arlid Opublikowano 12 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 Jakiś pomslysl czym mogę usunąć dość dziwne plamki na szybie. Nie wygląda to na rysy, a ciężko ustrzelić na zdjęciu. Pod odpowiednim kątem (szczególnie jak odpowiednio świeci słońce to jest to widoczne) mam na szybie mnóstwo kropek. Wygląda to z jednej strony jak taki mikroodpryski, ale nie wydaje mi się, bo szyba wydaje się gładka, bardziej wygląda to jakby coś się skroplilo i wyschło na szybie (patrząc od zewnątrz do środka auta też tego nie widać). Nie mam pojęcia jak to zmyć. Próbowałem Proelite GT Cleaner (swoją drogą dość agresywny płyn, przynajmniej takie mam wrażenie), ale średnio się udało. Jakiś pomysł czego mogę spróbować, mikstura woda+ocet? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Notcon Opublikowano 12 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 @arlid może to kamień. Wtedy czymś kwaśny można spróbować. Ewentualnie jakimś produktem typowo do tego przeznaczonym lub czymś do głębokiego czyszczenia szyb jak np SG Glass polish Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaso Opublikowano 12 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 Panowie szybkie pytanie, sg Back2Black czy geyon tire? Oczekuje trwałości i efektu mat/satyna, żeby nie było tłusto ale też nie bez efektu totalny mat. Co brać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 12 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 @Lukaso dla Twoich wymagań raczej B2B. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaso Opublikowano 12 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 Tire czemu nie? Idzie bardziej w połysk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1992 Opublikowano 12 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 @DZIADZIA kiedy test słynnego produktu CERAMMIKER, bo widziałem że stałeś się posiadaczem tego cuda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 12 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 @Marcin1992 Nie wiem, najpierw muszę znaleźć odpowiedniego pacjenta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michallbn Opublikowano 12 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 Czesc, mam pytanko Zastanawiam sie nad kupnem dmuchawy akumulatorowej od makity zeby sprawniej szlo osuszanie auta. Ktos moze uzywa takiego sprzetu, sprawdzi sie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterG Opublikowano 12 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 Używałem dmuchawy w okresie zimowym na bezdotyku. Dawała radę. Najlepszym rozwiązaniem jest zastosowanie ciepłego nadmuchu ale w przypadku aku niestety jeszcze nieosiągalne. Bigboi miał przymiarki do buddiego na aku. Kojarzę ze ktoś z forum wrzucał filmiki jak to działa. Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1992 Opublikowano 13 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2021 Jest w Rybniku jakiś sklep z Kosmetykami. Moja narzeczona ma 6 godzin szkolenia, a z racji takiej że się będę nudził gdzieś bym podjechał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil598 Opublikowano 13 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2021 Ostatnio przy odświeżaniu lakieru spotkałem się z problemem pylenia po najechaniu padem na taśmę maskującą. Co prawda pomagałem sobie sprężonym powietrzem żeby to zdmuchiwać ale bardzo mi to przeszkadzało. Ciężko z kolei było dojechać do krawędzi DA15 aby nie dotykać taśmy. Używałem taśm Colad i APP. Macie na to jakieś sposoby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michallbn Opublikowano 13 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2021 Siema, mam na samochodzie soft99 luxury gloss. Podczas kolejnego mycia przed polozeniem znowu wosku powinienem uzyc jakiegos cleanera? przeprowadzic dekontaminacje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubos Opublikowano 13 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2021 8 minut temu, Michallbn napisał: Siema, mam na samochodzie soft99 luxury gloss. luxury gloss to zwykły QD, który siedzi prawie od mycia do mycia (może ciut dłużej), więc typowym woskiem bym go nie nazwał. Jak nie masz chęci i czasu to po myciu zarzuć go ponownie i po sprawie - jak chcesz pobawić sie dłużej to kup typowy wosk/sealent z większą trwałością i przed nim zastosuj dekontaminację + cleaner. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michallbn Opublikowano 13 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2021 noo tak QD, niepoprawnie nazwałem. Czas i chęci mam ale jeśli chodzi o miejsce to gorzej dlatego wybralem ten QD żeby w miare szybko cos nałożyć. Czyli takie rzeczy jak dekontaminacja/deironizacja w moim przypadku jest zbedna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubos Opublikowano 13 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2021 33 minuty temu, Michallbn napisał: Czyli takie rzeczy jak dekontaminacja/deironizacja w moim przypadku jest zbedna? Według mnie tak, przy samym QD odpuściłbym takie zabiegi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2021 Hej, czy ma ktoś pomysł jak pozbyć się tego okropnego zapachu po użyciu ADBL vampire liquid? Za każdym razem kiedy otwieram garaż (myłem felgi na kostce przed garażem) śmierdzi okropnie. Minął już ponad tydzień czasu, deszcze padały a ten smród zgniłego jaja nadal się unosi. Już nigdy więcej nie kupię tego śmierdziela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paki112 Opublikowano 13 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2021 @SoldierPL 1. Może spłynął do garażu z wodą? 2. Nie masz butelki w garażu? Może to ona śmierdzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2021 @paki112 Z garażu jest spadek w kierunku studzienki, do środka nie mógł się dostać. Po prostu wsiąknął w niezaimpregnowaną kostkę i okrutnie śmierdzi. Mam butelkę w garażu, zamkniętą, na drugim końcu pomieszczenia, w środku nie śmierdzi więc to nie ona. Mam zamiar oddać to dziadostwo tylko muszę mieć 20 postów aby dodać ogłoszenie na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiBlask Opublikowano 13 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2021 Używał ktoś Sonax Ceramic Ultra Slick Detailer? Ciekawi mnie tylko czy jest rzeczywiście aż tak ultra śliski na tle innych qd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1992 Opublikowano 13 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2021 Panowie. Ma ktoś na sprzedaż jakaś maszynę DA skok 15mm. Do 300 max 350zł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 13 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2021 16 minut temu, Marcin1992 napisał: Panowie. Ma ktoś na sprzedaż jakaś maszynę DA skok 15mm. Do 300 max 350zł? Krauss S15 v1 w stanie bardzo dobrym (w 100% sprawna, delikatne ślady użycia na obudowie) + kpl szczotek zapasowych - na dniach wystawię na sprzedaż za 350 PLN z KW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bravo220s Opublikowano 14 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 Czy da się takie coś dokupić? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peciu Opublikowano 14 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 @Bravo220s ADBL Twist Off Cap, ewentualnie na aliexpress też są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bravo220s Opublikowano 14 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 @Bravo220s ADBL Twist Off Cap, ewentualnie na aliexpress też sąOkej dzięki mam nadzieję że będzie pasował do fireballaWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zonk Opublikowano 14 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 W dniu 13.07.2021 o 15:51, SoldierPL napisał: Hej, czy ma ktoś pomysł jak pozbyć się tego okropnego zapachu po użyciu ADBL vampire liquid? Za każdym razem kiedy otwieram garaż (myłem felgi na kostce przed garażem) śmierdzi okropnie. Minął już ponad tydzień czasu, deszcze padały a ten smród zgniłego jaja nadal się unosi. Już nigdy więcej nie kupię tego śmierdziela. Chyba każdy środek do felg tak capi... Ja mam Vampire na regale i jest ok, ostatnio mylem auto pod domem i nie chciało mi się zanosić do garażu i zostawiłem w domu i żadnego smrodu... Może butelka ci pękła czy dziurkę ma i to pod spodem leci i śmierdzi...??? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi