mefONE Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 Perla nie mialem, nie wypowiem sie. W wiekszosci dresingow taki zabieg na zmiane z apc o kwasnym odczynie wystarcza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 Alux do plastików? Mało bezpieczne IMO. Mocne APC powinno wystarczyć.Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefONE Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 Zalezy o jakim rozcienczeniu mowa. Generalnie jesli nie robisz tego na sloncu i chwile pozniej to wymywasz nie pozostawiajac nawet do przyschniecia to kilkukrotnie plaka i inne tluste bajery po handlarzach schodzily bez pozostawiania balaganu. Aczkolwiek najbezpieczniej tym apc zgadzam sie w zupelnosci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwirek03 Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 7 minut temu, MMCzysci napisał: Alux do plastików? Mało bezpieczne IMO. Mocne APC powinno wystarczyć. Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Dziś tak na szybko próbowałem Koch GS 1:5 no i powiem dresing siedzi jak zły jutro chciałam ogarnąć znaczy się zdjąć Dresing i położyć Gyeon Trim, ale chyba poczekam bo nie będę tracił całego dnia , poczekam aż sam się poddai wtedy ponowie atak chyba że ktoś zapoda coś szybkiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 O kurka. To faktycznie nieźle.Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 no na zjazd perla to trzeba trochę poczekać Stawiałbym że apc + fibra/szczoteczka może pomóc i kluczowe będzie wypracowanie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barmic25 Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 Cześć wzyzstkim, Wiosna idzie (w maju, sic), mieszkanie posprzątane, postanowiłem w tym roku zabrać się równiez za samochód. Zerknięcie na poniższy zestaw? Póki co tylko z zewnątrz. Nie mogę przeginać z budżetem, weźcie to pod uwagę przy wskazówkach: 1. Szampon ADBL Snowball 2. Prickbort 3. ADBL VAMPIRE 4. Dodo juice lemon prime 5. Ipa 6. Soft99 King of gloss Do tego dwa wiadra, kilka mikrofibr, pędzelek, ręcznik. Wszystko jest? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 @barmic25 cos na prewash masz? co ile chcesz woskować? jaki stan lakieru, auto, lakier? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barmic25 Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 @analyzator na prewash nic, planowałem umyć na myjni bezdotykowej woda + aktywna piana. Kia optima 2016, stan lakieru niezły, parę drobnych rysek ale mogę z nimi żyć. Lakier ciemnoszary jeśli o to było pytanie. Nie mam pojęcia, jak często będę musiał woskować. Praca i małe dziecko nie pozwolą zbyt często - może z dwa, trzy razy do roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 7 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 10 godzin temu, mefONE napisał: Zalezy o jakim rozcienczeniu mowa. Generalnie jesli nie robisz tego na sloncu i chwile pozniej to wymywasz nie pozostawiajac nawet do przyschniecia to kilkukrotnie plaka i inne tluste bajery po handlarzach schodzily bez pozostawiania balaganu. Aczkolwiek najbezpieczniej tym apc zgadzam sie w zupelnosci. @zwirek03 Chemia o kwaśnym odczynie z reguły nie rusza gołych plastików, więc tu się zgadza. Aqua Sour może 1:10 na kilka razy i powinno pójść. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwirek03 Opublikowano 7 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 @KUBA46 dziś mi wypadł inny temat więc czekam z niecierpliwością aż sam się podda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Putkowski07 Opublikowano 7 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 9 godzin temu, barmic25 napisał: Cześć wzyzstkim, Wiosna idzie (w maju, sic), mieszkanie posprzątane, postanowiłem w tym roku zabrać się równiez za samochód. Zerknięcie na poniższy zestaw? Póki co tylko z zewnątrz. Nie mogę przeginać z budżetem, weźcie to pod uwagę przy wskazówkach: 1. Szampon ADBL Snowball 2. Prickbort 3. ADBL VAMPIRE 4. Dodo juice lemon prime 5. Ipa 6. Soft99 King of gloss Do tego dwa wiadra, kilka mikrofibr, pędzelek, ręcznik. Wszystko jest? Polecam szampon od good stuffa bardzo dajny poślizg. Bądź od fx protect dobra koncentracja i fajna piana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stg89 Opublikowano 7 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 Używał ktoś tego preparatu kontrolnego? Dobrze odtluści po paście czy lepszy będzie zmywacz silikonowy np Boll? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 7 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 9 minut temu, stg89 napisał: Używał ktoś tego preparatu kontrolnego? Dobrze odtluści po paście czy lepszy będzie zmywacz silikonowy np Boll? Bez znaczenia, czy to czy zmywacz sylikonu, czy detailingowy płyn inspekcyjny jak Gyeon Prep czy Shiny Garage Scan Inspection Spray. Najzwyklejsza IPA 25-50% była zawsze popularna bo była najtańsza. Każdy z tych produktów odtłuszcza i z każdym po prostu trzeba sie nauczyć pracować, a zrobi swoje 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 7 Maja 2021 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 3 godziny temu, ghost napisał: Bez znaczenia, czy to czy zmywacz sylikonu, czy detailingowy płyn inspekcyjny jak Gyeon Prep czy Shiny Garage Scan Inspection Spray. Najzwyklejsza IPA 25-50% była zawsze popularna bo była najtańsza. Produkty te odtłuszczą ale nie wymyją substancji wypełniających zawartych w pastach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil598 Opublikowano 7 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 @AreK Czego Ty używasz do wymywania pasty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 7 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 3 godziny temu, AreK napisał: Produkty te odtłuszczą ale nie wymyją substancji wypełniających zawartych w pastach. To brzmi jak pole do przestrzeni na mega test płynów inspekcyjnych Przyznam, że nie miałem najmniejszego problemu z pastami 3D, TacSystem, CarPro ClearCut. O ile pamiętam każda z tych była reklamowana jako niezawierająca wypełniaczy. Jakieś stare Meguiarsy mocno maskujące też wypełnienia znikały mi pod byle ipą 40%. Jakie pasty z wypełniaczami uważasz za uciążliwe do usunięcia? Oraz jaki jest Twój ulubiony płyn inspekcyjny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuch4r Opublikowano 7 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 Czy ma ktoś porównanie past Sonaxa i 3D car care? Posiadam Cutmaxa i Perfect Finisha ale się kończą i zastanawiam się nad pastami 3D; jak wypadają względem Sonaxa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 7 Maja 2021 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 @ghost pier....ie, że pasty nie mają wypełniaczy. Wg mnie pasty mają wypełniacze, każda! Kwestia czym to wymyć Do przemyśleń ....... p.s. analizuję zachowanie zmywaczy na lakierach różnych producentów i jestem w mega kropce. Póki co nie pytajcie mnie o wnioski. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bapko Opublikowano 8 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2021 @ghost jak byś testował płyny inspekcyjne na różnych pastach fajnie by było w ramach ciekawostki oczywiście tez przetestować na CP essence ile rzeczywiście maskuje oraz czy i czym ja wymyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drufi Opublikowano 8 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2021 @Bapko Pod koniec nagrania masz wymywanie różnymi specyfikami 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locarno Opublikowano 8 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2021 Co myślicie o akumulatorowych myjkach ciśnieniowych? Czy da radę taką umyć samochód? Np. ta. https://allegro.pl/oferta/baseus-myjka-elektryczna-bezprzewodowa-tzcrddsq-01-10636477503 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtecki Opublikowano 8 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2021 Kładł może ktoś mohsa na folie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bac Opublikowano 9 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 Powłoka położona na felgi. Czy po każdym myciu mogę je przelecieć QD GS Wheel Rim czy musi być to coś dedykowanego pod powłoki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 9 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 @Bac możesz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi