Krzynio_spafreak Opublikowano 6 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2022 @t.sienkiewicz91 kiedyś gdzieś takie proporcje znalazłem - No Rinse (lubrykant) - 10ml na / 500 ml lub 1:64 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saczi Opublikowano 6 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2022 I tak też zrobiłem - najtańsza 99.9% IPA zakupiona. Konkretnie ta, od Electro Chem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 6 Grudnia 2022 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2022 1 godzinę temu, Saczi napisał(a): No właśnie, nie zwróciłem uwagi na stężenie ... Na butelce pisze rady to use, więc nie kupuję... ?? Jakieś bliższe info? Chodziło o czystość IPY. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t.sienkiewicz91 Opublikowano 6 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2022 @Krzynio_spafreak i super! Jak nie posmarujesz to nie pojedziesz. Sprawdzę jak dziś po posmarowanym będzie się jechało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 6 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2022 7 godzin temu, t.sienkiewicz91 napisał(a): Ktoś kojarzy jakie rozcieńczenie ONR pod glinkowanie? 1:128. ja używałem 1:256 i tez robiło co miało robić CarPro Ech2O jakby co to 1:40 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smir Opublikowano 6 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2022 Szybkie pytanie. Mam deskę od Peugeota 308 T9 po regeneracji tzn. poduchy były strzelone, włożone nowe i deska naprawiona. Z tego co wiem deska jest oklejana na nowo jakimś materiałem (winyl). Jaki środek proponowalibyście do dressingu. Drugie pytanie co do pseudo skóry na boczkach foteli czym zabezpieczać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t.sienkiewicz91 Opublikowano 6 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2022 Zaprawki robimy po korekcie lakieru czy przed? Lakier ma sporo mikro rys od myjni automatycznych, więc mocnego cięcia nie planuję. Audi A6, kolor ciemny granatowy metalik, nabyte niedawno i chciałbym doprowadzić auto do porządku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 6 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2022 @t.sienkiewicz91 Różnie, jak kto woli chyba Robiłem i tak i tak, ale jeśli przed korektą, to dawałem sobie 2 tygodnie na dobre utwardzenie, tak dla pewności. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 6 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2022 10 godzin temu, Saczi napisał(a): Jakieś bliższe info? Nie odszukam ale zdaje się, że Arek doszukał się różnicy w ipie. Forum to kopalnia ale ciężko ją przekopać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal9304 Opublikowano 6 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2022 Kiedyś miałem 5l IPA ze Stanchemu i była okej, ostatnio kupiłem gdzieś na allegro jakąś najtańszą litrową i mam wrażenie, że jakoś się maże i strasznie długo odparowuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 7 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2022 IPA, IPiE nie równa. A jaka jest sprawdzona i dobra? Trzeba by być chemikiem. W ostatnich dwóch latach strasznie się namieszało z IPA w związku z virusem świrusem Ja proponuje kupować IPĘ „do elektroniki” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Putkowski07 Opublikowano 7 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2022 Ja tez kiedyś myślałem ze się jakby maże wiec zmieniałem fibry. Potem zmieniłem na środki do odtłuszczania. Aktualnie od ultracoat Finest wipe i nie ma problemu do tego bald wipe fibra od gyeona. Wole zapłacić więcej ale mieć pewność ze to dobry i sprawdzony produkt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balzac Opublikowano 7 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2022 Miał ktoś styczność z polerką marki Makita -wielofunkcyjna PO6000C 900 W ? : 2 maszyny w 1 czyli DA i rotacja. Tak się zastanawiam czy to dobre rozwiązanie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 7 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2022 Używam od 3 lat i uważam że jest świetna! To połączenie rotacji z DA w jednej maszynie. Można świetne one stepy robić , bo pod koniec przełączam na DA i wykańczam powierzchnię, a to bardzo przyspiesza to robotę. Tyle że BP oryginalne jest 150mm i trzeba albo dokupić za jakąś chorą kasę albo dać przetoczyć na 125mm te co jest z maszyna. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 8 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2022 Dobra uwaga ważne pytanie. Spontanicznie postanowiłem i właśnie kończę kłaść na samochodzie cquartz uk3.0. o 7:00 rano samochód wyjeżdża i nie wiadomo jaka będzie pogoda ale być może śnieg z deszczem. Nie mam żadnego typowego top coat ale coś się znajdzie pytanie czy jest konieczne i czy jest sens. Noxal quick detailer ewentualnie quartz Max od tac. Drugi niby topper. Kłaść teraz za dwie godziny czy rano? W garażu jakieś 16 stopni mogę ewentualnie podgrzać więcej dosyć wilgotno ze względu na sezon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 8 Grudnia 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2022 32 minuty temu, analyzator napisał(a): czy jest konieczne i czy jest sens. według mnie jest konieczne i jest sens dawaj neoxala na niego, ładnie ochroni plus da fajne hydro. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 8 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2022 @Streat kłaść od razu czy dać trochę powłoce poleżeć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 8 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2022 @analyzator Daj poleżeć. Neoxal ma max 2 godziny czas wiązania z lakierem, więc na spokojnie sobie ogarniesz. Z doświadczeniem wiem że nawet w trudnych warunkach dłużej jak godzina nie jest mu potrzebna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 8 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2022 @penkus5 spoko dzięki. Jak już skończyłem to wziąłem instrukcję a tam pisze że po godzinie reloada użyć. Czyli spoko można psikać. Obszkoczę wieczorem. Byłoby łatwiej jakby neoxalowi działał spryskiwacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MikeLBN Opublikowano 8 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2022 @analyzator Trzeba było za wczasu się zaopatrzyć w CarPro Release na takie akcje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 8 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2022 @MikeLBN dokładnie to pomyślałem lejąc powłokę na aplikator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 8 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2022 Panowie, z racji ze mamy już prawie zimę na oknem, ponownie trzeba przeprosić się z myciem rinseless Ile wam mniej więcej idzie wam roztworu jako oprysk wstępny dla zluzowania brudu? Nie mówię o typowym TFR (to inna sprawa), tylko oprysku z naszym rinseless przykładowo 1:128. Ostatnio zabrałem na bezdotyk 750ml butelkę WS i zużywając całą, wydawało mi się, że było wystarczająco, ale stwierdziłem, że trzeba dokupić na takie akcje marolexa ergo. Za dużo czasu schodzi na takie psikanie atomizerem. i teraz drugie pytanie.. brać 1L czy 1.5l? Chce coś kompaktowego/mniejszego bo 2L marolex i tak już jeździ do TFR. Kusi mnie ten najmniejszy 1l jako taki fajny poręczny zawodnik, ale obawiam się ze jak wleje jakieś 800ml to mało powietrza zostanie i trzeba będzie dymać x2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 8 Grudnia 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2022 37 minut temu, Grzechu23 napisał(a): Za dużo czasu schodzi na takie psikanie atomizerem. Dlatego właśnie kupiłem ten Ryobi - opryskiwacz - żeby się nie męczyć ale on dziwnie psika - zaczyna mnie męczyć bo długo trwa ten oprysk. Ale jestem wciąż w trakcie testów. Natomiast bardzo fajnie sobie radzi ten nowy co dziś kupiłem. Zrobiłem nim dziś próbnie 4 koła i progi i zostało pół litra - także w teorii 1 litr powinien starczyć na pełen oprysk auta - ale dam znać czy warto się w to pchać. Psika dość obficie i szybko. Jest lampeczka. Wygodny, mało miejsca zajmuje. W jednej ręce opryskiwacz a w drugiej szczotka i jazda. Zobaczymy za jakiś czas 37 minut temu, Grzechu23 napisał(a): 1.5l? Tak chyba najlepsza pojemność na duże kombi. Ale litrowy marolex tez fajnie sie sprawdzał u mnie rok temu z ONRem. Bo łay wygodny, nie mniej jednak trzeba babrać sie w pompowanie. 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiBlask Opublikowano 8 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2022 @analyzator wrzucaj Quartz Maxa , to bliźniak Reloada i szkiełko robi mega przyjemnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 9 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2022 @AudiBlask wpadł neoxal. Można jechać brudzić. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi