Ari Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 1. opalarka 2. owatrol 3. dlux 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robkwiatkowski Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 Mam pytanie czy takie coś nadaje się do odtłuszczenia lakieru i usunięcia starego wosku : IZOPROPANOL ALKOHOL 99% IZOPROPYLOWY 1L IPA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 @robkwiatkowski do odtłuszczenia tak. Do usunięcia starego wosku niekoniecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
#kris Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 Panowie weekend spędzam na ogarnięciu Lexa przyjaciela, ojjj jest co robić.Jasna wykładzina a pod dywanikami nawet zżółkła.Mam pytanie czy tapicerowane elementy podłogi bagażnika potraktować Numaticiem czy tylko bonnet Foto z placu boju.Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 @#kris pierz wszystko 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TontaV8 Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 Czy jest sens używania kwaśnego szamponu gdy nie mam położonego wosku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 Nie za bardzo, jakbyś chciał woskowac/robić polerkę, to tak, ale na codzień bez sensu.Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
#kris Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 @david2888 To git bo nie uśmiechało mi się tego bonetować a miałem lęki że coś się odklei.Gdzieś tu też było że pasów nie dotykać chemią ale zapewne pójdzie w ruch Pure Chemie... Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew-mks Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 W dniu 3.06.2020 o 12:08, tryhp3 napisał: @TontaV8 Co do programów to ja bym się skłaniał do "syntetyki" lub "delikatny" jak masz - mikrofibra to nie bawełna. ---------------------------------------------------------------------------- Jak sobie poradzić z takimi "plamami" wewnątrz żeber felgi? Atakuje je twardym pędzlem od ADBL. Dwa razy myłem CleanTech Clean Wheel w najmniejszym zalecanym rozcieńczeniu a potem w już nie zalecanym i jakieś większej różnicy nie zauważyłem po myciu. Coś zaczęło dopiero schodzić z średnim rozcieńczeniem SHINY GARAGE EF WHEEL CLEANER. Pytanie czy dalej próbować SG EF? Czy pastą polerską ręcznie atakować (mam tylko 3D One)? Czy jakoś jeszcze inaczej - może jakaś mikstura z APC by coś dała? polecam zaatakować je papierem ściernym albo piaskarką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfagranturismo Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 10 godzin temu, Arturrro napisał: Brayt R1. Reanimuje stare, zszarzałe plastiki. Troszkę połyskuje, ale określiłbym to jako satynę. Daje bardzo trwały efekt liczony w miesiącach. Wygląda fajnie. Wchłania się, czy jest ścieralny? Pytam, bo końcówka od przełącznika kierunków jest niemiłosiernie wytarta i też bym tym przejechał, o ile rąk mi nie będzie zaczerniać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaso Opublikowano 6 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2020 Świetny sposób na przyspieszenie pracy. Cutting i finish za jednym zamachem. Polecam 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
#kris Opublikowano 6 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2020 Jest szansa to ogarnąć Chemspec nie dał rady, jest jeszcze w zanadrzu Maxifi i Excede.Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturrro Opublikowano 6 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2020 21 godzin temu, alfagranturismo napisał: Wygląda fajnie. Wchłania się, czy jest ścieralny? Pytam, bo końcówka od przełącznika kierunków jest niemiłosiernie wytarta i też bym tym przejechał, o ile rąk mi nie będzie zaczerniać Wchłania się, ale strasznie śmierdzi, więc tylko na zewnątrz. Zreszta producent pisze, ze to do plastików zewnętrznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 6 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2020 Listwy w bmw f10 mocno zaniedbane. To po ręcznym wypracowaniu mothersa mag & alu. Czym to ruszyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaso Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 Honda to sticky paint? Jak pastę wyrzuca spod pada i mega ciężko się dociera to sticky się nazywa tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 7 Czerwca 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 @Lukaso tak "klejący lakier" na nasze, wiem bo mam 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rkom Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 @analyzator Ja w E92 wypolerowałem Megs`em UC na twardym padzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIO1405 Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 Panowie, pacjent Honda Accord VI lakier czarno - śliwkowy. Dużo hologramów, chcę je usunąć i w tym celu zrobić zrobić onestep jedyną pastą, którą posiadam - Menzerna 3w1 AIO. Jakie pady najlepiej kupić do rotacji? (żeby w miarę sobie poradziły z hologramami, a miały małą szanse przypalenia lakieru). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
corsair81 Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 Wozilem robaki na lakierze ok. 3 tygodnie ( wiem, sam jestem sobie winien) , po moczeniu, myciu piana, karcherem, bug removerami, itd, itp... zostal w wielu miejscach taki jasny nalot po nich przyklejony do lakieru. Czym to usunac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 Czy ktoś może wie jaka butelka pasuje do tej pianownicy? Gwinty tych butelek które mam zdają się nie pasować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz-odkrywca Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 W jakim sklepie dostanę DM reset shampoo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 @rkom maszynka czy ręcznie? @Lukaso @Streat o proszę. To samo miałem na moim Fordzie. Potrafił wyrzucać pastę i docierało się tragicznie. Jakaś kombinacja pada i pasty którą pracuje się normalniej ? Czerowne i żółte Naty plus kocha m3/f6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaso Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 @analyzator tłusta pasta niskie obroty i szybkie przejazdy. Clear cut nie dało się pracować. A FG400 poszło. Na finish też menzerną (fakt szału nie było z wykończeniem ale robiłem tylko doraźną naprawę po lakierniku) leciałem do tego strzał qd na pada i finish pracował się super. Ale dotarcie nadal tragedia jak już mówimy o tym to jakaś rada na wykończenie tego na rotacji? Może pasty kocha? Czarna gąbka albo karbowana? Samochód już pojechał ale może wróci na inną robotę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelKRZ Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 Godzinę temu, Lukasz-odkrywca napisał: W jakim sklepie dostanę DM reset shampoo? Też jestem ciekaw, gdzie można dostać. Ostatnio nawet "kupiłem" na aukcji 9285127000 ale okazało sie, ze go nie ma. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 Ups... Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi