blady666 Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2020 A powiedz , woskowałeś już kiedyś ? Hmmm na pierwszy raz poszedłbym w stronę hi temp finich care - sampler , około 25 zł - trwałość , No powiedzmy fajny plastusiowy look - i zero trudności przy aplikacji , I nawet może ci się spodoba to kupisz inny - za te 150 zł jak dobrze poszukasz to jeden na trwałość , jeden na look i cleaner
analyzator Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2020 @blady666 kupiłem szwagrowi na pierwszy wosk i wyciągnęliśmy go z garażu tydzień temu. Stary dobry hitemp. Nakłada się szybko dociera siłą woli. Wygląd na czarnym Oplu ze słabym lakierem całkiem okej pamiętam że fajnie siadał na chłodnych metalikach 1
davor Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2020 Pytanie zadałem już w krótkich pytaniach, ale tutaj bardziej odpowiednie miejsce, więc pozwalam sobie powtórzyć. Podpowiedzcie proszę. Kolor lakieru złoty metalik (francuz). Szukam fajnego wosku do położenia. Kompromis pomiędzy lookiem a trwałością. Fajnie jakby wytrzymał 2 miesiące +. Nie chcę fussso! Nie musi zakrywać - będzie korekta. Myślę nad Enzo Sio2 lub Infinity Wax Light, ale pewnie macie jakieś doświadczenie z takim kolorem, więc dawajcie co fajnego wrzucaliście. Zdjęcia mile widziane
Arkeolowy Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2020 Zna ktoś jakiś fajny wosk w aplikacji, który się nie wypaca? Trwałość dobrze jakby posiedział z dwa miechy. Tak żeby znajomym poodświeżać furki gratis. Miałem Titanium Z wcześniej i Infinity Wax Supergloss+, byłoby wszystko spoko gdyby nie ich nadmierna potliwość. Dzień po aplikacji trzeba było co jakiś czas przecierać.. Na wyglądzie mi nie zależy, bo i tak 99% to korekta i porządne mycie
Qlimaxss Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2020 @Arkeolowy Funky Witch Paradise Gloss . 1 1
Moderator BiałyGTi Opublikowano 13 Maja 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2020 @Arkeolowy FW jak wyżej albo cos z Dodo moze ale trwałość 2 miechy nie bedzie ewentualnie enzo . Bardzo fajnie podbija kolorek i 2 miechy poleży na spokojnie 1
Birkhof Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2020 Zna ktoś jakiś fajny wosk w aplikacji, który się nie wypaca? Trwałość dobrze jakby posiedział z dwa miechy. Tak żeby znajomym poodświeżać furki gratis. Miałem Titanium Z wcześniej i Infinity Wax Supergloss+, byłoby wszystko spoko gdyby nie ich nadmierna potliwość. Dzień po aplikacji trzeba było co jakiś czas przecierać.. Na wyglądzie mi nie zależy, bo i tak 99% to korekta i porządne mycie Farecla
piotr8505 Opublikowano 16 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2020 Co polecicie do 100 zł . Wosk. Chodzi mi głównie o kropelkowanie. Trwałość chociaż miesiąc
D@ViD Opublikowano 16 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2020 @piotr8505 funky Witch Paradise Gloss, albo Hipnotic Icon
marco80 Opublikowano 16 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2020 W dniu 13.05.2020 o 21:00, BiałyGTi napisał: @Arkeolowy FW jak wyżej albo cos z Dodo moze ale trwałość 2 miechy nie bedzie ewentualnie enzo . Bardzo fajnie podbija kolorek i 2 miechy poleży na spokojnie Enzo fajny ale też trzeba- przecierać
ghost Opublikowano 16 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2020 W dniu 13.05.2020 o 19:51, Arkeolowy napisał: Zna ktoś jakiś fajny wosk w aplikacji, który się nie wypaca? Trwałość dobrze jakby posiedział z dwa miechy. Tak żeby znajomym poodświeżać furki gratis. Miałem Titanium Z wcześniej i Infinity Wax Supergloss+, byłoby wszystko spoko gdyby nie ich nadmierna potliwość. Dzień po aplikacji trzeba było co jakiś czas przecierać.. Na wyglądzie mi nie zależy, bo i tak 99% to korekta i porządne mycie Nie zaobserwowałem wypacania: Finish Kare 1000p Dodo Juice Blue velvet i Rainforest rub Swissy Bilt Hamber Finis Te, które zaobserwowałem pocenie, unikaj Bilt Hamber Double Speed S99 Fusso Coat 12 Dark stara wersja Petes53 (różnie, nie wiem od czego to zależy) Zymo pamiętam, że kombinacja z niektórymi cleanerami nasilała pocenie. Po polerce i inspekcji powinno być lepiej. 1
ghost Opublikowano 17 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2020 10 minut temu, Berd napisał: @ghost A co to za produkt Zymo ? Jeżeli masz dzieci, to w książkach dla dzieciaków Harry Potter była postać "You-Know-Who"... w tym przypadku "You-know-what"... wszyscy wiedzą o co chodzi
Berd Opublikowano 17 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2020 Bez przesady z tym poceniem się wosków. Pot z lakieru nie spływa . Zymolami świetnie mi się pracuje i nie widzę w nich wad. Po kilkunastu godz od aplikacji przecieram FG a na twarzy pojawia się banan 1
Arkeolowy Opublikowano 17 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2020 Patrze trochę pod innym kątem, jeśli robisz dla kogoś kto nie ma nawet QD i po 5h wychodza Ci takie chmurki to jest irytujące
Berd Opublikowano 17 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2020 @Arkeolowy Żadne porządne studio nie odda auta klientowi po kilku godz od aplikacji Zymola. Wygrzeją promiennikami i przelecą QD. Efekt natomiast dla mnie genialny
Arkeolowy Opublikowano 17 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2020 chłopie co Ty porównujesz Nie mam co z czasem robić tylko robiąc komuś gratis będę trzymał auto 5 dni i sprawdzał czy już mogę wydać czy nie.. 4
Berd Opublikowano 17 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2020 @Arkeolowy A kto powiedział 5 dni? Po aplikacji Zymola wygrzewasz promiennikiem następnie QD i oddajesz klientowi. Wszystko wliczone w cenę. U Ciebie inaczej proces wygląda?
Arkeolowy Opublikowano 17 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2020 Stary szukam wosku, żeby położyć komuś przyjemnie i się za przeproszeniem nie pierdolić, szczególnie, ze tak jak wspomniałem robię to dla znajomego free. Jak ktoś mi płaci hajs to sobie mogę auto miziać QDkami po Zymolu... Wychodzę z założenia, ze wosk ma byc dla mnie nie na odwrót poza tym pinacle robi chyba lepszą robotę jak titanium 1
Berd Opublikowano 17 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2020 @Arkeolowy Mogleś tak od razu powiedzieć Ja jak zrobię znajomym (choć rzadko 45 l na karku)to po aplikacji Zymola mówię jakie mogą być problemy i żeby pojechali na bezdotyk. Nikt nie pojechał ,bo nic Innego nie widzieli oprócz pięknego blasku
piotr8505 Opublikowano 17 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2020 18 godzin temu, david2888 napisał: @piotr8505 funky Witch Paradise Gloss, albo Hipnotic Icon Funky Witch Hypnotic Icon 76 Ponoć ładniej Kropelkuje od Paradise Gloss + np Hipnotic QD No i czym np będzie ten wosk lepszy od np Colinite 47z i QD 520
RoBee Opublikowano 17 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2020 Mam przypadek, że osobnik chce wosk na aucie częściowo oklejonym reklamami (szkoła jazdy). Okleina jest nieregularna (w sensie nie całe arkusze, a wzory i napisy). Wydaje mi się to dziwne i osobiście nie zrobiłbym tego, bo nie widzę sensu. Mieliście takie przypadki?
D@ViD Opublikowano 17 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2020 @piotr8505 4 godziny temu, piotr8505 napisał: Funky Witch Hypnotic Icon 76 Ponoć ładniej Kropelkuje od Paradise Gloss + np Hipnotic QD No i czym np będzie ten wosk lepszy od np Colinite 47z i QD 520 Nie mam bezpośredniego porwniania Woskow Paradise Gloss vs. Hypnotic Icon, więc nie odpowiem, ale oba pachna super i aplikacja, docieranie jest bezproblemowe. Mam wosk Collinite 476s, jest to klasyk. Typowy wosk. Według mnie trwałość średnia, a przyjemności z woskowania przeciętna. Rynek tak się rozwinął, że wole ścięgac po cos przyjemniejszego, bo w końcu woskowanie to wisienka na torcie.
Danjel Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 W dniu 17.04.2020 o 18:31, Strus napisał: Weż sobie próbkę Uber Ceramic W dniu 17.04.2020 o 18:37, lodowa napisał: @Strus ma rację Uber to bardzo fajna opcja. Sam ostatnio z niego korzystałem Doszedł właśnie Uber Ceramic, czy po nałożeniu mogę dodatkowo zastosować na niego QD? Akurat posiadam Good Stuff Gloss
Rekomendowane odpowiedzi