Funky Witch Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2019 20 godzin temu, david2888 napisał: Mi się wydaje że szampon od Funky Witch ma inhibitory korozji. Może @Funky Witch podpowie Jest w szamponie minimalny dodatek inhibitora. Jednak głównie skupiałem się na walce z twardą wodą i przede wszystkim domywaniem. 1 1
Gardor Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2019 Godzinę temu, aabbcc123 napisał: @wyimaginowany88 gliss nie lubi mycia czymkolwiek. Szybko znika, wiec trzeba go dorzucac co jakiś czas. Ja wrzucam przed zima i po. Ogólnie cena mnie przekonuje, bo inaczej byłby niewart, znaczy cena do jakosci i wytrzymałości. Mam wrażenie, ze jak dam na bogato i odczekam dłużej niz instrukcja mowi to lepiej dziala, tylko zużycie drastycznie skacze Mówisz o gliss v1 czy v2? Pierwsza wersja miała bardzo słabą trwałość jako solo zabezpieczenie. V2 jeszcze nie testowałem a mam
analyzator Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2019 SG do prania mikrofibr czy to normalne że w pralce w ogóle się nie pieni? Wygląda jakby pukały się w samej wodzie? 60 ml pełna pralka.
mx180 Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2019 Godzinę temu, analyzator napisał: SG do prania mikrofibr czy to normalne że w pralce w ogóle się nie pieni? Wygląda jakby pukały się w samej wodzie? 60 ml pełna pralka. Raczej nie jest to normalne, u mnie już przy minimalnej dawce mocno się pieni. Wydaje się znacznie bardziej skoncentrowany, niż dedykowany środek od ADBL. Próbowałeś część płynu wlać bezpośrednio do prania w bębnie? Może przyczyna leżeć po stronie pralki, masz u kogo spróbować na innej pralce? 1
analyzator Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2019 @mx180 pralka jest okej. Połowę wlałem do pralki połowę do podajnika. Program baby protect 2+h, 40*c, wirowanie na 600. Coś pachną po wyjęciu. Mokre to i miękkie niech podeschną zobaczymy co i jak. Jako że wrzucałem poważnie pełny wkład, cała suszarka fiberek, to i wymylem podajnik z resztek starych proszków i dwa razy puściłem wcześniej płukanie w pralce. Zdaje się że warunki idealne żeby zadziałać. Powinny wyjść mięciutkie jak nowe pachnące? Po suchych poznam jak sobie poradził bo wrzuciłem i raz użyte fibry i na przykład dwuletni ręcznik do suszenia
aabbcc123 Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2019 @Gardor nie porywa, ale jestem zadowolony. Ładnie pachnie
pyzdra1 Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2019 Chcę dorobić do mojej DA mocowanie talerza z gwintem 5/16 (talerza jeszcze nie mam). Obecnie mam M8.Czy ten gwint 5/16 To UNC Czy UNF?Sent from my SM-G950F using Tapatalk
asaledr Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2019 Ostatnio pierwszy raz użyłem ADBL SSW na jednym elemecie auta, - tak dla testu. Odtłuściłem Wipe Outem, nałożyłem SSW i dotarłem. No wszystko ładnie i pięknie, a tutaj pierwszy deszcz i jestem zaskoczony po prostu takie bomble zaciekowe się zrobiły. Znaczy nic złego z lakierem, tylko po prostu tak jakby tak woda sobie zastygła i taki bomblek, a własciwie kilka ich. To samo: Jedno lusterko zrobiłem tym SSW, drugie nic. Pojechałem na bezdotyk, na tym z SSW zostały zacieki, to jałowe idealne. Dlaczego tak jest? Auta nie osuszałem, ale to nie o to chodzi, bo na tym z SSW zacieki na zwykłym nic.
Lukaso Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2019 Chodzi o to że ten środek jest hydrofobowy, odpycha wodę przez to woda nie spływa jedną taflą tylko zbija się w krople przez to tak jakby jest górka wody w jednym miejscu i jak to wyschnie to więcej tego co było w wodzie osiads w jednym miejscu niż po wyschnięciu 'niskiej' tafli. O ile dobrze zrozumiałem twój problem.
Moderator Domel Opublikowano 13 Lipca 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2019 3 godziny temu, asaledr napisał: tylko po prostu tak jakby tak woda sobie zastygła i taki bomblek, a własciwie kilka ich. Fotki Panie kolego fotki, żebyśmy sie zrozumieli
pawelus668 Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2019 Ktos wie czy po zamontowaniu zarowki LED Osram LEDriving W5W w postojowkach wywala komunikat o przepalonej zarowce? Czy jednak przy takiej cenie juz ma jakies zabezpieczenie w sobie?
ghost Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2019 45 minut temu, pawelus668 napisał: Ktos wie czy po zamontowaniu zarowki LED Osram LEDriving W5W w postojowkach wywala komunikat o przepalonej zarowce? Czy jednak przy takiej cenie juz ma jakies zabezpieczenie w sobie? Wywali błąd
Kuba95 Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2019 Panowie jak się za to zabrać? Na rancie czuć zadrapania. Zeszlifowac delikatnie papierkiem p3000, wypolerowac i w razie potrzeby zrobić zaprawke?
snlkers Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2019 Cześć, potrzebuję porady. Trafił do mnie taki pacjent po "naprawie lakierniczej". Efekt matu nie był tu zamierzony. Czy da się z tym coś zrobić bez ponownego lakierowania? Aktualnie dysponuje tylko maszyną DA i padami MF, ale podejrzewam, że nic tu po nich ;]
Pietras Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2019 @snlkers Ten lakier wyglada jak by się zważył, wg mnie tylko ponowne malowanie
bonderez Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2019 Jaki deiron do karoserii polecacie? zastanawiam się pomiędzy vampire liquid a light. Na stoku mam jeszcze dużo krwawej felgi (tenzi), ale chyba chciałbym coś bardziej sprawdzonego do lakieru Co sami o tym myślicie ?
misz.czu Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2019 Cleaner na rotacji czy ręcznie? W internecie są informacje z 2012 roku na ten temat, a wtedy maszyny DA nie były tak rozpowszechnione jak dzisiaj. Jeżeli już na rotacji to wykończeniowe pady wystarczą czy musi być coś do tego przeznaczonego?
paperson Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2019 @bonderez spokojnie możesz wybrać lighta. Poleży i nie spłynie zbyt szybko z pionowych powierzchni. Bardzo pozytywnie zaskoczył mnie ostatnio @Good Stuff Iron Remover Gel Looknij na test: 1
bonderez Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2019 @paperson Super, dzięki, no i test zacny 1
peciu Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2019 3 godziny temu, bonderez napisał: krwawej felgi (tenzi) spokojnie możesz tym działać, ja niedawno tym robiłem auto i było ok 1
Kuba95 Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2019 Ręcznie się namachasz. DA i miękki pad np czarny z Nata
misz.czu Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2019 Nie posiadam DA. Czekam na kolejną promocję Hamrona. Teraz musi wystarczyć praca rotacją lub ręcznie.
ghost Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2019 4 godziny temu, misz.czu napisał: Cleaner na rotacji czy ręcznie? W internecie są informacje z 2012 roku na ten temat, a wtedy maszyny DA nie były tak rozpowszechnione jak dzisiaj. Jeżeli już na rotacji to wykończeniowe pady wystarczą czy musi być coś do tego przeznaczonego? większość cleanerów można ręcznie / na da / na rotacji. do miękkich lakierów najmiększy pad. do średnich i twardych może być średnio-miękki czerwony nat. to nie są twarde zasady, trzeba samemu ogarnąć na swoim lakierze co się najlepiej sprawdza 1
Rekomendowane odpowiedzi