KUBA46 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2020 @4dminwhyyyyy water spot remover od Shiny lub Gtechniq potem Glass Polish os Shiny na słoneczku i powinno pójść.
bonderez Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2020 @4dminwhyyyyy Pytasz co z tym robić? Kupujesz cleaner do szyb i aplikator twardy (tricolor). Cleaner - Autoglym CGP, prostaff kirobin, soft99 compound z
RoBee Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zakamieniona szyba przednia. Próbowałem octem+kwaskiem. Trochę mniej teraz woda się rozmazuje, ale ślady nadal pozostały. Polerka raczej odpada, bo nigdy nie próbowałem i trochę się obawiam polerowania szyby, tym bardziej, że w dwóch miejscach naprawiane były odpryski. Znajomy wspominał o RRC wsr gel. Opinie na internecie podzielone, jedni zachwyceni, a inni twierdzą, że szybę zniszczyło i zrobiła się matowaNie ryzykuj RRC. Są inne produkty tego typu, które nie uszkodzą ci szyby. Najlepiej byłoby wypolerować tlenkiem ceru- bez obaw, może być już tylko lepiej.
Fredi88 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2020 Godzinę temu, 4dminwhyyyyy napisał: RRC wsr gel. Opinie na internecie podzielone, jedni zachwyceni, a inni twierdzą, że szybę zniszczyło i zrobiła się matowa Możesz podrzucić jakiś link komu wsr zrobiło kuku?
MMCzysci Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2020 Kumple, sezon się zbliża i mam w związku z tym pytanie: jaką chemię polecacie do czyszczenia grilla?Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
#kris Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2020 Ja zapytam kto ma oświetlenie stanowiska na świetlówkach gdyż mam dylemat czy 840 czy 850...Chciałem robić na ledach ale jakoś tak mnie ciągnie do świetlówek. Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Hawk Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2020 @MMCzysci Cif i gąbka do garnków zawsze się u mnie sprswdzały najlepiej jeśli chodzi o ruszt.
kaktusPL Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2020 Szybkie pytanie, wczoraj zrobiłem dekontaminację lakieru, tzn deironizer, t&g, wjechałem autem do garażu, wyrobiłem cleaner i położyłem wosk tylko na maskę, nie dogadałem się z dziewczyną i wzięła to auto dziś na zakupy, padał deszcz, wystarczy że umyję teraz auto na 2 wiadra i zaaplikuje wosk na kolejne panele ? czy powtórzyć wszystkie czynności od nowa, tzn t&g i deironizer ? Aplikuje soft 99kiwami
MMCzysci Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2020 Wystarczy umyć Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
Moderator BiałyGTi Opublikowano 9 Czerwca 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2020 Jak wyżej. Wystarczy ze umyjesz
4dminwhyyyyy Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2020 3 godziny temu, Fredi88 napisał: Możesz podrzucić jakiś link komu wsr zrobiło kuku? Na ich stronie i pod filmikiem na YouTube są opinie o matowieniu szyby itp. jedyne co poleca rrc w tym wypadku jest polerowanie szyby
voltage Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2020 5 hours ago, Fredi88 said: Możesz podrzucić jakiś link komu wsr zrobiło kuku? jedna z grupek facebookowych o detailingu
szoferro Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2020 Cześć, czego użyć do zabezpieczenia felg aluminiowych po umyciu? Tak, aby łatwiej je było domyć następnym razem.
KUBA46 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2020 @szoferro quick detailerem, quick waxem, woskiem, powłoką. Wybieraj
szoferro Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2020 Co będzie w miarę tanie i łatwe w użyciu?
Kuba95 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2020 @szoferro tester FINISH KARE 1000P HI-TEMP
smerf91 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2020 19 minut temu, szoferro napisał: Co będzie w miarę tanie i łatwe w użyciu? @Good Stuff Rims detailer lub wheel wax, @DETAILiNK Wheel Wax Rims detailer możesz psiknąć, spłukać pod ciśnieniem i gotowe 1
jazdabokiem Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2020 widzę kilka pytan o wsr gel rrc-nie dawno kupiłem sobie litr tego produktu, pacjentem był kilkunastoletni sharan, szyby zaniedbane na maxa białe od osadu myślałem że bez mechaniki czyt. polerki się nie obejdzie, mój sposób: wcieranie kolistymi ruchami zwilżonym aplikatorem szyby, spłukiwanie i wycieranie, dawałem max minute działania produktu na szybie. po spłukaniu i osuszeniu szyby wyglądają jak nowe. teraz po przeczytaniu boję się go aplikować na inne auta. Czy ktoś z was miał nie miłe niespodzianki używając ten produkt zgodnie z instrukcja?
analyzator Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2020 @jazdabokiem nikt nie twierdzi że produkt jest bezużyteczny i że nie działa. Skoro ludzie zgłaszają problemy i to słychać to są wątpliwości co do jego bezpieczeństwa. Tutaj rozmawiamy o detailingu i w mojej opinii bezpieczeństwo to podstawa. Pro czy amator.
4dminwhyyyyy Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2020 Mnie trochę przestraszyły komentarze jak poniżej. Być może te osoby coś zrobiły nie tak podczas aplikacji, nie miałem produktu w ręce więc się nie wypowiem na temat jego skuteczności
raafal91 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2020 Czy Wam też, przy ręcznym polerowaniu, Megs UC zostawia takie chmurki/mazy na lakierze?
xadamx Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2020 18 godzin temu, Fredi88 napisał: Możesz podrzucić jakiś link komu wsr zrobiło kuku? A to się stało u mnie
Gosek Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2020 Witam wszystkich Opel insignia na całym aucie po 40-80 mikronów lakieru Uda się jeszcze przeprowadzić korektę? Tragedii na lakierze nie ma
Rekomendowane odpowiedzi