Gozdziu23 Opublikowano 11 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2021 Najlepszy jest chyba interior detailer z griot'sa i każdemu kto nie mial polecam wypróbować 1
Eidos71 Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2021 8 godzin temu, Tomas-sg napisał: Kolega polecił mi w prywatnej rozmowie interior cleaner od Nanolex, jest produkt gotowy i koncentrat. Najpierw kupiłem "gotowca", a po kilkakrotnym użyciu dokupiłem koncentrat - to rzeczywiście świetny IC. Przyzwoite właściwości czyszczące, nie pozostawia nic na powierzchni (czyszczę nim czasem elementy piano, ekrany wyświetlaczy i szybki zegarów - po czyszczeniu nie pozostają żadne smugi). Do tego zapach całkiem przyjemny (nie śmierdzi tak, jak Mist Soft-a). Jednak lepiej kupić koncentrat, bo samemu można regulować moc czyszczącą ("gotowiec" nie ma czasami wystarczającej mocy czyszczącej). Generalnie, gdyby nie cena, byłby to mój jedyny IC w arsenale. A tak mam dwa ulubione produkty: Nanolex IC i BH Surfex. 1
Gozdziu23 Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2021 17 minut temu, Eidos71 napisał: Najpierw kupiłem "gotowca", a po kilkakrotnym użyciu dokupiłem koncentrat - to rzeczywiście świetny IC. Przyzwoite właściwości czyszczące, nie pozostawia nic na powierzchni (czyszczę nim czasem elementy piano, ekrany wyświetlaczy i szybki zegarów - po czyszczeniu nie pozostają żadne smugi). Do tego zapach całkiem przyjemny (nie śmierdzi tak, jak Mist Soft-a). Jednak lepiej kupić koncentrat, bo samemu można regulować moc czyszczącą ("gotowiec" nie ma czasami wystarczającej mocy czyszczącej). Generalnie, gdyby nie cena, byłby to mój jedyny IC w arsenale. A tak mam dwa ulubione produkty: Nanolex IC i BH Surfex. to w sumie zwyczajne apc. polecam opti spróbować bo zachowuje sie zupelnie inaczej do apc
Eidos71 Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2021 15 minut temu, Gozdziu23 napisał: to w sumie zwyczajne apc Nie do końca - nie wymaga wypłukiwania i przecierania po użyciu, więc cały proces czyszczenia odbywa się szybciej, przy mniejszej ilości czynności. Poza tym każdy praktycznie IC to "bezpieczny" roztwór APC, czasem z dodanymi składnikami zapachowymi i lubrykującymi. "Lepszy" IC nie pozostawia śladów na elementach piano i ekranach. A IC, któy dodatkowo coś zabezpieczy/odświeży kolor, to już ID. Ale to fakt - OPT Power Clean też jest świetny, chociaż to raczej APC, niż IC. 1
ad.am Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2021 @Arkeolowy Najpierw uściślenie: IC używam tylko do plastików i plastikopochodnych. Tapicerkę, (czy materiałową czy skórzaną), szyby, traktuję dedykowanymi środkami. W przypadku P&S robiłem dwukrotnie podejście do dość zapuszczonych plastików i zawsze zostawiał mazy. Używałem prosto z butelki. Podobno można rozcieńczać - może wtedy byłoby inaczej. Ten sam problem mam po użyciu GTechniq I2. Zadowolony jestem z Autoglym Interior Shampoo i Zymol Vinyl Cleaner.
Gardor Opublikowano 13 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2021 20 godzin temu, ad.am napisał: Zadowolony jestem z Autoglym Interior Shampoo i Zymol Vinyl Cleaner. Spróbuj Fx protect interior cleaner Autoglym na plastikach w piano pozostawia mazy. @Eidos71 mówisz że fajnie działa nanolex, przyznaje że z tej firmy nie używałem nic poza cleanerem do kół co był w kiedyś boxie. Nanolex chyba mało znany u nas w kraju?
Eidos71 Opublikowano 13 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2021 11 minut temu, Gardor napisał: mówisz że fajnie działa nanolex, przyznaje że z tej firmy nie używałem nic poza cleanerem do kół co był w kiedyś boxie. Nanolex chyba mało znany u nas w kraju? Naprawdę fajny IC - w odróżnieniu do dressingu, który niczym się nie wyróżnia. A sama marka już trochę czasu na naszym rynku jest dostępna, tylko jej mała popularność spowodowana jest pewnie cenami ich produktów.
ad.am Opublikowano 13 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2021 37 minut temu, Gardor napisał: Autoglym na plastikach w piano pozostawia mazy. Na szczęście ich nie mam
Maciej WTN Opublikowano 13 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2021 W dniu 12.12.2021 o 08:39, Eidos71 napisał: Najpierw kupiłem "gotowca", a po kilkakrotnym użyciu dokupiłem koncentrat - to rzeczywiście świetny IC. Przyzwoite właściwości czyszczące, nie pozostawia nic na powierzchni (czyszczę nim czasem elementy piano, ekrany wyświetlaczy i szybki zegarów - po czyszczeniu nie pozostają żadne smugi). Do tego zapach całkiem przyjemny (nie śmierdzi tak, jak Mist Soft-a). Jednak lepiej kupić koncentrat, bo samemu można regulować moc czyszczącą ("gotowiec" nie ma czasami wystarczającej mocy czyszczącej). Generalnie, gdyby nie cena, byłby to mój jedyny IC w arsenale. A tak mam dwa ulubione produkty: Nanolex IC i BH Surfex. BH Sufex jako Interior Cleaner? W jakim rozcieńczeniu?
Eidos71 Opublikowano 13 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2021 Godzinę temu, Maciej WTN napisał: BH Sufex jako Interior Cleaner? W jakim rozcieńczeniu? Na szczurowate tworzywa na progach, dywaniki, tworzywa w dolnych partiach kokpitu - 1:20, czasem 1:10 (ale to rzadko). To silne APC i nawet na zewnątrz, przy stężeniu 1:4, 1:5 potrafi odbarwić tworzywa zewnętrzne. 1
AutomotiveCare.pl Opublikowano 13 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2021 Panowie jest okazja do przetestowania naszego Interior Cleaner'a:
RoBee Opublikowano 14 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2021 https://www.youtube.com/embed/tjaSjCm1n6Y Taki bajer od CarPro. Używam podobnego od jakiegoś już czasu i jest spoko (choć nieco za mały). Czekam jedynie na ciekawe rozwiązanie dotyczące baniaczków 1
Syrio Opublikowano 15 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2021 A czym to od carpro się różni od tych @CAR CRAZY https://showcarshine.pl/specjalne-pedzelki/showcarshine-dozownik-nakretka-odpowiednia-ilosc-bez-rozlewania.html?search_query=dozownik&results=20 https://showcarshine.pl/specjalne-pedzelki/showcarshine-pro-blend-proportioner-28400-dozownik-do-butelek.html?search_query=dozownik&results=20
RoBee Opublikowano 15 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2021 A czym to od carpro się różni od tych @CAR CRAZYhttps://showcarshine.pl/specjalne-pedzelki/showcarshine-dozownik-nakretka-odpowiednia-ilosc-bez-rozlewania.html?search_query=dozownik&results=20https://showcarshine.pl/specjalne-pedzelki/showcarshine-pro-blend-proportioner-28400-dozownik-do-butelek.html?search_query=dozownik&results=20Niczym XD
xadamx Opublikowano 16 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2021 8 godzin temu, RoBee napisał: 9 godzin temu, Syrio napisał: A czym to od carpro się różni od tych @CAR CRAZYhttps://showcarshine.pl/specjalne-pedzelki/showcarshine-pro-blend-proportioner-28400-dozownik-do-butelek.html?search_query=dozownik&results=20 Niczym XD Od tego? Wszystkim. Ten ma ogranicznik, który nie pozwoli przedawkować płynu. Nadmiar jest zwracany do butelki. Carpro tego nie ma. Mam ten od SCS w baniaku z ONR i sprawdza się wyśmienicie. Jak dla mnie kupowanie tego typu akcesoriów do butelek litrowych mija się z celem. Ale do baniaków galonowych jest to bardzo dobre rozwiązanie. 1
Syrio Opublikowano 16 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2021 @xadamx No ja mam właśnie te dozowniki od Mariusza od jakiegoś czasu i sprawdzają się bardzo dobrze. Używam do litrowych butelek ech2o i bubble makera głównie. @D@ViD no i to widzę, że te carpro 2 razy tyle co produkt w SCS. To ja podziękuję, lubię produkty carpro ale za logo 100% nie zapłace Generalnie akcesoria robione/sygnowane przez SCS bardzo sobie chwalę, szczególnie aplikatory które nie przemakają do środka i nie traci się produktu na przemoczenie gąbki. 2
paki112 Opublikowano 18 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2021 Nowość od Aqua Pierwszy grafen, który zakupiłem.
Tomas-sg Opublikowano 18 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2021 Proszę Cię sam opis już mówi że masz doczynienia z jakąś typowa rebrandowana rozlewka najbardziej zaawansowana, zapytaj Arka o chociażby o proces pozyskiwania grafenu.
paki112 Opublikowano 18 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2021 @Tomas-sg możliwe, nie wiem tego Z 9H i Boosterem mam bardzo dobre skojarzenie, ta ma być równie dobra lub lepsza i fajna a aplikacji, więc zaufałem i kupiłem 15ml. Jak wyjdzie lipa to trudno, będę opiniować
KUBA46 Opublikowano 18 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2021 2 godziny temu, Tomas-sg napisał: Proszę Cię sam opis już mówi że masz doczynienia z jakąś typowa rebrandowana rozlewka najbardziej zaawansowana, zapytaj Arka o chociażby o proces pozyskiwania grafenu. Arek nigdy nie zapewniał, że to on miesza składniki x. Kupiłem na próbe. W końcu poczuje „synergię” z moimi grafenowymi qd
penkus5 Opublikowano 18 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2021 @mx_nowicki Wstawił film na yt odnośnie tej powłoki
Rafal9304 Opublikowano 18 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2021 Ja też kupiłem 15 ml, miałem po świętach kłaść Aque 9H ale zaryzykuje i położę tą nowość, zobaczymy jaki będzie efekt i jak to będzie się zachowywać, auto rodziców także będę obserwował.
DaV Opublikowano 19 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2021 Tego janusza detailingu nie mogę wytrzymać, prędzej sam kupie i przetestuje jak mam ogladać jego filmy. 2
Rekomendowane odpowiedzi