Michał82 Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 @Tomas-sg myślę, że wspomniane wyżej hasło też i tam zdziała cuda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Panowie, zdurniałem Kupiłem nowy akumulator do motocykla, bo poprzedni wyzionął ducha, trochę z mojej niefrasobliwości (nie sprawdzałem nigdy poziomu elektrolitu, licząc, że ASO robi to co roku), a trochę pewnie ze starości (był z 2009 roku). I tak jak nigdy nie smarowałem niczym klem w akumulatorach, tak tutaj stwierdziłem, że to zrobię, bo nówka akumulator i dużo czasu przez kononowirusa, więc niech motocykl będzie przygotowany do sezonu należycie. Główny powód - korozja na klemach ze względu na dostęp wody przez dziury na mocowanie tylnych podnóżków. Chciałem to zrobić silikonem w sprayu (https://eshop.wurth.pl/Kategorie-produktow/Silikon-w-sprayu/31113007150102.cyid/3111.cgid/pl/PL/PLN/), którym konserwuję wszystkie połączenia elektryczne narażone na wilgoć, ale gdzieś wyczytałem, że to niewskazane, bo zadziała jak izolator, więc ograniczyłem się do nakrętek i łbów śrubek w miejscach styku z akumulatorem, bo poprzednie tam przywarły. No i dzisiaj tak czytam i wychodzi, że w sumie to klemy i tak smaruje się po zmontowaniu wszystkiego (a ja mam zwyczaj zabezpieczania czegokolwiek przed zmontowaniem) i chyba jednak ten silikon w sprayu się nada, chociaż są do tego specjalne preparaty. No i teraz pytanie: - kupić to i zastosować: https://eshop.wurth.pl/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/3111-B1-Site/pl_PL/-/PLN/ViewModelDetail-ShowRecommendedModel?CatalogCategoryID=jZsKD92eOk4AAAFA9PpeklN8&CampaignName=CS005&RecoId=box1@productdetailpageA - spryskać tym co mam, czyli silikonem w sprayu, - czy może kupić i zastosować coś jeszcze innego, np. w postaci pasty? A może olać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 22 Marca 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 @Tomas-sg @Michał82 tam to bardziej na moj nick by zareagowali w sklpie stacjonarnym chyba wiekszosć produktów wykupiłem zanim zaczałem kupowac online ja mam tam od 5-10% rabatu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 @Streat troche za późno się odezwałeś Zamówienie też nie duze bo ok 200 zł a teraz tylko nadzieją że wszystko mają na stanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 22 Marca 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 @Tomas-sg wczoraj nie mialem czasu na forum po za tym ciekawe czy maja to co zamowiłeś bo pewnie same smaczki a u nich to kuleje Nastepnym razem pomoge Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aabbcc123 Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Ile trzeba miec padow z futra na jedno auto, zeby zrobic je ciagiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioter83 Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 12 minut temu, aabbcc123 napisał: Ile trzeba miec padow z futra na jedno auto, zeby zrobic je ciagiem? Z tego co ktoś kiedyś pisał to wystarczy 1 bo się nie zapycha jak gąbka. Oczywiście rozważ czy potrzebujesz kupić też mniejszy rozmiar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kostek88 Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 2 godziny temu, Pioter83 napisał: Z tego co ktoś kiedyś pisał to wystarczy 1 bo się nie zapycha jak gąbka. Oczywiście rozważ czy potrzebujesz kupić też mniejszy rozmiar. Tak, nie zapycha się, magia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodziak22 Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Witam, czy Flex XCE 10-8 125 to dobry model na początek??? czy lepiej FLEX XFE 7-15 150?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Jak na "początek" to drogi zakup a jeśli się temat polerki znudzi za miesiąc? Generalnie w tej kasie kupisz da i rotacje albo dwie różne da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodziak22 Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 25 minut temu, CarlosBlack napisał: Jak na "początek" to drogi zakup a jeśli się temat polerki znudzi za miesiąc? Generalnie w tej kasie kupisz da i rotacje albo dwie różne da. Zawsze można odsprzedać , rotacji nie chce bo się boje , wole coś bezpieczniejszego jedna i druga na ebay po 360euro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sztarkel Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Może pytanie banalne ale jak spieniacie szampon we wiadrze? Dwa razy używałem autolanda aktywnego i dwa razy piana bardzo słaba, a na forum spotkałem się z opinią, ze autoland aktywny daje super pianę. Woda ciepła nalewana słuchawką od prysznica + dolewane z lancy w celu spienienia. Adbl snowball tym samym sposobem dał bardzo fajną pianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Autoland nie jest szamponem który się mega pieni. Wynika to z jego przeznaczenia. Szampony odtłuszczające na przykład praktycznie kompletnie nie mają piany. Taki FX Protect Nano na przykład, z dodatkiem Si02 też się nie pieni. Jak chcesz fajną pianę to szampon zmień. Poza tym Autoland aktywny nie jest szamponem do regularnego mycia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Padł mi atomizer od Work Bottle - tak jakby w ogóle nie tworzył ciśnienia ssącego. Jakiego typu są tam montowane - jakiej nazwy?Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJZS.KAM Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 1 godzinę temu, mlodziak22 napisał: Zawsze można odsprzedać , rotacji nie chce bo się boje , wole coś bezpieczniejszego jedna i druga na ebay po 360euro. A jak chcesz ogarnąć trudno dostępne miejsca, zakamarki itd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
#kris Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 @MMCzysci ja wszystkie od WS odstawiam mam dość , mogę Ci wysłać kilka nowych...Zamówione 30szt. Guala... zobaczymy ile warte Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodziak22 Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 1 minutę temu, JJZS.KAM napisał: A jak chcesz ogarnąć trudno dostępne miejsca, zakamarki itd? drugą kupie, ale coś tańszego ,chyba ,że jakaś używka. Narazie nie wiem co kupić . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Notcon Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Padł mi atomizer od Work Bottle - tak jakby w ogóle nie tworzył ciśnienia ssącego. Jakiego typu są tam montowane - jakiej nazwy?Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu TapatalkaA padł definitywnie? U mnie jeden od Ech2o zaczął strasznie sie zacinać, przy tym dużo trzeba było na sucho pompować. Tak jakby w butelce resztka płynu była. Już miałem go wyrzucić, ale w domu przepłukałem wodą i śmigał. Aktualnie problem występuje sporadycznie, najczęściej po skończeniu butli i zalaniu nowej. Zauważyłem, że na pierwsze psiknięcie dobrze rozkręcić bardziej atomizer a dopiero potem wyregulować. Ogólnie te atomizery są bardzo nierówne, inny śmiga mi z UWC już strasznie długo i nic nigdy się nie działo.Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Nie wiem, spróbuję Twojej metody, ale wydaje mi się, że po nim. Mam tych butelek kilka i wczoraj myślałem, że wyrzucę jedną do śmieci, bo tak się przycinał trigger, ale póki co jest okej. Butle solidne i praktyczne, ale atomizery... czort niech je weźmie... Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgazmus Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Kupiłem nowe końcówki wydechu z nierdzewki ulter'a,i tak sie zastanawiam nad tym czym je zabezpieczyć, i czy w ogóle taki zabieg ma sens? Z powłok "pod ręką" mam mrfixa,cquartz'a i dlux'a,któreś z tych ma prawo zadziałać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sztarkel Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 @Strus też tak tłumaczyłem sobie brak piany, aż przeszukałem forum i @rygryss wspominał o dobrej pianie z autolanda, a nawet w relacjach z mycia tigry widziałem autolanda z turbo pianą. Może to był dodatek bubble makera? Wiem wiem, normalnie myje snowballem (na razie). Po prostu dwa auta z podwórka przed nałożeniem pierwszego lsp ogarniałem autolandem i za każdym razem zastanawiałem sie czy aby na pewno tak ma to wyglądać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kita Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Czy jest tu ktoś kto nakładał na Zymol HDC jakiś sealant sensowny typu Wolfgang DGPS? Ma prawo poleżeć to czasowo podobnie jak HDC + titanium? Lubię efekt HDC i szklistość sealanta, może ktoś próbował czy to działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel23584 Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Koledzy zamówiłem kilka "gratów", między innymi SSW do paczkomatu. Czy obecne temperatury na minusie w nocy nie zadziałają na niego niekorzystnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 @Orgazmus wszystkie zadziałają, ale najlepszym wyborem będzie dlux. @daniel23584 loteria z tymi temperaturami. W nocy zazwyczaj paczki są na samochodach albo magazynach. Dopiero z rana trafiają do paczkomatu. Oczywiście ten schemat może ulec zmianie. Odbierz jak tylko dostaniesz sms i powinno być dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 @daniel23584, @KUBA46 - a czy paczkomaty nie są ogrzewane zimą i klimatyzowane latem? Końcem lutego zamówiłem towar, który przeleżał w paczkomacie cały dzień (odebrałem go późnym wieczorem) i był ciepły, mimo nocnego chłodu. Poza tym coś buczy z paczkomatu, jak się podejdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi