więcej roboty będzie w Mondeo kombi a mniej w Lupo xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaso Opublikowano 6 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 Szybkie pytanie, gyeon cancoat nówka ta buteleczka jest cała czy coś mniej? Kupiłem używkę, miała być połowa a tu może 1/3.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsyyo Opublikowano 6 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 Panowie, może słabo szukałem, ale nie znalazłem nic o czyszczeniu aplikatorów np. ten dołaczony do cleanera Soft99 Micro liquid. Co prawda używałem go w sobote i tylko lekko wodą przemywałem. Nada się jeszcze do użycia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaka17ab Opublikowano 6 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 18 godzin temu, MMCzysci napisał: Jakiś dressing? dressing od SG nic nie dał... 9 godzin temu, BiałyGTi napisał: @kaka17ab suszarka do włosow moze cos zadziała jak nie masz opalarki. Wszystko zalezy od plastiku powinny ściemnieć te rysy? ile trzymać suszarkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 6 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 @kaka17ab nie ściemnieć a się delikatnie "przytopić" o ile plastik będzie na tyle miękki żeby poddać się suszarce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sT3VE Opublikowano 7 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 Elite Detailer Tire Cleaner - jakieś opinie? Excede odpada, miałem i nozdrza odpadają. Cleantech jest bardzo wporzo, zastanawiam się nad bańką 5l i po przecenach w MRC kusi Elite Detailer. Jakieś opinie, ktoś korzystał? Na forum po wpisaniu w wyszukiwarkę mało wyników Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsyyo Opublikowano 7 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 Jeśli nie robicie korekty, to czy glinkujecie auto przed woskiem? Spotkałem sie z takimi opiniami na grupie FB, żeby nie glinkować jeśli nie ma korekty bo lakier rysujemy. Czy poźniej jeśli nie glinkowaliśmy to aplikator od cleanera nie porysuje i tak tego lakieru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi