4shbyl3w Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Czy po nałożeniu CarPro Ceramic Lite (może 3.0 UK) można użyć SSW zamiast Reload'era, w celu ochrony powłoki przed wodą? Czy lepiej dokupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Zostaw auto na 24h w garażu i olej ten Reload. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcelus Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 A jeżeli nie ma wyjścia i auto nie może zostać na 24h w garażu? Można użyć np CC WG? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bapko Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 A jeżeli nie ma wyjścia i auto nie może zostać na 24h w garażu? Można użyć np CC WG?WG jak najbardziej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Panowie, potrzebuje zmyć fusso. Jakie proporcje kwasnego szamponu od 4detailer użyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 @grechut Żadne. Raczej szamponem kwasnym tego nie zmyjesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Showtits Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Część Panowie . Jestem laikiem w temacie czyszczenia wnętrza samochodu ,chciałbym zacząć dbać o wnętrze swojego pojazdu sam ,stosując jakieś proste zabiegi . Czy jest tutaj gdzieś dostępny poradnik dla totalnego laika ? Gdzie będzie opisane co potrzebuję,aby zacząć swoją przygodę z detalingiem wnętrza ? Głównie chodzi mi o to co potrzebuję ,aby samemu odświeżyć swoje wnętrze . Dzięki za pomoc Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 3 minuty temu, D@ViD napisał: @grechut Żadne. Raczej szamponem kwasnym tego nie zmyjesz To czym to ogarnę.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paki112 Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 @grechut szedłbym w waxoff lub cleaner Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 5 minut temu, grechut napisał: To czym to ogarnę.? 1. Nie wiem jak świeżę fusso, jaki jego stan, ale na pewno musisz potraktować to wieloetapowo 2. Mycie wieloetapowe. Zasadą. Np jakims szamponem odtłuszczającym. Np fx protec żółty, Ultracoat shampoo+, adbl Shampoo pro? 3. Użyć jakiś Wax off np detailing Wax off, lub SG CITRUS OIL w oprysku + wzruszenie rekawica. Jeśli to nie pomoże, to... 4. Użyć cleaner. Ręcznie lub maszynowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 2 minuty temu, paki112 napisał: @grechut szedłbym w waxoff lub cleaner OK, dzięki 2 minuty temu, D@ViD napisał: 1. Nie wiem jak świeżę fusso, jaki jego stan, ale na pewno musisz potraktować to wieloetapowo 2. Mycie wieloetapowe. Zasadą. Np jakims szamponem odtłuszczającym. Np fx protec żółty, Ultracoat shampoo+, adbl Shampoo pro? 3. Użyć jakiś Wax off np detailing Wax off, lub SG CITRUS OIL w oprysku + wzruszenie rekawica. Jeśli to nie pomoże, to... 4. Użyć cleaner. Ręcznie lub maszynowo Super. Ale jeśli będę robił polerkę to jakbym umył wieloetapowo + cleaner przed polerowaniem to też mogłoby pomoc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 1 minutę temu, grechut napisał: Ale jeśli będę robił polerkę Jesli bedziesz robil polerkę to Cleanera nie musisz używać Wystarczy dekontaminacja + glinkowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 50 minut temu, D@ViD napisał: Jesli bedziesz robil polerkę to Cleanera nie musisz używać Wystarczy dekontaminacja + glinkowanie Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Putkowski07 Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Witam. Czy ktoś kładł niewidzialna wycieraczkę od Gtechniq g1 i g2? Jeśli ktoś kładł i korzystał to niech się do mnie odezwie z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Co możecie polecić do 100 za powłoke do czarej A6 C6? Mam FX Protect i nie wiem czy jestem w stanie coś dużo trwalszego znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paki112 Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 @grechut Carpro UK? Kanapka UK + SIC wyniesie Cię 120/130 zł Ewentualnie próbuj Aqua One Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 10 minut temu, paki112 napisał: @grechut Carpro UK? Kanapka UK + SIC wyniesie Cię 120/130 zł Ewentualnie próbuj Aqua One Zastanawiam sie własnie bo został mi FX z zeszłego roku, a ona tak +- trwałość na rok ma. Zastanawiam się właśnie nad czymś trwalszym a niewiele droższym. W/w zestaw poleży ok 2 lat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paki112 Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 @grechut SIC jest za krótko na rynku, aby wykazać trwałość. Sam UK teoretycznie 1,5 roku powinien wytrzymać, więc kanapka powinna co najmniej utrzymać ten poziom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stg89 Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Czy do opryskiwacza Epoca Alfa Tec 2L jest jakaś pasująca dysza płaskostrumieniowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 6 godzin temu, grechut napisał: Zastanawiam sie własnie bo został mi FX z zeszłego roku, jezeli butelka jest otwarta to po 7 dniach produkt nadaje sie tylko do kosza jeżeli sie nie myle W instrukcji chyba nawet o tym jest napisane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 14 godzin temu, Streat napisał: jezeli butelka jest otwarta to po 7 dniach produkt nadaje sie tylko do kosza jeżeli sie nie myle W instrukcji chyba nawet o tym jest napisane Butelka nawet nie byla otwierana. Czekała na lepsze auto Niemniej dzięki za uwage! btw, na A6 C6 w sedanie wystarczy 10ml powłoki ( np. CQ 3.0 )? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilipO Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Niedawno kupiłem Karchera WD3 + końcówkę do prania. Co polecicie do prania dywaników materiałowych i raz na jakichś czas przeprania fotela ? Typowo do użytku domowego, na ten moment mam tylko Bonneta od ADBL. Maxifi Master Pre-Spray a potem Maxifi Power Rinse ? Czy overkill w przypadku dywaników materiałowych ? Jest coś co zostawi po sobie przyjemny zapach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 27 minut temu, FilipO napisał: Niedawno kupiłem Karchera WD3 + końcówkę do prania. Co polecicie do prania dywaników materiałowych i raz na jakichś czas przeprania fotela ? W3 to nie jest odkurzacz do prania ekstrakcyjnego, tylko to ściagania wilgoci, wody jak już Zastanawiam się cóż magicznego tam zakupiłeś hmmm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1RU$ Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Godzinę temu, FilipO napisał: Niedawno kupiłem Karchera WD3 + końcówkę do prania. Co polecicie do prania dywaników materiałowych i raz na jakichś czas przeprania fotela ? Typowo do użytku domowego, na ten moment mam tylko Bonneta od ADBL. Maxifi Master Pre-Spray a potem Maxifi Power Rinse ? Czy overkill w przypadku dywaników materiałowych ? Jest coś co zostawi po sobie przyjemny zapach ? Maxifi Soap Free. Użyjesz jako pre spray. WD3 nawet przy odciąganiu wody szału nie robi, wypada blado. I szybko silnik dostanie fory -> idzie woda, wilgoć do komory silnika. Wiec szybko go zajedziesz. w/w proszkiem ogarniesz robotę bez obaw że zostaną zacieki czy inne kwiatki. Sprawdzone w boju, aczkolwiek to taka namiastka prania daleka do ideału. A ta końcówka do prania to niby co -> plaska ssawka do odciągania ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilipO Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 @D@ViD @V1RU$ za bardzo skrótem poszedłem ze do prania. Tak do odciągania wody. Co do samego prania - sugerowałem się wątkiem doboru odkurzacza, odkurzacza piorącego i wd3 się ponoć nadaje również i do prania, ale to ze nie zastąpi typowego odkurzacza do prania to wiem. Jeśli coś będę prał to co najwyżej pare dywaników w miesiącu i tyle. Co do samej wilgoci cóż.. można by zacząć od tego czym ona jest itp itd. Ale to nie ma sensu.. bodaj sam producent przedstawia ze ściągnie resztki wody itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi