barto125 Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2019 @Malwin41 więc na minimum 10-15 poczekam, wosk który mam też jest zalecany od minimum 10 stopni.
MlodyKoguT Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2019 Jaka pastę polishowa polecacie do wykonczenia lamp po papierach 2500/3000?
Arkeolowy Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2019 6 minut temu, MlodyKoguT napisał: Jaka pastę polishowa polecacie do wykonczenia lamp po papierach 2500/3000? megs 205, sonax perfect finish, sonax 04-06, koch antiholo
MlodyKoguT Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2019 @Arkeolowy sonaxa pf mam ale myślałem nim wykończyć a wczesniej przeleciec typowym polishem cos typu menzerna 2500 i hmm sonax 05-05?
Gąbek1 Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2019 Czy wosk fusso przechowywany w temperaturze 0-5 stopni mógł się „zepsuć”?
Adaszek96 Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2019 Czy wosk fusso przechowywany w temperaturze 0-5 stopni mógł się „zepsuć”? Zadaj to pytanie do dystrybutora. Jest na naszym forum w odpowiednim dziale znajdziesz. Lepiej zapytać u źródła
Kuba95 Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2019 Panowie do pralki z fibrami i ręcznikiem mogę wrzucić welniaka carpro i aplikatory do wosku/dressingow? Do prania użyje adbl micro wash
kondziukret Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2019 Posiadam powłokę UK 3.0 , leży 3 miesiące . Umyłem auto na dwa wiadra , dedykowanym szamponem do odotykania . Nadal tafla na drzwiach ... Codziennie dojeżdżam polna drogą-błoto , śnieg . Co mam dalej robić ? Glinkowac ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Strus Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2019 Kwasowym myłeś ? Bo nie wiadomo co masz na myśli pisząc Teraz, kondziukret napisał: dedykowanym szamponem do odotykania
kondziukret Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2019 Piana aktywna SG Citrus Oil , szampon ADBL PROWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Kostek88 Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2019 1 godzinę temu, kondziukret napisał: Posiadam powłokę UK 3.0 , leży 3 miesiące . Umyłem auto na dwa wiadra , dedykowanym szamponem do odotykania . Nadal tafla na drzwiach ... Codziennie dojeżdżam polna drogą-błoto , śnieg . Co mam dalej robić ? Glinkowac ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Tar. Np. Gyeon Tar b. dobry do odtykania powłok. Spryskać - spłukać, ewentualnie spryskać, przetrzeć mokrą mikrofibrową rękawicą i dopiero spłukać. Oczywiście po myciu szamponem.
kondziukret Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2019 Tar. Np. Gyeon Tar b. dobry do odtykania powłok. Mam pricbort nada się ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ghost Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2019 2 godziny temu, kondziukret napisał: Piana aktywna SG Citrus Oil , szampon ADBL PRO @ADBL obra produkty mają w opisie właściwość, cytuję opis: Cytat do odtykania powłok. Jakim sposobem odtłuszcający szampon, zasadowy, ma odkamienić zatkaną powłokę?
kondziukret Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2019 Jakim sposobem odtłuszcający szampon, zasadowy, ma odkamienić zatkaną powłokę? Tak jak napisałeś jest w opisie ze odtyka. W takim razie co mam zrobić ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
DZIADZIA Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2019 1 minutę temu, kondziukret napisał: W takim razie co mam zrobić ? umyć kwaśnym szamponem, ewentualnie kwaśny pre-wash... u mnie pomogło. 1
Kostek88 Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2019 9 minut temu, kondziukret napisał: Tak jak napisałeś jest w opisie ze odtyka. W takim razie co mam zrobić ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Dotknij ręką lakieru czy w ogóle powierzchnia w tych miejscach po myciu jest idealnie gładka i śliska. Podejrzewam, że nie jest patrząc na warunki w jakich jeździsz. Użyj tara lub tara na rękawicy, te szampony niewiele pomogą. 1
Birkhof Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2019 Carpro reset :)Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dystrybutor ADBL Opublikowano 16 Lutego 2019 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2019 4 godziny temu, ghost napisał: @ADBL obra produkty mają w opisie właściwość, cytuję opis: Jakim sposobem odtłuszcający szampon, zasadowy, ma odkamienić zatkaną powłokę? Dlaczego zakładasz że powłoka zatkac może się tylko kamieniem?
ghost Opublikowano 16 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2019 6 godzin temu, ADBL napisał: Dlaczego zakładasz że powłoka zatkac może się tylko kamieniem? Zanieczyszczona może być kamieniem (potrzebny kwas), osadami metalicznymi (deiron), smolistymi (tar and glue), zwykłym filmem drogowym lub substancjami tłustymi. Z tego co zrozumiałem szamoon zasadowy radzi sobie tylko z ostatnim z 4 wymienionych. Jedynie co mocniej penetruje niż większość popularnych pH neutralnych. Stąd było moje pytanie. Zauważyłem, że samochody z powłoką najczęściej wracają na serwis do studia przez problemy z twardą wodą i depozyty mineralne.
Dystrybutor ADBL Opublikowano 16 Lutego 2019 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2019 Dlatego zarówno kwaśny i zasadowy szampon będzie mógł odetkac powłokę.
powalla Opublikowano 16 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2019 Widzac to co u mnie w aucie dzieje sie na cquartzu to obstawiam ze tam juz nawet swiecona woda mu nie pomoze ... dzis pobawie sie jeszcze ale obstawiam iz jak tylko zrobi sie cieplej to przetestuje te nowe pasty 3D i zaaplikuje potem Tac System 70% , bo ten cquartz 3.0 to jakies nieporozumienie (kwestia trwalosci) . 1
Lukaso Opublikowano 16 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2019 Aplikacja BSD w okolicach 4-5° C ma sens? Czy bardziej udręka?
Michał126 Opublikowano 16 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2019 @Lukaso, próbuj Moim zdaniem żadna udręka, ale na forum jak to na forum... gdzie dwóch użytkowników, tam trzy opinie.
Arkeolowy Opublikowano 16 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2019 23 minuty temu, powalla napisał: bo ten cquartz 3.0 t A tego uk 2015 wycofali? Był petarda..
Lukaso Opublikowano 16 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2019 @Michał126 dobra, spróbuję, fusso ale już słabo wodę zrzuca a chce umyć i wspomóc się z osuszaniem następnym razem więc idę i zobaczę, i dam znać jak poszło.
Rekomendowane odpowiedzi