Zenek_M Opublikowano 8 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2021 47 minutes ago, paki112 said: Czy to ja nie doczyściłem powierzchni czy powłoka zaczęła ściągać barwnik? a miałeś tam jakiś dressing poprzednio nałożony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf91 Opublikowano 8 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2021 2 godziny temu, paki112 napisał: Dodam, że na innym elemencie takiej sytuacji nie było. Jak dla mnie to brud Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wifi944 Opublikowano 10 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2021 @RoBee Ktoś chce jeszcze pomoc wygrać koledze z forum ? Dajcie like pod zdjęciem Accorda nr rej DJA musi wygrać i podaj dalej https://www.facebook.com/109087540613212/posts/392392518949378/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsyyo Opublikowano 10 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2021 Panowie pewnie było już to pytanie ale nie mogę znaleźć teraz. Czy fusso do ciemnych lakierów, może zostawić jakieś mazy na srebrnym lakierze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 10 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2021 Na każdym może. Podobnie to do jasnych. Aplikować wilgotnym padem, cieniutko i będzie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 10 Września 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2021 @Kamsyyo kazdy wosk na kazdym lakierze moze zostawic mazy itd kwestia aplikacji i dotarcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz-odkrywca Opublikowano 10 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2021 Szukam szamponu do mycia aut rodziców z powłokami aqua 9h na moim tac system moonlight a na aucie siostry leży wosk soft authentic na zimę wleci fusso 12 months lub aqua one. Zależy mi na szybkim wypłukiwaniu i poślizgu. Szampony których używam to: Gs sour shampoo Adbl shampoo pro Sg orange I fx protect zielony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 10 Września 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2021 Fx zielony jest spoko do bieżącego mycia 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz-odkrywca Opublikowano 10 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2021 @BiałyGTi dosyć fajny jest bo podbija hydro delikatnie, no i stężenie jest mega oszczędne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saczi Opublikowano 11 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2021 Tak się zastanawiam, czy praktykuje się mieszanie wosków, czy to ma sens i czy cokolwiek takie miksy poprawiają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 11 Września 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2021 @Saczi pewnie sa tacy co praktykują. Moim zdaniem bez sensu, „co za dużo to nie zdrowo” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4dminwhyyyyy Opublikowano 11 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2021 Panowie potrzebuję pomocy. Samochód stojąc pod firma ucierpiał, bo firma obok natryskiwała pianę pur na dach podczas wiatru. Ogólnie po przejechaniu ręką po szybie czy lakierze czuć, że stał się mega chropowaty. Jadąc pod słońce jest kiepski widok przez szybę. Gołym okiem nie da się zobaczyć, że coś „osiadło” na lakierze czy szybie. Czekamy na rozwiązanie sprawy z OC firmy ale, to może potrwać. Jak spróbować w razie czego walczyć z tym? Próbowałem glinkować szybę ale nie pomogło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 11 Września 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2021 @4dminwhyyyyy kiedys robilem cos takiego i pamietam ze uzywalismy jakiegos czyscika do utwardzonej pianki pur w sprayu, niestety po tej czynnosci trzeba bylo polerowac lakier. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saczi Opublikowano 11 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2021 @BiałyGTi , czyli jednak... Pewnie trzeba wiedzieć jaki wosk z jakim wymieszać, a tu kłania się duże doświadczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 11 Września 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2021 @Saczi moja rada olej temat kanapek kladz na co masz ochote a zniknie to położysz inny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saczi Opublikowano 11 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2021 @BiałyGTi , ja nie mieszam, ale tak sobie tylko teoretyzuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 11 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2021 Czy ma ktoś nr kontaktowy do @Fredi88? Kiedyś mi podawał ale straciłem wiadomość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivlov Opublikowano 12 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2021 Cześć, Mam obecnie nowe auto Mercedes W213 i nałożoną powlokę ceramiczną. Mam pytanie odnośnie mojego zestawu, bo chciałbym maxymalnie ulepszyć moje obecne produkty jakie posiadam i pytanie czy są jakieś ciekawe dużo lepsze produkty od obecnie używanych? Do felg - krwawa felga Tenzi oraz K2 Dresing do opon - Geyon Q2 Tire oraz Autobrite Piana aktywna Autobrite Magifoam - jakoś nie wiem czy mam złą piaskownicę, ale szybko spływa i prawie nic nie czyści Szampon - Chemical Guys Extreme Body wash+WAX CWS207 Kokpit - PB natural Look QD - ADBL oraz jak mam siły to genialny Autobrite Top Gloss Instant Wax Drying Aid Wosk w sprayu - chyba teraz nie warto używać jak mam ceramikę czy jako QD? - Chemical Guys Instawax spray canabura wax and sealant Szyby - Detailers Magic Glass Magic Opony - Tire & Rubber Cleaner od RRC Szukam ponadto dobrego aplikatora do opon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaPL Opublikowano 12 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2021 Czy to poprawna praca pianownicy ,? Kupiłem używana myjkę wraz z pianownica Nilfisk 110 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiziorDZN Opublikowano 12 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2021 @KubaPL Wydaje się git, tak to ma wyglądać w zależności od stężenia danego produktu jaki zastosujesz. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 13 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2021 W dniu 11.09.2021 o 07:12, 4dminwhyyyyy napisał: Panowie potrzebuję pomocy. Samochód stojąc pod firma ucierpiał, bo firma obok natryskiwała pianę pur na dach podczas wiatru. Ogólnie po przejechaniu ręką po szybie czy lakierze czuć, że stał się mega chropowaty. Jadąc pod słońce jest kiepski widok przez szybę. Gołym okiem nie da się zobaczyć, że coś „osiadło” na lakierze czy szybie. Czekamy na rozwiązanie sprawy z OC firmy ale, to może potrwać. Jak spróbować w razie czego walczyć z tym? Próbowałem glinkować szybę ale nie pomogło Pianę PUR usuniesz acetonem. Jeśli chodzi o szybę to możesz bez obaw. Co do lakieru ostrożnie, najlepiej sprawdź na niewidocznym miejscu czy po chwili aceton go nie ruszył. Aceton znajduje się np. w Koch Eulex. I chroń drogi oddechowe i skórę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkel207kj Opublikowano 13 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2021 Co polecacie na zacieki takie jak na fotce, auto stało jakiś czas, nałożony był ssw, i powstały zacieki na całym aucie do około, zwykły szampon od adbl tego nie rusza, APC 1:30 też, trochę ocet ale to trzeba trzeć, może jest coś co usprawni usunięcie tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saczi Opublikowano 13 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2021 Panowie, czy dla fuso coat najlepszym qd w okresie zimowym będzie sotf99 speed&barier? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 13 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2021 @majkel207kj cleaner na szmatce MF powinien bez problemu to zmyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 13 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2021 Godzinę temu, Saczi napisał: dla fuso coat najlepszym qd w okresie zimowym będzie sotf99 speed&barier? Najlepszym pod względem trwałości i 'dedykowanego' QD to tak, ale ogólnie fusso dogaduje się z chyba z większością polimerowych QD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi