kaka17ab Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2018 17 godzin temu, paperson napisał: @CoolBreeze bierz śmiało tego biało-niebiesko-czarnego od Flexipads. Jeszcze więcej nim zdziałasz. Biała strona będzie skuteczniejsza od żółtej, pewnie ma podobną twardość do białych gąbek cuttingowych tego producenta a powiedzcie mi po czym sprawdzę, że aplikator Flexipad jest już wysłużony i trzeba kupić nowy? czy ten biało-niebieski nie będzie za agresywny na powtórnie lakierowany element?
misz.czu Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Czym zaatakować pastę montażową do opon? T&G czy może APC?
krzysg101 Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2018 W dniu 18.08.2018 o 19:28, Strus napisał: Zastanawiam czy brać Tungsram H7 55W Sportlight +50% BLUish czy H7 TUNGSRAM MEGALIGHT ULTRA +120% Tych pierwszych nie używałem, moja wcześniejsza opinia dotyczyła Tungsram Megalight Ultra +120%. Naprawdę polecam, u mnie siedzą już w trzech autach w rodzinie. 1
paperson Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2018 @misz.czu spokojnie usuniesz resztki pasty szczotką i cleanerem tar&rubber. 1
SzaKal Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2018 @Horas91 AQUA Coating Booster jest dedykowany do konserwacji UNC-R
Strus Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2018 40 minut temu, krzysg101 napisał: Tych pierwszych nie używałem, moja wcześniejsza opinia dotyczyła Tungsram Megalight Ultra +120%. Naprawdę polecam, u mnie siedzą już w trzech autach w rodzinie. Zamówione. Do zestawu wpadną też W5W Phillips White Vision. Na obrysy też White Vision wlecą. A co mi tam
lukeu Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Mam zabezpieczone felgi CarPro Dlux. Ogólnie spoko się domywają wodą, jednak żeby porządnie je myć dotykowo (zwłaszcza środek) to mogę używać Excede Wheel Cleaner 1:10? Chodzi mi głównie o to, żeby jak najmniej działać destruktywnie na powłokę, a żeby nie trzeć szczotką i samą wodą.
Adaszek96 Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Ja używałem wody z szamponem o neutralnym pH + pędzel i wszystko było domyte. Osuszanie kompresorem, deiron nie miał co robić.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 1
misz.czu Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Godzinę temu, paperson napisał: @misz.czu spokojnie usuniesz resztki pasty szczotką i cleanerem tar&rubber. Rozumiem, że miałeś na myśli tire & rubber. Dzięki. 1
Birkhof Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Godzinę temu, SzaKal napisał: @Horas91 AQUA Coating Booster jest dedykowany do konserwacji UNC-R Ostatnio czytałem, że jest do powłok ceramicznych i kwarcowych. Jeśli do wszystkich (w tym membranowych) to czym się różni od silk coata? I czym silk coat od reload/cure?
Patryk14 Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Poleci ktoś fibry do brudnej roboty typu wnęki, progi bagażnika, elementy przy zawiasach, tam gdzie tego syfu może zostać najwięcej. Jakieś w miarę dobre i nie drogie?Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Adaszek96 Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Poleci ktoś fibry do brudnej roboty typu wnęki, progi bagażnika, elementy przy zawiasach, tam gdzie tego syfu może zostać najwięcej. Jakieś w miarę dobre i nie drogie?Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu TapatalkaJa kupuje 10 sztuk za 14 zł, gramatura poniżej 200gsm 30x30Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Stolaar Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2018 a jakieś fibry do wcierania oraz wymywania pasty po korekcie / docierania ceramiki ?
kowloonwax Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2018 1 godzinę temu, Patryk14 napisał: Poleci ktoś fibry do brudnej roboty typu wnęki, progi bagażnika, elementy przy zawiasach, tam gdzie tego syfu może zostać najwięcej. Jakieś w miarę dobre i nie drogie? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Ja jakieś smary w busach etc wycieram fibrami z Auchan (Wola park) po 1zł za szmatkę
krzysg101 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2018 4 godziny temu, Strus napisał: Zamówione. Do zestawu wpadną też W5W Phillips White Vision. Na obrysy też White Vision wlecą. A co mi tam Dobry wybór U mnie jako pozycjne też siedzą White Vision i wszystko współgra idealnie.
Moderator Domel Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2018 9 godzin temu, SzaKal napisał: @Horas91 AQUA Coating Booster jest dedykowany do konserwacji UNC-R masz w ofercie 50ml opakowania może ? Bo cena za 250 mnie zwaliła
Killaz Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Czy użycie glaze takiego jak PB Black Hole ma znaczący wpływ na trwałość wosku? Czy po zaaplikowaniu Black Hole należałoby auto ponownie umyć przed nałożeniem wosku w celu usunięcia resztek pyłu po BH?
orzech_1983 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2018 BH ma duży wpływ na woski i niestety skraca ich trwałość. Po glaze nie myje się auta tylko kładziesz na to wosk. Co do pylenia przez BH to ja nigdy tego nie zauważyłem niezależnie od sposobu aplikacji. Jeśli został ci pył to przetrzyj delikatnie mikrofibrą. Jak aplikowałeś BH? ręcznie czy maszynowo? jeśli maszynowo to może za dużo produktu nakładasz na pad i się zapycha.
Adaszek96 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Czy użycie glaze takiego jak PB Black Hole ma znaczący wpływ na trwałość wosku? Czy po zaaplikowaniu Black Hole należałoby auto ponownie umyć przed nałożeniem wosku w celu usunięcia resztek pyłu po BH?Tak, BH skraca żywotność wosku, ale bardzo dobrze maskuje. Nie myjemy już po nałożeniu Glaze. Nigdy nie miałem sytuacji, aby BH pylił.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Brusu Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Czy do adaptera do pianownicy PA do myjki Karcher K do tego nypla dołączane były uszczelki? Pytam bo mi po skręceniu wszystkiego cieknie na tej złączce co jest strasznie wkurzające...
orzech_1983 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Jeśli ma cieknie ci po zamontowaniu PA do lancy to w tej końcówce (adapterze) jest gumowy o-ring i bardzo możliwe, że jest uszkodzony. Wtedy na łączeniu leci woda. Miałem taka sytuację i kupiłem nową końcówkę, nie próbowałem wymienić tej uszczelki. Zajrzyj do tej końcówki tą uszczelkę widać i zobaczysz czy jest uszkodzona.
Forza46 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Co użyć po umyciu auta zabezpieczonego ceramika aby pozbyć się water spotów i mazów od ręcznika do osuszania? Myślałem nad CP Ech2o, Koch PW jako oprysk i spłukanie lub QD na bazie krzemu np. Prostaff CC Water Gold.
powalla Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Co to za recznik jak zostawia mazy?
Forza46 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Jakiś fluffy dryer. Zawsze coś naleci kurzu na auto lub ręcznik szczególnie jeśli myje się auto tuż przy drodze.
Kostek88 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2018 2 godziny temu, Forza46 napisał: Jakiś fluffy dryer. Zawsze coś naleci kurzu na auto lub ręcznik szczególnie jeśli myje się auto tuż przy drodze. Psikać qd na ręcznik do osuszania przed osuszaniem i w trakcie jak jest mokry. 2
Rekomendowane odpowiedzi