xadamx Opublikowano 7 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2022 36 minut temu, grechut napisał: Potrzebuję ściągnąć z maski gyeon cancoat bo się chusteczkowo położyło.. Wystarczy maszyna + cleaner do lakieru? Raczej da radę (nie wiemy co to za cleaner) ale jeśli chcesz ponownie kłaść jakąś powłokę to lepiej pastą finiszową. Ja do tego celu preferuję pastę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 7 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2022 @grechut Powinno dać radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparco0 Opublikowano 8 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2022 Pytanie, znajomy ma problem. Ma czarne anodowane lagi w nowym motocyklu i w te upały spryskał cały front bug removerem i mu zaschło, zorientował się dopiero gdzieś na drugi dzień w domu. Czym to ruszyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saczi Opublikowano 9 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2022 Jest na forum przedstawiciel marki Chemotion? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 9 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2022 @SacziZobaczymy @Chemotion 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saczi Opublikowano 9 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2022 @penkus5, dzięki Zobaczymy, czy się odezwą na FB, bo "mam z nimi do pogadania"... Forumowiczów tez to zainteresować może. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 9 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2022 @Saczi No to podziel się opowieścią P.S. widzę że @Chemotion od roku nie zaglądał na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saczi Opublikowano 9 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2022 Faktycznie ... No na razie nic się nie odzywam, bo na FB szybciej odpowiadają. Ciekawostkę mam. Chyba całkiem fajną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 9 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2022 @Saczi No to zabiłeś ćwieka Rozumiem że to nic pochlebnego, ale nie ciągnę za język. Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saczi Opublikowano 9 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2022 Zgadza się, nic pochlebnego, chociaż osobiście uwielbiam ich QD'ki. Zresztą, poczytaj: Każdemu zdarza się wpadka, ale ważniejsze, jak problem rozwiązują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 9 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2022 @Saczi Nie wiem na czym polega wpadka, ale jestem bardzo ciekawy ich podejścia do klienta w takich sprawach. W sumie jest to firma, o której nic nie słyszałem względem reklamacji. Dawaj znać jak to tam z nimi wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doogi_tom Opublikowano 10 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2022 Szybkie pytanko. Jak usunąć plamy po farbie (do ścian) z blaszanej powierzchni? Malarz czyścił pędzle i chlapnął. Ktoś ma jakiś magiczny środek polecić? Próbowałem już wszystkim. pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morelix Opublikowano 10 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2022 Zabieram się pierwszy raz za woskowanie auta przejrzałem trochę forum i dobrałem podstawowe kosmetyki I moje pytanko: Czy po użyciu clinera (Poorboy's World White Diamond), a przed użyciem wosku (Collinite 476s) użyć środka do odtłuszczania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian89 Opublikowano 10 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2022 Zabieram się pierwszy raz za woskowanie auta przejrzałem trochę forum i dobrałem podstawowe kosmetyki I moje pytanko: Czy po użyciu clinera (Poorboy's World White Diamond), a przed użyciem wosku (Collinite 476s) użyć środka do odtłuszczania?Jak zależy Ci na trwałości wosku to odtłuścić. Jak chcesz mieć najlepszy wygląd kosztem trwałości to nie odtłuszczać Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktm950 Opublikowano 10 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2022 @doogi_tom spróbuj koch Eulex. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Putkowski07 Opublikowano 10 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2022 Listwy chromowane wokół szyb. Czym polerować? Mam zacieki po wodzie itp. Są generalnie matowe. Myśle ze miękka gąbka i jaka pastę? Typowo do aluminium? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 10 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2022 @Putkowski07 chromowane czy alu? jeśli chromowane to miękka gąbka i pasta do chromu powinna dać radę, jeśli alu może być ciężej, mi na na audi i volvo jakiś czas temu o filc się otarło. polerka jest "indywidualna" - nie ma przepisu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 10 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2022 @Putkowski07 Zalecam pastę Autosol. W większości przypadków jest zbawienna, chociaż ostatnio robiłem pastą lekkościerną na twardym padzie, a potem finishowa na miękkim. Ale jeśli o same zacieki chodzi, a nie o rysy, to bierz Autosol i ciesz się efektem 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Putkowski07 Opublikowano 10 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2022 Godzinę temu, CarlosBlack napisał: @Putkowski07 chromowane czy alu? jeśli chromowane to miękka gąbka i pasta do chromu powinna dać radę, jeśli alu może być ciężej, mi na na audi i volvo jakiś czas temu o filc się otarło. polerka jest "indywidualna" - nie ma przepisu. No aluminiowe dokładnie. Po prostu stare water spoty ślady po chemii i utlenienie się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 10 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2022 @Putkowski07 jeśli masz możliwość i tylko "miękkie pady" to zacznij od Autosulu - jak na pastę jest mocny, jak na twardo z padami to Mothers użyj, fajniej wykańcza. Polerka listew jest upierdliwa... ale to super obrazuje "detailing" 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkel207kj Opublikowano 10 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2022 Uszkodzony boczek drzwi w BMW F36, podrzuci ktoś jakiś instruktarz jak to naprawić, z tego co mi się rzucało w oczy to się regeneruje szpachlą którą trzeba uformować by była jak najbardziej podobna struktura tylko czy to trzeba barwić, czy jest szpachla w gotowym kolorze taki jak występuje w BMW, za wszelkie tipy dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalk Opublikowano 10 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2022 @doogi_tom Spróbuj najpierw jakimś WSR'em, mi to pomogło na listwach w Peugocie 3008. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1992 Opublikowano 10 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2022 Siema siema, polecamy ozonator do 500zł w roku pańskim 2022 to ? Codzień to jakieś nowe akcesoria, sprzęty się rodzą i można dostać palpitacji serca szukając jakiegoś nowego sprzętu. Może ktoś jest obeznany w temacie? Ba... Napewno pomożecie szukam czegoś takiego na wszelki wypadek po praniu, żeby "zrobić ozon" Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 11 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2022 9 godzin temu, Marcin1992 napisał: Siema siema, polecamy ozonator do 500zł w roku pańskim 2022 to ? Codzień to jakieś nowe akcesoria, sprzęty się rodzą i można dostać palpitacji serca szukając jakiegoś nowego sprzętu. Może ktoś jest obeznany w temacie? Ba... Napewno pomożecie szukam czegoś takiego na wszelki wypadek po praniu, żeby "zrobić ozon" Pozdro Polskiego producenta są OK. O3ozon 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ari Opublikowano 11 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2022 Szukam namiarów na producenta, który wykona dywanik gumowy na miarę. Auto pożarnicze, kabina brygadowa. Macie jakieś propozycje?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi