davor Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 @Lukasz-odkrywca Chemical Guys Clean Slate. Co prawda na razie tylko jedno mycia, na umierającym fusso p7, ale zakupiony po pozytywnych opiniach @Domel @Lukasz-odkrywca Chemical Guys Clean Slate. Co prawda na razie tylko jedno mycia, na umierającym fusso p7, ale zakupiony po pozytywnych opiniach @Domel 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz-odkrywca Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 @davor porównywałeś może do DM RESET SHAMPOO? Zależy mi na tym by naprawdę ruszył wosk a nie tylko ,,popieścił" . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davor Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 @Lukasz-odkrywca nie posiadam DM. Ja kupiłem na podstawie tej opinii. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 1 Czerwca 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 2 godziny temu, davor napisał: Chemical Guys Clean Slate. Co prawda na razie tylko jedno mycia, na umierającym fusso p7, ale zakupiony po pozytywnych opiniach @Domel I jak u Ciebie działa ? Robi robotę czy raczej nic specjalnego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davor Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 28 minut temu, Domel napisał: I jak u Ciebie działa ? Robi robotę czy raczej nic specjalnego ? Ciężko po jednym myciu wyrokować. Resztki Fusso P7 ściągnął. Jak dla mnie ma duży potencjał. Myślę, że będzie fajnym szamponem do ściągania letniaków. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaka17ab Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 Cześć, czy są jakieś produkty, które oszukają oko i zatuszują otarcie na lakierze, np. po jakimś słupku choć na kilka myć? Polerka trochę dała, ale nadal coś widać. Malowanie odpada, bo auto bezwypadkowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sufer Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 Witam . Pytanko jakie wiadro z separatorem kupić najtańsze którę będzie dobrze spełniało swoją funkcje oraz czy potrzebuje dwóch czy tylko jednego separatora??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czester Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 29 minutes ago, Sufer said: Witam . Pytanko jakie wiadro z separatorem kupić najtańsze którę będzie dobrze spełniało swoją funkcje oraz czy potrzebuje dwóch czy tylko jednego separatora??? Hej. Zajrzyj do dyskusji o wiadrach https://kosmetykaaut.pl/topic/558-jakie-wiadro-do-mycia/page/24/ W wersji skróconej: Wiaderko z Castorama 15l + separator, na znanym portalu aukcyjnym można kupić też cały zestaw wiadro 18l+ grit guard + pokrywa za 44 zł, co też jest jakąś opcją. Przy dobrym wstępnym myciu wg mnie jedno wiadro wystarczy, najbardziej bezpiecznie jest jednak używanie dwóch wiader z separatorami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 @Sufer najtaniej to wiadro z Castoramy/Obi/LM i do tego separator z alli. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voltage Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 @Sufer@KUBA46 tak naprawdę to najtaniej wychodzą własnie wiadra z marketów budowlanych i dwa koszyczki na cebulki, o takie: https://www.castorama.pl/koszyk-do-cebulek-prosperplast-ikcs265-zielony-id-1118313.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 2 Czerwca 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 10 godzin temu, kaka17ab napisał: Cześć, czy są jakieś produkty, które oszukają oko i zatuszują otarcie na lakierze, np. po jakimś słupku choć na kilka myć? Polerka trochę dała, ale nadal coś widać. Malowanie odpada, bo auto bezwypadkowe. zalezy jakie sa to otarcia. wstaw zdjecie to sie oceni ale jesli polerka nic nie dała to zaden preparat nic nie da chyba ze metoda SSR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 13 godzin temu, Lukasz-odkrywca napisał: Zależy mi na tym by naprawdę ruszył wosk a nie tylko ,,popieścił" To zobacz sobie szampon od Megsa, a dokładnie MEGUIARS CAR WASH PLUS. Jest sporo filmów na yt co potrafi i jakie mocarze z lakieru usuwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 1 godzinę temu, Grzechu23 napisał: To zobacz sobie szampon od Megsa, a dokładnie MEGUIARS CAR WASH PLUS. Jest sporo filmów na yt co potrafi i jakie mocarze z lakieru usuwa. Mam wrażenie, że to szampon jednorazowego użytku. Jak auto to mega szczur, dodatkowo można coś ugrać w ramach przygotowania przed korektą. Ale do bieżącej pielęgnacji. To zwykły szampon, (decon jak potrzebny), cleaner/pasta zrobią i tak swoją robotę przed woskiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fryzjer Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Oczywiście że dwóch. Wiadra mogą być z Castoramy, a separatory można kupić na aliexpress po ok. 12 zł sztuka jeśli się nie mylę. Na allegro pewnie koło 30zl. Edit: sorry nie widziałem że jest jeszcze jedna strona w temacie i się wyrwałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xeii Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zamówiłem przez pomyłkę wosk Finish karę 2685 pink i 1000p. Czy ma sens nałożenie najpierw pinka a potem na to 1000p? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 2 Czerwca 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 4 minuty temu, xeii napisał: Zamówiłem przez pomyłkę wosk Finish karę 2685 pink i 1000p. Czy ma sens nałożenie najpierw pinka a potem na to 1000p? NIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vhs Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Czy ADBL Wipe Out Pro ściągnie mi Quick Waxa ADBL'a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TontaV8 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Czym pierzecie mikrofibry (wykluczając specjalne środki do mikrofibr) w pralce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Biały jeleń + ocet. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TontaV8 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 1 minutę temu, MMCzysci napisał: Biały jeleń + ocet. W jakich +/- proporcjach mieszasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaszek96 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Czy ADBL Wipe Out Pro ściągnie mi Quick Waxa ADBL'a?Nie ściągnie. Użyj innego produktu(cleaner, pasta polerska, czasami wystarczy jakiś szampon odtłuszczający) w zależności od tego co chcesz położyć potem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voltage Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 1 hour ago, TontaV8 said: W jakich +/- proporcjach mieszasz? w zależności od ilości mikrofibr do prania daje 40-80ml białego jelenia do jedwabu i delikatnych, do tego 50-100ml octu do pojemniczka na płyn do płukania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaka17ab Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 11 godzin temu, BiałyGTi napisał: zalezy jakie sa to otarcia. wstaw zdjecie to sie oceni ale jesli polerka nic nie dała to zaden preparat nic nie da chyba ze metoda SSR Tylny zderzak, dolna część błotnika i przednia część drzwi jeśli chodzi o te rysy(lepiej na srebrnym nie uchwycę). Dodatkowo felgi może wiecie czym z nich "to coś" usunąć? nie są obtarte tylko coś na nich jest - auto dopiero kupione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 2 Czerwca 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 @kaka17ab Jak na moje to idzie to usunąć polerka chyba ze ja cos zle widze. A co do felg to t&g sobie z tym poradzi bo to smar od zakładania opon zostawił to wulkanizator. Ewentualnie jak masz paste to mozesz na palec badz na mikrofibre i tez to z felg zejdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voltage Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Co ile myć pierzecie rękawice mikrofibrowe i ręczniki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi