Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziekuję, ostatnio ktos polecał mi inny płyn i chciałem wypróbowac coś nowego bo juz 5l poszło.

Opublikowano

DM GM to najlepszy płyn jak dla mnie, a trochę ich już miałem. Carchemu nie posiadam ale koledzy zachwalają 😉 dla mnie nie musi być tanio bo robię to hobbystycznie dla siebie więc nie przelewam niewiadomo jakich ilości kosmetyków. 

Opublikowano

Również hobby, ale czesto kobita podbiera mi płyn więc dlatego wolę chyba 5l kupić.

Opublikowano

DM jest w 5l baniakach, po prostu carchem wychodzi taniej, ale ja wolę dopłacić do mega zapachu DM no i sam płyn jest fenomenalny.

Opublikowano
34 minuty temu, pablo15005 napisał:

A co powiecie o ADBL Glass Cleaner? cena niewiele wyzsza od GS

Lubi się mazać, dawałem mu kilka prób, ale w sumie pójdzie chyba do kosza 🙂 zamawiam carchem, a w międzyczasie ratuję się voight lasipur i gdyby nie to, że to płyn mojej drugiej połówki to bym go jej zabrał. W międzyczasie próbowałem jeszcze tenzi topglass na lustrze w łazience gdzie łatwo nie ma - nie dał rady, wzmocniłem go 50 ml ipa 100%, mazy jeszcze gorsze. 2 psiknięcia lasipur - igła. Test w ciemnej łazience tylko z latarką ledową - polecam do własnych testów 🙂
Swoją drogą kiedyś kupiliśmy w macro chyba z 10 płynów do szyb i zostawiła sobie tylko koncentrat voight'a bo nie cierpi smug 🙂 i uważam, że dobrze wybrała ;D

• Lubię to 1
Opublikowano

Czyli kupuje Magica - szkoda, że nigdzie nie ma promocji, ale za to coś przy okazji kupię na allegro 🙂

Opublikowano

@DaV będzie bardzo dobrze :good:Nie przesadzaj też z ilością groszków na padzie. Cleaner należy potem dość szybko zetrzeć mf, gdyż niektóre marki lubią szybko zasypiać (zymol hdc nawet bardzo szybko) 😉

• Dziękuję 1
Opublikowano

Też mieliście taki przypadek, że po 2h od nałożenia Cquartz UK 3.0 nakładaliście Reload a on mazał się tak niemiłosiernie, że nie dało się tego wypolerować ręcznie mikrofibrą?

Opublikowano

Dziś czyściłem felgi i opony APC ADBL w stężeniu 1:2 poszło całkiem fajnie zobaczymy jak poradzi sobie z tym dedykowany środek excede 🙂 Już zamówione.

Jaki polecacie wosk do ciemnych kolorow, obecnie mam fusso99 jest coś lepszego w podobnej kasie, albo czy warto do czegoś dołożyć?

Opublikowano
11 godzin temu, StreamHD napisał:

Jak dobrze, że K2 NUTA za 5PLN tak tanio i  elegancko czyści mi szyby 😄 

Super... są jednak osoby dla których liczy się coś więcej niż tanio :roll: Nie robię tego zawadowo żeby liczyć każdy grosz wydany na płyn do szyb.

Opublikowano

Jakiego preparatu używacie do szybkiego ogarnięcia wnętrza? 

Nie chodzi mi tu o  środki typu Interior QD a bardziej Inerior wash lub Interior shampoo

Coś do delikatnych zabrudzeń żeby nic po sobie nie pozostawiał i można po nim użyć dowolnego dressingu

Opublikowano

@grabek246, na chwilę obecną używam TENZI Detailer CZYSTY KOKPIT  (tanio i dobrze - przynajmniej u mnie). W obwodzie jest APC GS Gorilla 1:4/1:10.

Chociaż ostatnio pojawił się ciekawy Soft99 Wash Mist, który zbiera pochlebne opinie.

Opublikowano
12 minut temu, grabek246 napisał:

Myślałem tez o Autoglymie lub Shiny Garage.

Jeśli chodzi o AG i SG to ci nie pomogę. Tylce, co wyczytam/sz na forum.

Opublikowano

@grabek246 ja używam Gtechniq W2 w proporcji 1:15. Interior Shampoo od Autoglyma też zostawia czystą powierzchnię na którą często-gęsto kładę FW Mademoiselle i jest ok