Skocz do zawartości

Krótkie pytanie i krótka odpowiedź

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, przemek2000 napisał:

Ktoś podpowie jaki jest patent na czyszczenie otworów maskownicy głośników w tapicerce na drzwiach bez demontażu boczka? Po wyczyszczeniu tapicerki ślady błota w otworach psują efekt 

Osobiście walczę jeszcze szczotką do tapicerki.

Nie wiem czy dobry temat, jeżeli ktoś ma coś takiego w garażu to prosiłbym o prywatną wiadomość, chciałbym się dowiedzieć jak to się sprawuje i czy jest sens wykładać tym cały garaż.

Screenshot 2021-07-15 at 16-34-37 WYKŁADZINA GUMOWA RYFLOWANA 1,2 SZER X6MB AUTOGUMA.png

55 minut temu, analyzator napisał:

@SoldierPL scs duży wafel do szyb. Rewelacja walczy już pełne dwa lata i jest perfekt. Z płynem FX protect podjazd do szyb jest na raz i perfekcja. Do tego miło ślisko.

trochę drogi ten środek, wychodzi 34,90 PLN za litr a w przypadku jakbym kupił koncentrat z KOCH GlasStar to wychodzi w granicach 10 PLN za litr i też forumowicze go mocno polecają.

Wafelka z promocji już zamówiłem.

1 godzinę temu, Bravo220s napisał:

Co lepiej wybrać fireball nano coat czy tec system moon light?

Dwa różne produkty. Pierwszy to bardziej taki mocniejszy QD, a drugi - to typowa powłoka light. Zależy, w jakim celu chcesz danego produktu używać.

Dwa różne produkty. Pierwszy to bardziej taki mocniejszy QD, a drugi - to typowa powłoka light. Zależy, w jakim celu chcesz danego produktu używać.

Jeśli chodzi nano coat to widziałem jak fajnie przyciemnia i nadaje połysku, niestety nie wiem jak z trwałością. Jeśli chodzi o moon light to tyle co filmiki z neta.Głównie do użytku własnego. Chodzi mi który da lepszy efekt na zadbanym lakierze.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

6 godzin temu, Bravo220s napisał:

Głównie do użytku własnego. Chodzi mi który da lepszy efekt na zadbanym lakierze.

Czy będą pełniły rolę podstawowego zabezpieczenia, czy "nakładki" na już istniejące ? O jaki efekt Ci chodzi ? Trwałość, połysk ? Jeśli ma to być podstawowe zabezpieczenie, to zdecydowanie Moonlight, jeśli ma to być nakładka na już znajdujące się zabezpieczenie - w takim wypadku Fireball. Moonlight od jakiś 2 lat ma problemy z systemem kontroli jakości, bo użytkownicy skarżą się, że niektóre partie nie osiągają nawet 50 % czasu deklarowanej trwałości, poza tym Moonlight sprzedawany jest w buteleczkach, których zawartości raczej nie wykorzystasz na 1-2 autach - produkt przynajmniej częściowo osiągnie stan wykluczający go do użytku (chodzi o ilość Moonlight w buteleczce w stosunku do zużycia i ograniczony okres jego użycia, z uwagi na dużą zawartość SiO2 i krystalizowanie się produktu w opakowaniu). Z kolei Fireball to nie tytan trwałości - w zależności od warunków i częstotliwości użytkowania auta, będziesz musiał ponawiać aplikację nawet co 2-3 tygodnie. Efekt optyczny zaraz po aplikacji będzie w obu przypadkach podobny, różnice zaczną się pojawiać w miarę upływu czasu. Ty musisz zdecydować, czy szukasz produktu bardziej, czy mniej trwałego.

21 godzin temu, CarlosBlack napisał:

@SoldierPL zarówno ADBL jak i WS odstawiłem odkąd wpadła mi w ręce "Monster Shine mikrofibra waflowa". w dodatku jest teraz w @MrCleaner w promce za 6 zł 🙂

Potwierdzam. Sam używam i mogę powiedzieć, że są bardzo dobre. 

12 godzin temu, Bravo220s napisał:

Jeśli chodzi nano coat to widziałem jak fajnie przyciemnia i nadaje połysku, niestety nie wiem jak z trwałością. Jeśli chodzi o moon light to tyle co filmiki z neta.Głównie do użytku własnego. Chodzi mi który da lepszy efekt na zadbanym lakierze.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Fireball Ultimate Nano Coat z SiO2 posiedzi max 2 miesiące. Nadaje fajnego szkła i przyciemnia lakier. Fajnie leży na nielakierowanych plastikach.