KZFR Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Czym wymyć Glass Compound Z po aplikacji? Wystarczy płyn do szyb lub IPA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audicoupe Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 @KZFR najlepiej to i to aby mieć pewność że wszystko wymyłeś 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaszek96 Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Czym wymyć Glass Compound Z po aplikacji? Wystarczy płyn do szyb lub IPA?Na szkoleniu produktowym soft99 wymywali samym ciśnieniem z myjki. Ja nigdy nie byłem przekonany do tej opcji, więc myłem rękawicą. Podobno szyba po compound z jest już przygotowana pod NW, bez odtłuszczania, ale również stosowałem ipe przed NW 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterG Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Co warto kupic od Valet Pro?Mam juz w koszyku:Szampon poseidon, concentrated car wash (moj ulubiony czysty),Cleaner glaze purple passion. Sklep stacjonarny niedaleko mojego brata robi wyprzedaz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilipO Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 47 minut temu, KZFR napisał: Czym wymyć Glass Compound Z po aplikacji? Wystarczy płyn do szyb lub IPA? Płyn do szyb wystarczy potem zawsze IPĄ możesz przelecieć szybę, tak dla pewności. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedar Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 31 minut temu, PiterG napisał: Co warto kupic od Valet Pro? Mam juz w koszyku: Szampon poseidon, concentrated car wash (moj ulubiony czysty), Cleaner glaze purple passion. Sklep stacjonarny niedaleko mojego brata robi wyprzedaz. Citrus Pre Wash - wielozadaniowy produkt , świetny . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 @PiterG co to za sklep? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterG Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 @KUBA46 Sklep w UK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maj0nez Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Valet Pro Glasscleaner rewelacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioter83 Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Jaki szampon do pielęgnacji powłoki?posiadam FX protect nano i szampon kwaśny od cleantecha. Myślałem żeby co której mycie użyć kwaśnego a tak to nano. Czy coś dokupić innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 fx nano jest fajnym szamponem do pilęgnacji powłoki kwaśnym myj co 5-8 mycie mniej wiecej a regularnie nano jedź 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikodemus Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Czym ściągnąć powłokę ceramiczną, bez ściągania nadmiernej ilości lakieru? Dokładniej K2 Gravon lite nakładana tydzień temu. Ewentualnie czy da się jakoś dotrzeć tygodniową powłokę? Mam pasty sonaxa - cutmax, 04/06, 05/05 i 3d ONE, może ktoś zaproponuje jakąś kombinację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 @nikodemus źle dotarta? próboj 04-06 jak nie puści to 05-05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco80 Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 @nikodemus Z postu wynika że pewnie maz Ci gdzieś został ................ja bym pokombinował z essence Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikodemus Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Godzinę temu, marco80 napisał: @nikodemus Z postu wynika że pewnie maz Ci gdzieś został ................ja bym pokombinował z essence są w niektórych miejscach ciemniejsze miejsca, jakby chmury, pod sztucznym światłem kompletnie tego nie było widać wczesniej lakier byl polerowany powiedzmy dwuetapowo - 3d one na żółtych adbl potem 04/06 na czarnych adbl i nie wiem ile zostało tego lakieru a to dosyć miękki lakier ( renault ) więc wolałbym go hardkorowo nie polerować - może ktoś poda jakieś orientacyjne wartości ile taka polerka mogła zabrać klaru? dodam że tego gravona położyłem 3 warstwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gold_Car Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Panowie testował ktoś może wosk 3D POXY. Chodzi mi czy faktycznie nie brudzi na biało czarnych plastików ?(nie trzeba ich oklejać) . Jak ma się z trwałością lookiem czy zrzutem wody? Szukam czegoś pod maszyne DA na szybką akcję...Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaszek96 Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Może zamiast Poxy to HD Speed lub PB nattys liquid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinus Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zamówiłem pady do swojej polerki - DA Hamron. Sklep pisze, że nie mają na stanie jednak padów 135 z dziurką do DA i proponują pełne pady. Czy ma to jakieś znaczenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonderez Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 @Sinus otwory służą do odprowadzania ciepła. Oczywiscie można również używać pady bez otworów, jednak w maszynach z szerokim skokiem musisz pilnować temperatury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 7 godzin temu, Gold_Car napisał: Panowie testował ktoś może wosk 3D POXY. Chodzi mi czy faktycznie nie brudzi na biało czarnych plastików ?(nie trzeba ich oklejać) . Jak ma się z trwałością lookiem czy zrzutem wody? Posiadam, używałem (tylko w duecie z HD Speed), obecnie od jakiegoś czasu leży. Nie pamiętam, czy brudzi plastiki. Z uwagi na to, że to produkt na bazie wosku montana, nie daje (wg mnie) takiego połysku i głębi, jak produkty na bazie carnauby - efekt optyczny jest dobry, ale nie powala na kolana (efekt zależy - jak zawsze - od stanu lakieru). Moim zdaniem jest nieco trwalszy, niż woski na bazie carnauby, jednak nie spodziewaj się trwałości rzędu >2-3 miesięcy na daily-car. Wydaje mi się, że lepszy efekt uzyskiwałem po aplikacji maszynowej, niż ręcznej. Generalnie nie jest to "must have" detailera. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 18 godzin temu, PiterG napisał: Co warto kupic od Valet Pro? Mam juz w koszyku: Szampon poseidon, concentrated car wash (moj ulubiony czysty), Cleaner glaze purple passion. Sklep stacjonarny niedaleko mojego brata robi wyprzedaz. Beading Marvellous - fajny wosk Tak na prawdę to większość ich produktów działa np glinki itd... Jedna rzecz, której nie testowałem, ale mnie zastanawia to Advanced compound 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bapko Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 są w niektórych miejscach ciemniejsze miejsca, jakby chmury, pod sztucznym światłem kompletnie tego nie było widać wczesniej lakier byl polerowany powiedzmy dwuetapowo - 3d one na żółtych adbl potem 04/06 na czarnych adbl i nie wiem ile zostało tego lakieru a to dosyć miękki lakier ( renault ) więc wolałbym go hardkorowo nie polerować - może ktoś poda jakieś orientacyjne wartości ile taka polerka mogła zabrać klaru? dodam że tego gravona położyłem 3 warstwy Kolego przed kolejna polerka spróbował by usunąć te mazy jakimś clenerem np DJ lime prime ręcznie na czarnej gabce w trikolor. U mnie to pomogło. Warto spróbować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poncio Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Chce sobie zamówić kilka porządnych fibr i chyba zdecydowałem się na Work Stuff Polećcie mi prosze jakie wersje najlepiej się sprawdzają do danej opcji: Gentleman Basic - wnętrze (wycieranie dressingu, QD do plastików, ekrany i piano)? Gentleman - karoseria (QD, docieranie wosku)? Gentleman+ - do czego go najlepiej stosować? Chcąc wytrzeć np po bezdotyku na szybko wnęki drzwi to wystarczy Basic? czy coś grubszego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał82 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Odszukałem dziś zapomniany Lusso Oro. Pytanie do znawców czy taki wygląd jest ok? Jest twardy ale pod dotykiem palca bez problemu rozpuszcza się i można smarować. Pomijając aktualny stan skupienia wosku to zapach jest chemiczny. Tak było zawsze? Czy mieszam z ładnym zapaszkiem Petsa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 @Michał82 wygląd i konsystencja u mnie podobnie ale zapach... Dla mnie pachnie identycznie ( Migdał?) jak Petes, w sumie to bym nawet powiedział że lepiej niż Petes ( nie trzymam go w oryginalnym opakowaniu to może trochę wywietrzał zapach) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi