maciek-drummer Opublikowano 3 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2021 W takim razie produkt do użycia punktowego i "doraźnego", tak go widzę. Pierwsza aplikacja za mną. Elegancko usuwa z lakieru osady po wodzie, zostawia bardzo śliską powierzchnie no i to QD tzw. ppz
analyzator Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2021 @maciek-drummer filmik xeonfr po angielsku na Youtube. Pokazał że regularnie stosowany może podjadać nawet powłoki. Przy pojedynczych użyciach na woskach nie zauważyłem żeby coś się działo. To że nie zauważyłem to nie znaczy że nic nie robi. Ale na trudne sprawy jest niezastąpiony. 1
ghost Opublikowano 8 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2021 W dniu 3.07.2021 o 17:08, maciek-drummer napisał: Pytanie do tych, którzy dotychczas używali kwaśnego Kocha FSE. Czy FSE wpływa negatywnie na LSP? Zwłaszcza na woski. Używałem na ponad miesiecznym Swissvax, to nawet fajnie przywracał hydro. Jeden z niewieleu qd, który jest na prawdę bezproblemowy na czarnym. Są dwa testy w sieci z podsumowaniem, że potrafi ruszyc powłoki po wielokrotnym użytkowaniu. Raz na jakiś czas można sobie pozwolić 1
analyzator Opublikowano 23 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2021 Dostałem próbkę ICY SG i powiem wam że miłe zaskoczenie. Zapach i śliskość jaką zostawia bardzo przyjemne. Looku nie miał poprawiać bo punktowo na świeżym wosku coś tam chciałem zgarnąć ale na czerwonym dał lekkie przyciemnienie/nasycenie. Na świeżym how sapphire. Ten produkt ma w ogóle jakąś trwałość? @Domel czy ty już coś w WG wspominałeś?
Moderator Domel Opublikowano 23 Lipca 2021 Moderator Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2021 1 godzinę temu, analyzator napisał: czy ty już coś w WG wspominałeś? Ale że co, w jakim sensie ?
analyzator Opublikowano 23 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2021 @Domel a jak mnie pamięć nie myli to kupiłeś Water golda, byłem ciekaw twojej oceny produktu.
Moderator Domel Opublikowano 23 Lipca 2021 Moderator Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2021 1 godzinę temu, analyzator napisał: @Domel a jak mnie pamięć nie myli to kupiłeś Water golda, byłem ciekaw twojej oceny produktu. Rewelacyjny produkt. Trwałość u mnie - miesiąc - ale szkło cudowne - podobny produkt który robi mi wizualnie taka samą robotę to Enzo Easy Coat. 2
lodowa Opublikowano 24 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2021 Względem water Golda @analyzatorto na skodzie leży mi spokojnie miesiąc i wtedy zdycha na elementach które mają natrudniejsze życie.. Ale polecam stara wersję nowa trzeba już ogarniać na dwie fibry... No i jest drozsza Co do icy ceramic to pamiętam że jakieś 3 tygodnie na Yarisie żony się trzymał i daje szklisty efekt a woda tafluje. Bardzo łatwy w obyciu
maciek-drummer Opublikowano 24 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2021 @Domel a czy ICY według Ciebie też daje takiego kopa jak Water Gold? @lodowa czyli nowy Water Gold nie jest już taki PPZ jak poprzednik? Bardzo się maże?
Moderator Domel Opublikowano 24 Lipca 2021 Moderator Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2021 50 minut temu, maciek-drummer napisał: czy ICY według Ciebie też daje takiego kopa jak Water Gold? ICY ? od SG ? dla mnie to QD, kopa wizualnego nie uświadczyłem. Świetnie się dociera, aplikuje idealny QD (z definicji) na codzień.
maciek-drummer Opublikowano 24 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2021 2 godziny temu, Domel napisał: ICY ? od SG ? Tak Ich od SG. Na moim granacie uni Water Gold robi niesamowite szkło. Dodam, że aplikacja również banał.
D@ViD Opublikowano 24 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2021 7 godzin temu, maciek-drummer napisał: czyli nowy Water Gold nie jest już taki PPZ jak poprzednik? Bardzo się maże? Nie jest ppz. Dwie mf podstawa. On nie tyle co się maże, ale mega przyciemnia wiec trzeba go „dokładnie” zaaplikować
lodowa Opublikowano 24 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2021 @maciek-drummer @analyzator Dwie fibry są konieczne bo widać np na czarnym wykończeniu u mnie lusterek miejsca gdzie produkt leży grubo a gdzie nie pojechaliśmy wcale takie delikatne slady No i icy nie daje takiego kopa w wyglądzie ale też cena i połowę niższa..
Marcin Opublikowano 25 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2021 A tak zapytam, bo w opisie nie ma, tego Prosstaff Water Gold czy tez nowszego brata Premium można aplikować w słońcu ? Nie mowie tutaj w samo południe jak wali żar z nieba ale np. po południu, pod wieczór gdzie jeszcze mamy słońce ? czy jednak należy go tylko aplikować gdy auto w cieniu ?
CarlosBlack Opublikowano 25 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2021 @Marcin chodzi o to żeby "blacha" była chłodna
Syrio Opublikowano 25 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2021 A co nowa wersja water golda oferuje w zamian za gorszą aplikację?
analyzator Opublikowano 25 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2021 @Syrio z opisu/opinii to jest takim bardziej elixirem niż water goldem ale w ręku nie miałem
Syrio Opublikowano 25 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2021 No to lipton. Lubiłem go właśnie za to, że był ppz i szklił.
analyzator Opublikowano 25 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2021 @Syrio stary wg mi się kończy i.. mam w koszyku kolejną butelkę. O nowym za bardzo nie myślałem nawet bo mam elixira. Też kolejną butelkę.
kamil598 Opublikowano 26 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2021 QD z największą śliskością jakiego kiedykolwiek używaliście?
ktm950 Opublikowano 26 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2021 @kamil598 Artdeshine Graphene Detailer/Bio Nano Pro/H2SO, Cleantech Cover, Sonax Ceramic Detailer, OPT Opti Seal. 1
GrzechuKR Opublikowano 26 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2021 42 minuty temu, kamil598 napisał: QD z największą śliskością jakiego kiedykolwiek używaliście? Bead Maker 1
KUBA46 Opublikowano 26 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2021 1 godzinę temu, kamil598 napisał: QD z największą śliskością jakiego kiedykolwiek używaliście? P&S Bead Maker i Infinity Wax Graphene QD. 1
menior Opublikowano 26 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2021 Infinity wax Rapid detailer i tez Cover ale to nie QD 1
FilipO Opublikowano 26 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2021 4 godziny temu, kamil598 napisał: QD z największą śliskością jakiego kiedykolwiek używaliście? Zdecydowanie Bead Maker 1
Rekomendowane odpowiedzi