MMCzysci Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2020 @david2888 polecał FW Wash and Posh.
adi1509 Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2020 Teraz, MMCzysci napisał: @david2888 polecał FW Wash and Posh. Niestety u mnie FW W&P na lekkim słońcu zostawił spore zacieki. Byłem bardzo pozytywnie do niego nastawiony, lecz trochę się zawiodłem. Będę go jeszcze testował.
FilipO Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2020 9 minut temu, MMCzysci napisał: @david2888 polecał FW Wash and Posh. Mialem dokladnie to samo co @adi1509, zbyt szybko wysychał i zostaly po nim zacieki.. SG Sleek shampoo polecam, bardzo fajnie myje, przyjemny zapach i cena niewysoka jak za baniak 5l.
D@ViD Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2020 @adi1509 To chyba coś źle myłeś auto Po wypłukaniu również zostały zacieki ?? A może wypłukałeś i szybko woda odparowała i "twarda woda" zostawiła zacieki
Moderator Domel Opublikowano 21 Maja 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2020 7 minut temu, adi1509 napisał: Niestety u mnie FW W&P na lekkim słońcu zostawił spore zacieki. Byłem bardzo pozytywnie do niego nastawiony, lecz trochę się zawiodłem. Będę go jeszcze testował. Czyli raczej nie wysuszyłeś dokładnie w słońcu i każdy szampon zostawi zacieki. Ja myje tydzień w tydzień w słońcu bo niema cienia i wystarczy dobrze dotrzeć wodę i zero śladów. King + Price + Janek = OK. Nie mówie o FW - o każdym - bo ja co tydzien myję innym. Ważne aby nie dopuścić do wysychania. Wycierać od razu.
adi1509 Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2020 Szampon zasychał dosyć szybko już podczas mycia. Po domyciu i wysuszeniu zacieki pozostawały. Sprawę załatwiło przejechanie qd.
D@ViD Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2020 1 minutę temu, adi1509 napisał: Szampon zasychał dosyć szybko już podczas mycia. Po domyciu zacieki pozostawały. Sprawę załatwiło przejechanie qd. To w mega słońcu myłeś. Lakier pewnie też był srogo nagrzany Jak mam takie warunki do mycia, to zawsze dziele sobie auto na części, aby to co jest od strony słońca, szybko umyć -> spłukać -> osuszyć Niestety słońce to wróg nie zależnie od szamponu, po prostu trzeba myć szybko 2
Beny.rac Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 Jesli chodzi o szampon to pozostaje przy Rise & Shine Big Apple tylko tym razem nie 1 litr a 5 litrow
kriss76b Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 22 godziny temu, FilipO napisał: SG Sleek shampoo polecam, bardzo fajnie myje, przyjemny zapach i cena niewysoka jak za baniak 5l. Teraz myję Megsem Gold Class, jestem zadowolony jeśli chodzi o domywanie i połysk po myciu, ale niestety trochę słabo się pieni. Czy SG Sleek shampoo byłby lepszym rozwiązaniem? Dużo pozytywnych opinii na jego temat tu czytam. A może jest jeszcze coś innego wartego uwagi, porównywalnego do Megsa, ale bardziej pieniącego?
Kamsyyo Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2020 Jaki polecacie szampon przed nałożeniem wosku i żeby nie zostawały water spoty?
D@ViD Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2020 @Kamsyyo FX Protec Car Shampoo (żółty)
Kamsyyo Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2020 Godzinę temu, david2888 napisał: @Kamsyyo FX Protec Car Shampoo (żółty) Użyć go tylko do pierwszego mycia, czy pożniej po dekontaminacji i jako poślizg na glinkę też może być? Na tą chwilę mam Shiny garage i Koch nano Magic.
D@ViD Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2020 35 minut temu, Kamsyyo napisał: Użyć go tylko do pierwszego mycia, czy pożniej po dekontaminacji i jako poślizg na glinkę też może być? Spokojnie możesz go używać w każdym etapie mycia (ja zawsze robię sobie wiadro 15l i mam na 2x mycie przed i po dekon) i jako poslizg do glinki (kilka kropel do butli z woda)
Bac Opublikowano 6 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2020 Jaki szampon możecie polecić do mycia pod chmurką (kiedy myje to zazwyczaj świeci słońce). Aktualnie posiadam Good Stuffa Shampoo Ale czasami się nie wyrabiam i potrafi lekko zaschnac. Zazwyczaj myje jedną stronę i od razu opłukuje. Co byście polecieli?
D@ViD Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2020 W dniu 6.06.2020 o 08:48, Bac napisał: Jaki szampon możecie polecić do mycia pod chmurką (kiedy myje to zazwyczaj świeci słońce). Aktualnie posiadam Good Stuffa Shampoo Ale czasami się nie wyrabiam i potrafi lekko zaschnac. Zazwyczaj myje jedną stronę i od razu opłukuje. Co byście polecieli? Funky Witch Wash&Posh 1
ghost Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2020 @Bac chemical guys, wiele ich szamponów mocno zmienia napięcie powierzchniowe, dlatego woda wolno ucieka i jest mniej zacieków w słońcu. Zwłaszcza pomaga to na mocno hydrofobowych woskach. Niestety ceny mają wysokie.
sparco0 Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2020 Truskawka od shiny garage dobrze sprawuje się na moim lakierze w słońcu.
W1Michal Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2020 ktoś stosował Prima Mystique i podzieli sie wrażeniami ? dotąd używałem z górnej pólki szamponów wiec wymagania są :) a że przerobiłem chyba wszystkie szampony CG to z ciekawości szukam na spróbowanie czegoś innego
D@ViD Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2020 Uwaga. Dzis szybkie mycie i oczywiście w mega słońcu miedzy deszczami (ja to mam szczęście) Sprawdziłem szampon Enzo Car Soap Zapach wiśnia, ale w wiadrze z zimną wodą, z kranu nie czuć prawie w ogóle zapachu. Wypłukiwanie bez problemu. Wydajność 10ml na 10l wody. Dobry wynik. Poślizg dobry, piana też. Myje dobrze, ale co ciekawe w słońcu nie robi zacieków. Powierzchnia pokrywa się taka tafla szamponu i czeka sobie na splukanie. Czyli konkurent dla mojego ulubieńca FW Wash&Posh. Po myje kilka razy jeszcze i zobaczymy
Lukaso Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2020 Panowie jaki szampon do mycia w wysokich temparaturach? Bo unycie sporego kombi typu bmw 5 to ciężki temat w cieniu w wysokiej temperaturze... Wszystko zasycha..
KUBA46 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2020 @Lukaso przeczytałeś jakikolwiek komentarz tutaj?
yas Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2020 @KUBA46 , tez chcialem napisac, ale po co se wrogow robic? moze ma slabszy dzien , moze jest zakochany i "mo problermy z koncetracjom" (golec uorkiestra)
Lukaso Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2020 @KUBA46 sg sleek że zbytnio nie przysycha, Enzo ale to niszowy produkt i jedna opinia wiosny nie robi, CG to robi szał ale ceną jak za szampon więc pytam. Funky ok, a wyżej opinia że zacieki w słońcu. No cóż czyli trzeba coś znowu kupić coś i testować na własnej skórze
D@ViD Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2020 @Lukaso Kupuj i sprawdzaj najlepiej, bo tyle ile szamponów jest, to tyle opinii x 5 1
Rekomendowane odpowiedzi