przemek2000 Opublikowano 15 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 Ktoś podpowie jaki jest patent na czyszczenie otworów maskownicy głośników w tapicerce na drzwiach bez demontażu boczka? Po wyczyszczeniu tapicerki ślady błota w otworach psują efekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 15 Lipca 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 @przemek2000 torbador ewentualnie sztywny pedzel z naturalnym włosiem i próbować wybić błoto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek2000 Opublikowano 15 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 19 minut temu, Streat napisał: @przemek2000 torbador ewentualnie sztywny pedzel z naturalnym włosiem i próbować wybić błoto Tornadora nie mam. Powalczę pedzelkami ewentualnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejay24h Opublikowano 15 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 2 godziny temu, przemek2000 napisał: Ktoś podpowie jaki jest patent na czyszczenie otworów maskownicy głośników w tapicerce na drzwiach bez demontażu boczka? Po wyczyszczeniu tapicerki ślady błota w otworach psują efekt Osobiście walczę jeszcze szczotką do tapicerki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 Hej, szukam dobrego wafla do czyszczenia szyb który nie pozostawi mi żadnych włosków na szybie. Czy takie coś od ADBL się nada 35x35? Lub polećcie mi jakieś inne. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 15 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 Fajny jest Zephyr WSWyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 15 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 @SoldierPL zarówno ADBL jak i WS odstawiłem odkąd wpadła mi w ręce "Monster Shine mikrofibra waflowa". w dodatku jest teraz w @MrCleaner w promce za 6 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 Nie wiem czy dobry temat, jeżeli ktoś ma coś takiego w garażu to prosiłbym o prywatną wiadomość, chciałbym się dowiedzieć jak to się sprawuje i czy jest sens wykładać tym cały garaż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 15 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 @SoldierPL scs duży wafel do szyb. Rewelacja walczy już pełne dwa lata i jest perfekt. Z płynem FX protect podjazd do szyb jest na raz i perfekcja. Do tego miło ślisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 55 minut temu, analyzator napisał: @SoldierPL scs duży wafel do szyb. Rewelacja walczy już pełne dwa lata i jest perfekt. Z płynem FX protect podjazd do szyb jest na raz i perfekcja. Do tego miło ślisko. trochę drogi ten środek, wychodzi 34,90 PLN za litr a w przypadku jakbym kupił koncentrat z KOCH GlasStar to wychodzi w granicach 10 PLN za litr i też forumowicze go mocno polecają. Wafelka z promocji już zamówiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 15 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 @SoldierPL niby tani nie jest ale wydajny mega - wolno odparowuje. Jest ślisko w tej kombinacji to też nie lejesz dużo. Miałem może kilka płynów nie domowych ten mi robi różnicę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bravo220s Opublikowano 15 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 Co lepiej wybrać fireball nano coat czy tec system moon light? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 15 Lipca 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 4 godziny temu, analyzator napisał: scs duży wafel do szyb daj linka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 15 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 1 godzinę temu, Bravo220s napisał: Co lepiej wybrać fireball nano coat czy tec system moon light? Dwa różne produkty. Pierwszy to bardziej taki mocniejszy QD, a drugi - to typowa powłoka light. Zależy, w jakim celu chcesz danego produktu używać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bravo220s Opublikowano 15 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 Dwa różne produkty. Pierwszy to bardziej taki mocniejszy QD, a drugi - to typowa powłoka light. Zależy, w jakim celu chcesz danego produktu używać.Jeśli chodzi nano coat to widziałem jak fajnie przyciemnia i nadaje połysku, niestety nie wiem jak z trwałością. Jeśli chodzi o moon light to tyle co filmiki z neta.Głównie do użytku własnego. Chodzi mi który da lepszy efekt na zadbanym lakierze.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 16 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2021 6 godzin temu, Bravo220s napisał: Głównie do użytku własnego. Chodzi mi który da lepszy efekt na zadbanym lakierze. Czy będą pełniły rolę podstawowego zabezpieczenia, czy "nakładki" na już istniejące ? O jaki efekt Ci chodzi ? Trwałość, połysk ? Jeśli ma to być podstawowe zabezpieczenie, to zdecydowanie Moonlight, jeśli ma to być nakładka na już znajdujące się zabezpieczenie - w takim wypadku Fireball. Moonlight od jakiś 2 lat ma problemy z systemem kontroli jakości, bo użytkownicy skarżą się, że niektóre partie nie osiągają nawet 50 % czasu deklarowanej trwałości, poza tym Moonlight sprzedawany jest w buteleczkach, których zawartości raczej nie wykorzystasz na 1-2 autach - produkt przynajmniej częściowo osiągnie stan wykluczający go do użytku (chodzi o ilość Moonlight w buteleczce w stosunku do zużycia i ograniczony okres jego użycia, z uwagi na dużą zawartość SiO2 i krystalizowanie się produktu w opakowaniu). Z kolei Fireball to nie tytan trwałości - w zależności od warunków i częstotliwości użytkowania auta, będziesz musiał ponawiać aplikację nawet co 2-3 tygodnie. Efekt optyczny zaraz po aplikacji będzie w obu przypadkach podobny, różnice zaczną się pojawiać w miarę upływu czasu. Ty musisz zdecydować, czy szukasz produktu bardziej, czy mniej trwałego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 16 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2021 @Streat proszę https://showcarshine.pl/mikrofibry-do-polerowania-czyszczenia/showcarshine-microfiber-glass-new-waffel-towel-76x56cm.html 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 16 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2021 21 godzin temu, CarlosBlack napisał: @SoldierPL zarówno ADBL jak i WS odstawiłem odkąd wpadła mi w ręce "Monster Shine mikrofibra waflowa". w dodatku jest teraz w @MrCleaner w promce za 6 zł Potwierdzam. Sam używam i mogę powiedzieć, że są bardzo dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 16 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2021 12 godzin temu, Bravo220s napisał: Jeśli chodzi nano coat to widziałem jak fajnie przyciemnia i nadaje połysku, niestety nie wiem jak z trwałością. Jeśli chodzi o moon light to tyle co filmiki z neta.Głównie do użytku własnego. Chodzi mi który da lepszy efekt na zadbanym lakierze. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Fireball Ultimate Nano Coat z SiO2 posiedzi max 2 miesiące. Nadaje fajnego szkła i przyciemnia lakier. Fajnie leży na nielakierowanych plastikach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuman1987r Opublikowano 16 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2021 Witam chcaiałem sie dowiedziec jak sie sprawuja wozki na wiadra cleantch na kostce brukowej typu Akropol Elegante , czy jest sens kupowac czy lepiej sobie odpuscic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locarno Opublikowano 17 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2021 Czy to normalne że po wypolerowaniu powierzchni woda kropelkuje na niej?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 17 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2021 Teraz, locarno napisał: Czy to normalne że po wypolerowaniu powierzchni woda kropelkuje na niej?? W zupełności normalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 17 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2021 @Bravo220s Osobiście wolę Fireball Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsyyo Opublikowano 17 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2021 Panowie, czy dla odkurzacza George pranie na dworze przy temperaturze 25-27 stopni to jakiś większy wysiłek? Nie przegrzeje go? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 17 Lipca 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2021 22 minuty temu, Kamsyyo napisał: 25-27 stopni to jakiś większy wysiłek? prałem nie raz w 30*C i nic mu nie było ale pamietaj aby robic to w cieniu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi