xadamx Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2019 W dniu 7.10.2019 o 21:45, analyzator napisał: @Domel https://showcarshine.pl/polerowanie-czyszczenie/showcarshine-microfiber-glass-new-waffel-towel-76x56cm.html Super mi się sprawdza. Składam na 3 razy i oblatuję przednią od wewnątrz bez problemu. Zero smug. Z płynem fx protecta świetne kombo. Mam K2 ale używałem jej raczej jako ręcznika do zbierania wody z lakieru. Potwierdzam. Mam 2 takie wafelki + Koch Glass Star. Również jeden przejazd bez docierania zarówno wewnątrz (raz na miesiąc - dwa) jak i na zewnątrz po każdym myciu auta. Tyle, że ja kupiłem rozmiar 40x40 za niecałe 6zł. O dokładnie tutaj (5146457185).
Moderator BiałyGTi Opublikowano 10 Października 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 10 Października 2019 @Tomcio1 nic pewnie pekło bo ta niebieska czesc to tylko podstawka
MMCzysci Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2019 Ile trzymacie zazwyczaj deiron na felgach? Na opakowaniu jest od 1 do 15, ja liczę 10 od spsikania ostatniej felgi, ale to chyba za dużo...
damiano2007 Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2019 1 minutę temu, MMCzysci napisał: Ile trzymacie zazwyczaj deiron na felgach? Na opakowaniu jest od 1 do 15, ja liczę 10 od spsikania ostatniej felgi, ale to chyba za dużo... To jest zależne od: - typu deirona (żel, ciecz) - temp. na zewnątrz - wiatru - nasłonecznienia To wszystko może wpływać na intensywność pracy deirona jak i jego wysychania. Obserwuj.
ghost Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2019 3 minuty temu, MMCzysci napisał: Ile trzymacie zazwyczaj deiron na felgach? Na opakowaniu jest od 1 do 15, ja liczę 10 od spsikania ostatniej felgi, ale to chyba za dużo... Zamiast stopera obserwuj by nie przysychał
MMCzysci Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2019 Dzięki chłopaki, Potrenuję na zimowych alu do C8. Podpowiecie jakiś konkretny opryskiwacz, np. do prespreya? Czy jakikolwiek, byle był?
asaledr Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2019 Takie pytanie z innej beczki Ta kierownica tutaj: Czemu ona jest taka świecąca? Myślicie że ta skóra jest po prostu brudna i tak się świeci? Bo jak tak sprawdzam to fabrycznie nie było takich śliskich kierownic z połyskiem, tylko normalne takie matowe skóry. Czy może źle sprawdzam i nie mam racji? Bo widzę, że były tylko takie matowe:
paperson Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2019 @asaledr dokładnie! Świeci się od brudu. Cleaner do skór szybko ją przywróci do pierwotnego stanu.
gordon Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2019 Czemu ona jest taka świecąca? Myślicie że ta skóra jest po prostu brudna i tak się świeci? Bo jak tak sprawdzam to fabrycznie nie było takich śliskich kierownic z połyskiem, tylko normalne takie matowe skóry. Czy może źle sprawdzam i nie mam racji?Żebyś nie poczuł się urażony, ale świecąca, bo pewnie ze 300 kkm przebiegu. Moja też tak ma, teraz czyszczenie i zabezpieczenie z colourlock i może przez tydzień czy dwa tygodnie będzie matowa. Nie wiem czy malowanie daje lepsze/dłuższe efekty bo jeszcze nie próbowałem, ale się zastanawiam. . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ghost Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2019 Po zdjęciu wiele nie wywnioskujesz, równie dobrze może być wyślizgana, odnawiana jakąś dziwną farbą, albo na kierownicy może być nałożone pół puszki plaka
asaledr Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2019 A do tego rodzaju zabrudzeń lepiej od razu Strongiem od Colourlocka, bo Soft to tylko pogłaszcze nie? @gordon
CarlosBlack Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2019 dochodzi też kwestia samego zdjęcia, warunków w jakich zostało zrobione itd. tu bez wątpienia siadły jakieś "czary mary" w tanim wydaniu może podciągnięte nasycenie, kontrast, odpowiedni balans bieli... i co tam komuś do głowy wpadło całe zdjęcie zrobione na mocnym kontraście - to tuszuje dużo ale właśnie daje efekt "świecenia" @asaledr Twoja kierownica mogła by też tak wyglądać po 2 min w Ps
bonderez Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2019 Czy ktoś używa rękawice WaxPRO mou mitt? jakieś opinie? teraz jest za 28zl nr oferty 7916625980
CarlosBlack Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2019 miałem przez jakieś pół roku... niestety pies dał jej radę kupiłem w cenie ok. 39 zł i nie żałowałem, gdybym teraz innych nie miał to w tej cenie na pewno bym kupił 1
Hep Opublikowano 11 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2019 cześć, może mi ktoś polecić jakieś rozwiązanie do zmiękczenia wody? Dużo zacieków mi zostaje na aucie po myciu, nawet wycieranie nie zawsze pomaga jakbym chciał. Cała stacja uzdadniania wody odpada w tym momencie. Jedynie coś co można zamontować punktowo przy garażu. Chodzi mi o rady kogoś, kto to ma sprawdzone żeby nie tyle nie stracić kasy co nie stracić czasu. Dzięki.
T2Maciek Opublikowano 11 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2019 Cześć. Używał ktoś Clay sponge z aliexpres? Warto ?
olas Opublikowano 11 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2019 Hej, czy mogę użyć filcowego pada ręcznego razem z Autoglym Car Glass Polish czy to może narobić jakiś szkód?
lodowa Opublikowano 11 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2019 1 godzinę temu, olas napisał: Hej, czy mogę użyć filcowego pada ręcznego razem z Autoglym Car Glass Polish czy to może narobić jakiś szkód? Przepraszam pomylka do usuniecia 1
Moderator psemo Opublikowano 11 Października 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 11 Października 2019 52 minuty temu, olas napisał: Hej, czy mogę użyć filcowego pada ręcznego razem z Autoglym Car Glass Polish czy to może narobić jakiś szkód? Jasne. Lepiej doczyścisz szyby. Warunek - dobrze umyte szyby. 1
Arkadio_Gdansk Opublikowano 11 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2019 Panowie poszukuję półmaski aby dbać o zdrowie przy nakładaniu powłok i przy innych czynnościach gdzie używana jest chemia. Planuje zakup 3m kwestia teraz tylko dobrania filtrów pod tematy detailingowe. Możecie coś polecić? Szukać kompletu czy kompletować samemu?Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
PIoChuUu Opublikowano 12 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2019 Cześć! Czy każdy ostatni program na bezdotyku to demineralka? Pytam się ponieważ no mojej ulubionej myjce ostatni program nazywa się osuszanie i osobiście korzystam z programu 3 - spłukiwanie zimną wodą. Z góry dziękuję za odzew.
Lukaso Opublikowano 12 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2019 I wybieraj osuszanie bo to demineralka, no może z lekkim dodatkiem jakiegoś hydro wosku ale ten 3 zimna woda na na 90% zwykła z kamieniem 1
Dante05 Opublikowano 12 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2019 Zna ktoś numer na serwis scangripa? Wypadła mi soczewka w sunmatch 2 i się zbiła a w i-match 2 gniazdo ładowania to porażka. Zrobiło się luźne i tylko pod wybranym kątem ładuje i nie do pełna. Dałem do lutowania gniazdko znajomemu i na 2 miesiące był spokój i znowu to samo. Lampy bez gwarancji.
asaledr Opublikowano 13 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2019 Jak byście porównali skuteczność Bilt Hambera do Cleantecha Citrus foam? Czy tymi planami jesteśmy w stanie usunąć film drogowy czy raczej nie ma na rynku plan które usuwają ten film i tylko mycie ręczne do tego jest?
sparco0 Opublikowano 13 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2019 Mam chyba problem z pianownicą pa z techkaru. Od 2 myć na początku idzie mleko jak z tych pseudo pianownic co są w zestawie z myjką. Dopiero jak w zbiorniku zostanie ok 30-40% roztworu to pięknie pianuje. Rozcieńczenie 1:10, piana SG już kończę 2 kanister 5l więc trochę "przebiegu" ma. Coś się mogło zatkać/uszkodzić?
Rekomendowane odpowiedzi