PIoChuUu Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Cześć. Ma ktoś pomysł jak pozbyć się tych zacieków? Po dzisiejszym myciu to zauważyłem, co ciekawe tylko z jednej strony. Próbowałem kilku qd i samą wodą demineralizowaną, bez zmian. Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka
Mumins Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Spróbuj APC, a jak nie da rady, to pasta finiszowa na średnim padzie powinna sobie poradzić ;)
Strus Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2019 @Gold_Car SG Coco Tire Booster. Bierz w ciemno. Będziesz zadowolony 1
MaciekB Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2019 @Gold_Car ADBL Black Water 2
daniel23584 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2019 ja zamówiłem zestaw do regeneracji kierownicy colourlock i w weekend będę tegować. Koszt 40 zł. Daj znać jak poszło, bo chyba i ja się na to zdecyduję
peciu Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2019 @daniel23584 ja dziś malowałem 1
Fredi88 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2019 @Gold_Car black water adbl albo coco od SG 1
Kondziuu Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2019 2 godziny temu, peciu napisał: @daniel23584 ja dziś malowałem Czego użyłeś?
damiano2007 Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2019 @peciu matowiles papierem ściernym, czy tylko zmywacz i farba?
V1RU$ Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Skończyła mi się butla Excede UWC - kupić ponownie czy mamy dziś innego równie dobrego jak nie lepszego gracza ? Pytam tu bo kompletuję zamówienie i myślę co brać.
peciu Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2019 @damiano2007 wyczyściłem kierownicę, następnie rozpuszczalnik z zestawu, farba 3 warstwy i później utrwalacz z zestawu, suszyłem suszarką. Nic nie matowiłem.
b0l5 Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2019 damiano2007, przed malowaniem zawsze trzeba matowić powierzchnię. Kup sobie włuknine ścierną dostępną u nich w sklepie.
Lukaso Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Kładłem wczoraj gyeona trim na lampy pierwszy raz i... mocno ciągnął się pod fibra przy docieraniu, jakby z żywice chciał wytrzeć... O co z tym chodzi? Czekałem 2-3 minuty, potem próbowałem odczekać trochę więcej ale dalej tak samo. Za mało za dużo dałem?
kowloonwax Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2019 jest sens odsyłać zwykłe pady a zamawiać pady z dziurką do DA (mam rollera) jeżeli wypoleruje w zyciu moze ze 2 auta?
powalla Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Działaj sobie spokojnie na normalnych padach. 1
tomsonfcb Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2019 4 przejazdy na mikrofibrze + pasta sonax cutmax maszyną DA Krauss db5800, lakier oryginalny audi. Ile mniej więcej mikronów w ten sposób się wycina?
Kondziuu Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Mam samochód po świeżej korekcie lakieru + wosk soft99 dark. W jaki sposob teraz dbać o ten wosk, lakier. Wiem że zero aktywnej piany na myjniach, najlepiej wodą spłukiwac. A może jakiś quick detailer I coś jeszcze do tego? Wosk można ponownie nakładać po powiedzmy 3 miesiącach po umyciu?
kowloonwax Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2019 11 minut temu, Kondziuu napisał: Mam samochód po świeżej korekcie lakieru + wosk soft99 dark. W jaki sposob teraz dbać o ten wosk, lakier. Wiem że zero aktywnej piany na myjniach, najlepiej wodą spłukiwac. A może jakiś quick detailer I coś jeszcze do tego? Wosk można ponownie nakładać po powiedzmy 3 miesiącach po umyciu? Mam wrażenie że lepsza dla wosku już będzie ta piana niż często spotykany mikroproszek. Chyba że masz na myśli że ani tego ani tego nie zamierzasz używać.
b0l5 Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Mam samochód po świeżej korekcie lakieru + wosk soft99 dark. W jaki sposob teraz dbać o ten wosk, lakier. Wiem że zero aktywnej piany na myjniach, najlepiej wodą spłukiwac. A może jakiś quick detailer I coś jeszcze do tego? Wosk można ponownie nakładać po powiedzmy 3 miesiącach po umyciu?szampon + qd
Kondziuu Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2019 55 minut temu, kowloonwax napisał: Mam wrażenie że lepsza dla wosku już będzie ta piana niż często spotykany mikroproszek. Chyba że masz na myśli że ani tego ani tego nie zamierzasz używać. Mikroproszku nigdy nie używam, ale piana wydaje mi się że przez agresywną chemię mogę pogorszyć ten wosk. Dlatego miałem zamiar zwykłe woda i tyle
ftr92 Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Witam , mam szybkie pytanko mianowicie chce nałozyc powłoke kwarcową carpro cquartz uk edition 3.0 i pytanie brzmi czy buteleczką 30ml zrobie 2 warstwy powłoki na samochodzie ? Pacjent to volvo s60 II generacji. Czy od razu brać 50ml? Dzieki za pomoc
sparco0 Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2019 2 tygodnie temu robiłem s205. Z 30 ml zrobiłem 1 całą warstwę (karoseria, felgi, szyby oprócz czołowej), 2 warstwa tylko cała karoseria i zostało ok 5ml.
chudy2355 Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Mikroproszku nigdy nie używam, ale piana wydaje mi się że przez agresywną chemię mogę pogorszyć ten wosk. Dlatego miałem zamiar zwykłe woda i tyleRaczej sama woda nie umyjesz dobrze samochodu. Ale to tylko moje zdanie. Kup jakis szampon o neutralnym ph + qd od fussoWysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
biniu21 Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Na której stronie najlepiej zamówić produkty gdzie jest bardzo duża dostępność? np na bestseller, mxnowicki czy automotivecare nie ma wielu rzeczy które chciałbym zamówić i nie moge skompletować zamówienia? Wysle ktos na prv moze rozpiske tego co np wszystko kupił w ostatnim czasie na danej stronie? Ja juz dostaje szału jak próbuje gdzies dodac wszystko do koszyka..
Rekomendowane odpowiedzi