Moderator Streat Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 @Chochlik437 wszystko zależy jak twardy jest ten akryl, jeden jest miękki jak masło a drugi twardy jak beton. Więc tutaj to już trzeba podejść indywidualnie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etr Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 17 godzin temu, etr napisał: Który cleaner od soft 99 jest bardziej uniwersalny, dark czy light? Są jakieś różnice, czy tak jak przy fusso - niewielkie? Cleaner i tak zawsze wymywam IPĄ Ponawiam pytanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 10 minut temu, etr napisał: Który cleaner od soft 99 jest bardziej uniwersalny, dark czy light? Są jakieś różnice, czy tak jak przy fusso - niewielkie? Cyt.: "Wersja do ciemnych nieco skuteczniej wypełnia, a wersja do jasnych lakierów ma większe zdolności czyszczące." 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balzac Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Przed nałożeniem powłoki wystarczy przejechać element ipą z wodą destylowaną czy lepiej użyć jakiegoś dedykowanego środka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoBee Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Przed nałożeniem powłoki wystarczy przejechać element ipą z wodą destylowaną czy lepiej użyć jakiegoś dedykowanego środka ?Może być IPA. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balzac Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Ma może ktoś ulubiony lub sprawdzony zestaw past i padów pod DA 15mm pod miękkie ciemne lakiery typu Nissan, Infiniti. Wiem że trzeba testować itp ale może akurat w ostatnim czasie ktoś robił i zauważył że to jest to. W arsenale mam Kocha Menzerne i zastanawiam się co dokupić z past tnących i na drugi etap Carpro ,3D czy może coś innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2022 @Balzac jak nissan to mega miekki lakier wiec raczej bym szedł w CP essence 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtecki Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Czy system polerski od optimum może kupić w jakims zestawie żeby było trochę taniej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balzac Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2022 @Streat Nie używałem essence tak więc czas spróbować. Tylko produkt posiada SiO2 kwarc nie przeszkadza przy późniejszym położeniu powłoki? Oczywiście przed powłoką i tak pójdzie IPA. Jest pasta finishową to jaka dać pastę przed. Plan jest na dwa etapy? Przy tej ewentualnej kombinacji jakie pasty ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Essence to primier pod powłokę i fajnie współgra z powłokami, wszystko też zależy jaka powłokę chcesz kłaść, z finishowych past ostatnio testowałem ewocar fine cht która miło mnie zaskoczyła tezteż możesz zobaczyć 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 17 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2022 @ad.am Poszukałem trochę w lupce i zauważyłem że.masz jakieś doświadczenie z produktami zaino. Czy Ty albo ktoś jeszcze ma pojęcie gdzie dorwać ich kilka produktów w Polsce ? Czy zostaje jednak zagranica.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ad.am Opublikowano 17 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2022 @Tomas-sg ja swego czasu (8-9 lat temu) kupowałem pare rzeczy w Temachem. Ale nie wiem jak teraz wygląda tam zatowarowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtecki Opublikowano 17 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2022 Jakaś dobra alternatywa do impregnowania padów przed pracą poza No Rinse? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powerf Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2022 @wojtecki na przykład zwilżyć pada chociażby wodą, najlepiej demineralizowaną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShiningCar Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Impregnować pady można też produktami dedykowanymi np. Krystal Kleen Detail Pad Primer lub czystym QD np. 3D Final Touch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaso Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2022 A carpro ech2o do impregnacji, ktoś ma doświadczenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powerf Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2022 @Lukaso używałem też, od 1:20 do 1:200, nie było problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Poszukuje produktu do usuwania SADZY, osadów węglowych, gruntownego czyszczenia kominków. Ktoś, coś ? Oczywiście ja będę używał do przyczepy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balzac Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Pad Super ShineNeoCell Blue Finishing (niebieski)lub Supershine Exact Violet Polish (fioletowy) stosował ktoś do miękkich lakierów /uni. W opisie sprzedający podaje i że do miękkich lakierów jak myślicie faktycznie pomaga /ułatwia pracę na tego typu lakierach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoBee Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Poszukuje produktu do usuwania SADZY, osadów węglowych, gruntownego czyszczenia kominków. Ktoś, coś ? Oczywiście ja będę używał do przyczepy A takie specyfiki do czyszczenia sadzy z szyb w kominkach się nie sprawdzą? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grochu70 Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2022 zobacz Tenzi Gran Smog ,kiedyś tym czyściliśmy piece w gastronomii. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalk Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Czy ma ktoś doświadczenie, albo zna kogoś co ma doświadczenie z polerkami firmy "Spta" ze znanego portalu zagrabanicznego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Putkowski07 Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Poszukuje małej maszynki akumulatorowej. Ktoś korzysta? Najlepiej z dwoma akumulatorami. Zastanawia mnie teraz liquid elements a1000 v4 ktos coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2022 W dniu 17.04.2022 o 09:30, Tomas-sg napisał: @ad.am Poszukałem trochę w lupce i zauważyłem że.masz jakieś doświadczenie z produktami zaino. Czy Ty albo ktoś jeszcze ma pojęcie gdzie dorwać ich kilka produktów w Polsce ? Czy zostaje jednak zagranica.? A co konkretnie potrzebujesz ? 31 minut temu, Putkowski07 napisał: Poszukuje małej maszynki akumulatorowej. Ktoś korzysta? Najlepiej z dwoma akumulatorami. Zastanawia mnie teraz liquid elements a1000 v4 ktos coś? Zapraszam po maszynkę, a jak masz pytania odnośnie v4 to śmiało pisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2022 6 godzin temu, CAR CRAZY napisał: A co konkretnie potrzebujesz ? Lista jest dosyć długa Zaino z6 Zaino z-2 Zaino z3 Zaino z6 Zaino z8 Zaino zcs Zaino z7 Zaino z16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi