zawisza Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2019 Scangrip Head Lite A. Używał ktoś? Ma sens ta czołówka do detailingu wnętrza i coś tam przy lakierze?Lepiej dołożyć do i-view. Świeci kozacko;) i ma dłuższą pracę na baterii Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Bapko Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2019 Kupiłem ostatnio rękawice chenillowa mapet i zastanawiam się jak dbać o nią żeby jak najdłużej pozostawała delikatna i puszysta?
AudiBlask Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2019 Używa lub używał ktoś takiego pad washera? Działa to w ogóle czy zbierać na te droższe?
xadamx Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2019 SG Enzyme Microfiber Wash - radzi sobie w przypadku czyszczenia padów?
D@ViD Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2019 @xadamx Radzi ale po co...? APC radzi sobie świetnie i jest tańsze Polecam tez szampon Detailer's Magic Reset zjada wszystko z pada
xadamx Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2019 @david2888 chodzi mi głównie o szybkie czyszczenie pada podczas pracy.
D@ViD Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2019 "Szybkie" czyszczenie pada, to tylko: 1) Szczoteczka / sprężone powietrze 2) Pad Washer i inne technologie kosmiczne Na tym się nie znam jednak. Ja co przejazd czyszczę jak w pkt. 1. Jak już pad zapchany to biorę następny.....
mat231 Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2019 Czy podczas czyszczenia samochodu ironX można dorzucić na samochód prickbot czy lepiej używać osobno, oczywiście na suchy lakier.
powalla Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2019 Widziałeś relacje userów w odpowiednich działach i któryś tak robił ? Nie ? Może więc lepiej tak nie robić, no bo chyba nie myślisz, że nikt na to jeszcze nie wpadł przed Tobą ?
Strus Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2019 @mat231 możesz odwrotnie. Prick musi mieć suchy lakier. Deiron już niekoniecznie
MMCzysci Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2019 Jak deiron żelowy, to można na mokro. Jak płynny - nie bardzo.Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
mmaciekdd Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2019 Panowie proszę o szybka pomoc, składam paczkę w jednym ze sklepów internetowych, potrzebuje jakaś mało wymagająca politura lub coś w tym rodzaju do zastosowania z maszyna rotacyjną. Mam całego Megsa ultimate polish ale z tego co czytałem nadaje się tylko do maszyny DA. Na koniec chciałbym położyć wosk megs ultimate wax lakier twardy Audi kolor srebrny, w stanie dobrym z lekkimi kolistymi rysami. Z góry dzięki za pomoc
camus Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2019 Mam pytanie. Ostatnio myłem samochód i użyłem Dimera by oczyścić porządnie przednią szybę. Dimer spłynął po szybie, później po masce, następnie po grillu i po plastikach na zderzaku - zostały zacieki których nie udało sie usunąć.Chodzi tu o Scenica. Zdjęcie poglądowe poniżej. Chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób mogę pozbyć się tych zacieków. Czy zostaje tylko malowanie?
D@ViD Opublikowano 10 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2019 5 godzin temu, camus napisał: Mam pytanie. Ostatnio myłem samochód i użyłem Dimera by oczyścić porządnie przednią szybę. Dimer spłynął po szybie, później po masce, następnie po grillu i po plastikach na zderzaku - zostały zacieki których nie udało sie usunąć.Chodzi tu o Scenica. Zdjęcie poglądowe poniżej. Chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób mogę pozbyć się tych zacieków. Czy zostaje tylko malowanie? Spróbuj kombinacji Magiczna gąbka +APC i następnie jakiś dressing np KOCH PSS. Jak nie pomoże, to renowacja. 1
grabek246 Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2019 Jaki Interior QD polecacie? Używałem @ADBL i @Shiny Garage ale one zostawiają mazy na elementach w piano. A jak wiadomo coraz wiecej tego w nowych autach.
rudi0018 Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2019 @grabek246 a może Auto Finesse Spritz Interior Detailer?
D@ViD Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2019 39 minut temu, rudi0018 napisał: Auto Finesse Spritz Interior Detailer? A jakie zostawia wykończenie ? 1 godzinę temu, grabek246 napisał: zostawiają mazy na elementach w piano Użyj czystej drugiej MF to nie będzie mazów Najlepiej suchą jeszcze przetrzeć piano
rudi0018 Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2019 @david2888 osobiście nie używałem, ale często się przewijał w polecanych QD
b0l5 Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2019 @grabek246 może soft99 wash mist?
analyzator Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2019 @grabek246 ciężko zdefiniować iqd. Ma czyścić i zabezpieczać? Jak działa to co nasz ok to na dekory piano potestuj co masz ze zwykłych qd. Pewnie na pierwszy ogień bym wziął z półki goodstufa shoe. Bo maskuje i nie robi efektu szyby.
stpsn Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2019 @grabek246 Sprawdź sobie jeszcze Interior Finish HD od Manufaktury Wosku, na Piano Black nie zostawia mazów i siada idealnie Co prawda nie jest to typowy interior QD ale efekt bardzo dobry jeśli chodzi o konserwację takich elementów. W dziale Testy zresztą jest porownanie, na samej desce mało co przyciemnia więc wykończenia jakoś specjalnie nie zmienia.
mat231 Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2019 Czy negatywny wpływ ma używanie ironX i prickborta przy temperaturach blisko 0C.Quick detailer lepiej w wyższych.
Eidos71 Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2019 26 minut temu, mat231 napisał: Czy negatywny wpływ ma używanie ironX i prickborta przy temperaturach blisko 0C. Im niższa temperatura otoczenia, tym ta chemia działa słabiej/potrzebuje dłuższego czasu na optymalne działanie.
grabek246 Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2019 @rudi0018 @david2888 @b0l5 @analyzator dzięki za odp. Potestuje jeszcze Interiora od @RRC
analyzator Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2019 @grabek246 to akurat weź sobie do serca zalecenie żeby przetestować w niewidocznym miejscu no i nie wiem jak twój poziom profesjonalizmu. @RRC można używać jak się nie ma studia? 1
Rekomendowane odpowiedzi