MlodyKoguT Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Cześć. Co będzie lepsze do umycia busa? Dimer czy tenzi truck? A może coś innego? Bus jak bus czyste nie są. Zwykle szampony są po prostu słabe. Tak samo co z felgami stalowymi w takim busoe... Czyściłem ostatnio wheel Cleanerem z cleantech ale szczerze nie byłem mega zadowolony. Myślałem o tenzi alux ale on niby jest do aluminiowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2021 No krwawa felga powoduje rdzewienie elementów ale przecież to samo się dzieje jadąc w deszczu. Czy krwawa felga o wiele przyśpiesza ten proces?Nie myl wody osadzającej się na metalu z procesami chemicznymi. Wystarczyło JEDNO mycie tarcz mających 3 miesiące Vampire Liquid, żeby zrobiły się na nich miejscami rdzawe plamki. Twój wybór.Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodziak22 Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Panowie czemu sonax perfect finish bardzo szybko zasycha mi na lakierze, cutmax i inne pasty nie zasychaja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiBlask Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Zakupię gdzieś atomizer od P&S Brake Buster? Bardzo mi się spodobał ten spryskiwacz, przeszukałem alledrogo, nic takiego nie znalazłem Poorboy's Ex-p można aplikować na całe auto i dopiero docierać? Brudzi plastiki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2021 36 minut temu, AudiBlask napisał: Poorboy's Ex-p można aplikować na całe auto i dopiero docierać? Najlepiej zgodnie z instrukcją producenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiBlask Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2021 @KUBA46 "Pozostaw na 30 min do wyschnięcia" . Sorki umknęło mi jakoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Czy cleanerem do lakieru usunę też wosk z szyby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locarno Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 21 godzin temu, MMCzysci napisał: Nie myl wody osadzającej się na metalu z procesami chemicznymi. Wystarczyło JEDNO mycie tarcz mających 3 miesiące Vampire Liquid, żeby zrobiły się na nich miejscami rdzawe plamki. Twój wybór. Wyryte w skale z S20 FE 5G Rozumiem. Czyli do mycia takiego częstego najlepiej używać Ultimate Wheel Cleaner? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d1k3y Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Który płyn do szyb ma najlepsze właściwości polerujące? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 2 godziny temu, d1k3y napisał: Który płyn do szyb ma najlepsze właściwości polerujące? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 @d1k3y tak przy czym nawet na felgach z powłoką bez mycia właściwego koło będzie tylko prawie czyste cudów nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybik w Machinie Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Jaki jest najlepszy i najpewniejszy środek do zewnętrznych plastików? Co by dobrze zabezpieczył i przyciemnił ładnie. Nie mam za bardzo czasu na testowanie, a chciałbym coś dobrego zaaplikować na dłużej. W sumie słyszałem tylko o Autoglym Bumper&Trim - chociaż dość drogi. @d1k3y jeżeli chodzi o płyny do szyb, to żaden nie ma właściwości polerujących. Do tego masz osobne środki pokroju Soft99 Glass Compound Z albo coś od Autoglym albo nawet Sonaxa. W każdym razie z dobrych płynów testowałem ostatnio Carpro Clarify. Całkiem ok, ale polerowania tutaj zero Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d1k3y Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 31 minut temu, analyzator napisał: @d1k3y tak przy czym nawet na felgach z powłoką bez mycia właściwego koło będzie tylko prawie czyste cudów nie ma. Nie zrozumiałeś pytania. Zatem ponawiając pytanie i dodatkowo je precyzując - który i czy wogóle jest płyn do szyb który prócz właściwości czyszczących posiada również właściwości polerujące? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Ale ze jak, chcesz rysy/waterspoty usuwać płynem?Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiziorDZN Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 50 minut temu, d1k3y napisał: czy wogóle jest płyn do szyb który prócz właściwości czyszczących posiada również właściwości polerujące? Nie ma. Żeby wypolerować szkło trzeba użyć maszyny i tyle w tym temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 @d1k3y hah coś nie pykło. to było do @locarno nie wydaje mi się żeby było coś takiego jak polerujący płyn do szyb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yas Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 2 godziny temu, KiziorDZN napisał: Nie ma. Żeby wypolerować szkło trzeba użyć maszyny i tyle w tym temacie. dokladnie !! i tlenku ceru, w paście ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumins Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Zachodniopomorskie/Gryfice i okolice: polecicie kogoś/firmę od napraw typu smart repair? Chodzi o lekko pokiereszowaną parę drzwi po drobnej obcierce, zdjęć nie mam. PDR też będzie konieczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzechuKR Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2021 12 godzin temu, Rybik w Machinie napisał: Jaki jest najlepszy i najpewniejszy środek do zewnętrznych plastików? Co by dobrze zabezpieczył i przyciemnił ładnie. Nie mam za bardzo czasu na testowanie, a chciałbym coś dobrego zaaplikować na dłużej. W sumie słyszałem tylko o Autoglym Bumper&Trim - chociaż dość drogi. Solution Finish Black Trim Restorer lub TRIM od Gyeon - zdecydowanie na inne szkoda pieniędzy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerad Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Korzystając z chwili wolnego, ogarnąłem APC i parownicą komorę silnika. Ale nie kupiłem Tenzi motoplast do zabezpieczenia, lecz mam Carpro Perl, czy nim też i w jakich proporcjach mogę zabezpieczyć komorę, mówię o plastikach i rurkach?Nie spłynie to od temp?DziekiCzy lepiej jutro podjechać na dwóch kółkach po Tenzi motoplast?Nie było pytania, poszedł Perl 1:3 i póki co super wygląda. Skasował bym post, ale już w tapatalk się nie da Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lalek12 Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Atomizer pianujący Guala, gdzie dostanę lub do jakiego kosmetyku dodają. Mam już dość tych pianowniczek, a głównie do APC potrzebuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2021 @lalek12 Ciężko będzie dostać samą guale spieniającą - ewentualnie szukaj w zwykłych marketach/sklepach na środkach chemii domowej. Bardzo dużo producentów widziałem stosuje tą gualę. Jako alternatywę od siebie mogę śmiało polecić spieniąjcy RRC (tani, a bardzo dobry i nie do zajechania nawet z mocnymi T&RC) - nr oferty: 9986284961 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2021 1 godzinę temu, Grzechu23 napisał: Jako alternatywę od siebie mogę śmiało polecić spieniąjcy RRC (tani, a bardzo dobry i nie do zajechania nawet z mocnymi T&RC) - nr oferty: 9986284961 Nie potwierdzę. Mam/miałem kilka sztuk zakupionymi z ich produktami. Niestety ale np. Bug Remover od Elite Detailer go zabił - zacina się spust. Także taki nie do zajechania nie jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2021 @xadamx O widzisz, to ciekawe. U mnie wszelkie APC nawet w koncentracie, tire cleanery również same mocne stężenia i wszystko ładnie śmiga od ponad roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2021 W dniu 3.08.2021 o 10:17, GrzechuKR napisał: Solution Finish Black Trim Restorer lub TRIM od Gyeon - zdecydowanie na inne szkoda pieniędzy Kup Ovatrol'a to zobaczysz, że te 2 też szkoda pieniędzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi