Wojtas87 Opublikowano 25 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2020 Jak się zabrać za ten porysowany plastik? Czym i jak to poprawić?
MMCzysci Opublikowano 25 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2020 Polerka, może da rade nawet ręcznie.
kaka17ab Opublikowano 25 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2020 Teraz, MMCzysci napisał: Polerka, może da rade nawet ręcznie. Ręcznie rozumiem tricolor i ....? plastx megsa?
MMCzysci Opublikowano 25 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2020 Tego juz nie wiem, ale ponoć lakier na tego typu dekorach jest podatny na obróbkę. Być może da rade nawet i UC.
Wojtas87 Opublikowano 25 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2020 24 minutes ago, MMCzysci said: Polerka, może da rade nawet ręcznie. No właśnie gdybyś podał jakiś pomysł, jak się do tego zabrać, ponieważ dopiero stawiam swoje pierwsze kroki w tej dziedzinie Głównie chodzi mi o to czym i jak Chodzi o produkty.
motorzysta95 Opublikowano 26 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2020 W dniu 6.11.2020 o 21:49, analyzator napisał: Są różne QD na różne potrzeby. Są takie które pomogą dosuszyć auto i zdjąć waterspoty niewiele po sobie zostawiając. Są takie które mają trwałość większą niż 50% wosków. Są mocno czyzczące i tych bym unikał. Szczególnie przy fusso bym sę nie wzbraniał od używania qd bo ani mu specjalnie nie zaszkodzą ani też nie mówimy o najwyższym konkursowym looku który przyklepiemy QDkiem. Nie to żebym miał do looku fusso uwagi bo na moje oko to się nie ma czego wstydzić. Dla mnie super odświeżony wygląd po myciu na plus i sobie zwykle pryskam Ja używam QD z Chemotion, jakieś opinie o tym ? Skoro tamtych środków nie ma sensu używać, to co polecacie do spryskania auta po myciu na bezdotyku żeby nie zostawały zacieki i inne syfy, ale żeby nie trzeba było latać z ręcznikiem i fibra - przyjeżdżam, spłukuje auto, psikam i Ew. Spłukuje ponownie i jadę dalej
Eidos71 Opublikowano 26 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2020 6 minut temu, motorzysta95 napisał: do spryskania auta po myciu na bezdotyku Jeśli piszesz o bezdotykowym "myciu", czyli piana/mikroproszek+spłukanie, to rzeczywiście wycieranie MF/ręcznikiem odpada. W takim razie wybierz sobie coś z produktów typu "wet coat" - zarówno tych tańszych (Koch Chemie, Shining Garage itp.), jak też droższych (CarPro, Gyeon). Praktycznie każdy producenta posiada w ofercie produkty zabezpieczające, których stosowanie ogranicza się do aplikacji metodą oprysku i spłukania pod ciśnieniem.
w0jta5 Opublikowano 26 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2020 Jeżeli 2step na DA z Kocha to H8.02 + M3.02 czy P2.02 ?
davor Opublikowano 26 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2020 W dniu 25.11.2020 o 10:45, Eidos71 napisał: Panie i Panowie - czy jest na forum ktoś, kto ma możliwość i chęć pomóc w zakupie i ściągnięciu do PL kilku artykułów z amerykańskiej sieci Walmart ? Chodzi o kosmetyki samochodowe. hey, odezwij się na priv, ile by tego miało być i czy koniecznie z walmart. Może się uda coś pokombinować
RoBee Opublikowano 26 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2020 Jeżeli 2step na DA z Kocha to H8.02 + M3.02 czy P2.02 ? To zależy co chcesz osiągnąć. Seria P jest z dodatkiem wosku (bodajże na carnaubie) więc finiszuje i zabezpiecza.Jeżeli w planach masz położyć coś innego jako LSP to użyłbym raczej M3.02. 1
mefONE Opublikowano 26 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2020 Czy ktos z Was mial stycznisc lub wie cos wiecej o maszynie Evoxa HDX 5? Przyszla dzis do mnie HDD21 i patrzac na inne modele ktore widnieja na jednej jedynej karteczce zalaczonej do zakupu pojawila sie jako mala DA 75 z wymuszona rotacja o ktora zreszta nie dalej jak pol roku temu tutaj pytalem. Ktos cos wie?
Kepacz Opublikowano 26 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2020 Cześć Czy jest już na rynku jakaś "amatorska" powłoka ceramiczna, która rzeczywiście się sprawdza? Zastanawiam się nad czymś, co mógłbym zrobić w domowych warunkach: auto nowe, bez polerki (ew. kilku elementów, na których rzeczywiście są widoczne rysy), po dekontaminacji i deironizacji. Mam garaż, ale jak to w garażu - może się trochę kurzyć... Wiem, że to bardzo nieprofesjonalne podejście do powłoki, ale brakuje mi czasu, umiejętności i warunków, żeby lepiej to zrobić. Chciałbym po prostu jakiś produkt, który nałożę raz i wytrzyma około roku, przede wszystkim pomagając w myciu (głównie na bezdotyku) i mniejszym brudzeniu się - i tak co rok. Fajnie byłoby się zmieścić w 100 zł/auto. Myślałem o Aqua Coating ONE 30 ml (będzie teraz do wyrwania za 60 zł w sklepie, w którym się zaopatruję), ale czytałem, że w sumie to bardzo średnio sobie radzi. W temacie o powyższej powłoce ktoś wspomniał za to, że TAC System Moonlight dobrze się sprawdza jako samodzielne zabezpieczenie. No i jeszcze trzecia opcja, jaka przychodzi mi do głowy - Mr Fix. Tylko chyba łatwo jest naciąć się na podróbę? Myślę też, że zaopatrzyłbym się w Water Golda i przy okazji ręcznego mycia (które średnio pewnie wyjdzie raz na miesiąc...) podbijałbym nim powłokę. Czy może lepiej odpuścić sobie, bo i tak z tego nic nie będzie? Z góry dzięki za odpowiedzi
Dante05 Opublikowano 26 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2020 4 minuty temu, mefONE napisał: Czy ktos z Was mial stycznisc lub wie cos wiecej o maszynie Evoxa HDX 5? Swego czasu jedna z osób na forum zapowiadała, że wejdzie jako nowość we wrześniu. Trochę o niej mówił w temacie o polerkach. Miała mieć skok chyba 8 a docelowo zrobili 5. Jak się nie mylę pierwsza 75 z wymuszonym ruchem obrotowym. 1
AudiBlask Opublikowano 26 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2020 @Kepacz dobrze by było liznąć lakier chociaż jakąś pastą wykończeniową. Z Moonlightem bywa różnie, były jakieś wadliwe partie, sam mam chyba jakąś dziwną bo z początku strasznie szybko się zapychał, po jakimś czasie problem minął. Mi osobiście bardziej do gustu przypadł Gyeon CanCoat i jego bym Ci polecił 1
Kamsyyo Opublikowano 26 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2020 HOW sapphire tester 30ml jaki aplikator do tego, bo przypuszczam że opakowanie ma mniejszą średnicę od aplikatora?
mefONE Opublikowano 26 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2020 5 minutes ago, Kamsyyo said: HOW sapphire tester 30ml jaki aplikator do tego, bo przypuszczam że opakowanie ma mniejszą średnicę od aplikatora? Wypracuj paluszkiem powierzchownie i nanos na aplikator juz lekko roztopiony wosk. ( w czystych rekawiczkach)
kM3 Opublikowano 26 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2020 prośba o polecenie preparatu do zabezpieczenia/impregnacji tapicerki materiałowej po praniu?
AudiBlask Opublikowano 26 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2020 @kM3 Gtechniq I1 V2 Smart Fabric 1
smerf91 Opublikowano 26 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2020 Pracował ktoś z Was padami od Lare? Mają być -50%, a szukam alternatywy do NAT'a. Miałm brać Lake Country ale zobaczymy jakie promocje będą
motorzysta95 Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2020 W dniu 26.11.2020 o 07:53, Eidos71 napisał: Jeśli piszesz o bezdotykowym "myciu", czyli piana/mikroproszek+spłukanie, to rzeczywiście wycieranie MF/ręcznikiem odpada. W takim razie wybierz sobie coś z produktów typu "wet coat" - zarówno tych tańszych (Koch Chemie, Shining Garage itp.), jak też droższych (CarPro, Gyeon). Praktycznie każdy producenta posiada w ofercie produkty zabezpieczające, których stosowanie ogranicza się do aplikacji metodą oprysku i spłukania pod ciśnieniem. Właśnie o to mi chodzi, bo auto myje jak jest ciepło co tydzień, jak jest zimno to rzadziej pewnie 2-2.5tyg, a na bezdotyku płukam ten grubszy syf co kilka dni, i zależy mi żeby potem nie zostawały zacieki + żeby może coś wzmacniało ochronę wosku. Dzięki, sprawdzę to czy taka powłoka jest spoko dla Fusso czy będzie go niszczyć ?
Eidos71 Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2020 2 minuty temu, motorzysta95 napisał: czy taka powłoka jest spoko dla Fusso czy będzie go niszczyć ? Na pewno będzie bezpieczna, a dodatkowo będzie stanowiła dodatkową warstwę zabezpieczenia.
czester Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2020 Czy ktoś kupował z okazji BF pady? Szukam 125mm na DA przeważnie z ADBL, sprawdziłem kilka sklepów i wszędzie braki
andrew-mks Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2020 15 godzin temu, Kepacz napisał: Zastanawiam się nad czymś, co mógłbym zrobić w domowych warunkach: auto nowe, bez polerki (ew. kilku elementów, na których rzeczywiście są widoczne rysy), po dekontaminacji i deironizacji. Mam garaż, ale jak to w garażu - może się trochę kurzyć... Wiem, że to bardzo nieprofesjonalne podejście do powłoki, ale brakuje mi czasu, umiejętności i warunków, żeby lepiej to zrobić. Zdecydowana większość forumowiczów pracuje właśnie w takich garażach jak Ty więc warunki do aplikacji powłoki z pewnością masz. A przy okazji możesz posprzątać trochę w garażu przed pracą z autem Pozdr
Sodol Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2020 Uzywał ktos CT Citrus Foam jako oprysk? Czy dac sobie spokój i zamawiac BH Auto Foam?
alexander.p Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2020 Teraz, Sodol napisał: Uzywał ktos CT Citrus Foam jako oprysk? Czy dac sobie spokój i zamawiac BH Auto Foam? jest ok. W tych warunkach pogodowych ADBL TFR lub Shiny Garage Pre-Wash Citrus Oil polecam! 1
Rekomendowane odpowiedzi