Skav Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zapytam tutaj, bo juz stracilem wiare że ktoś mi odpisze w 2 innych tematach gdzie pisałem: Ma ktoś może jakieś doświadczenie z cleantechem inside cleaner? Szukam jakiegos IC żeby był bezpieczny nawet dla debila, i mam na oku jego i ADBL'a - tylko zastanawia mnie czy ph11 nie bedzie miało jakiegoś negatywnego wpływu na niektóre delikatne plastiki lub bedzie miało wplyw na dressingi (po nalozeniu, bo pewnie te co leża zostana zjedzone). Wiem ze APC które są zasadowe trzeba wymywać, cleantech też jest zasadowy ale podobno nie ma takiego wymagania - ktoś coś by poradził? A i jeszcze jak juz przy IC jestem, oplaca sie brac wgl 500ml, czy raczej tak szybko schodzą że lepiej sobie kupic litra na zapas? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 Inside Cleaner Cleantecha to coś cudownego, kup sobie litr albo najlepiej 2. Ja dokupię, jak tylko będę miał okazję. Zrobiłem kilka aut nim i jest rewelacyjny jak dla mnie. Dressing DM ładnie siadł po wyczyszczeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodek2532 Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 @Skav adbl ma słaby IC - nie pieni się wcale. Sprawdź CarLab Inside APC - teraz chyba zastąpiony CarLab Intierior Cleaner. Tanizna a bardzo fajnie siada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 29 Stycznia 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 @Skav uzywam CT IC i jest naprawde fajny, piana bardzo fajna do tego siła czyszcząca bardzo dobra Raz tylko delikatnie podgryzł oznaczenie przy nawiewach (taka biała kropka co jest przy nawiewach oznaczjaca zamkniety nawiew) i tylko to ale tam to wiadomo ze słabej jakości sa te oznaczenia bo one bardzo szybko znikaja w starszych autach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 Panowie, może głupie pytanie, ale nie jestem pewien jak podejść do problemu. Miałem spory wyciek płynu do spryskiwaczy w aucie z rozpiętego wężyka. Cześć płynu uciekła otworem technologicznym, ale reszta wsiakla w wykładzinę. Dużo wyschło, ale sporo zostało w gąbce. Jak wyciągnąć więc resztę? Obawiam się suszenia suszarką/odsysania ekstraktorem, bo ciecz łatwopalna. Ryz/pochłaniacz wilgoci? Obawiam się, że samo ciepło nawiewu tego nie wysuszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 Poczekaj , to alkohol sam wyparuje i zostanie woda . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skav Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 @Streat Czyli rozumiem srodek jak najbardziej spoko, tylko lepiej omijać napisy? I ta kropeczka zeszla mi przy szorowaniu czy jak np tylko fibra przetarłes? Bo w okolicach nawiewów albo np same manetki to raczej bym tylko fibrą nasączoną cleantechiem przetarł żeby losu nie kusić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 29 Stycznia 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 @Skav ogolnie z napisami trzeba ostrożnie i lepiej tam nie szorowac akurat w tym przypadku co ja mialem to mialem fibre namoczona i przetarłem tam to zobaczyłe mze farba schodzi troche i odrazu wysuszyłem sucha fibra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skav Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 @Streat a, no to moze lepiej poprostu zbiore sobie kurz z manetek etc na mokro i nie bede tam za duzo chemii walił, jak w moim aucie sie tak stanie to pół biedy - gorzej jak u kogoś coś popsuje v: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matt Sinsky Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 @Skav W przypadku CT Inside Cleaner’a możesz spróbować rozcieńczenia 1:1 z woda demi. Ja taki zabieg stosuje, gdy nie jestem pewien jakości czyszczonych materiałów. Pieni się jeszcze akceptowalnie, a i doczyszcza bez zarzutu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ValiooX Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 Stoję przed wyborem boostera dla powłoki i mam tak w zasadzie 3 typy. -Aqua Booster -FX vision - Gyeon CanCoat Nie jestem w stanie określić która będzie najlepsza opcja, aplikacja na dwa auta powłoka już wymaga podbicia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 Czy scangrip multimatch 3 z bateria sps moze pracowac na kablu?Czy trzeba miec drugi akumulator, zeby zachowac ciaglosc pracy? Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu TapatalkaMożeWysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 Panowie, zastanawiam się nad chemia do prania. Na początku będzie to kilka dywanów + jakieś sofy. Myślałem nad maxifi badz formuła 90. Który zestaw bedzie lepszy i bardziej uniwersalny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dioniz Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 Witam, Czy ktoś miał styczność z klejeniem boxa dachowego?? Niestety brama się za nisko otworzyła i box thule jest do klejenia... Ma ktoś w tym doświadczenie ?? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1RU$ Opublikowano 31 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 15 godzin temu, grechut napisał: Panowie, zastanawiam się nad chemia do prania. Na początku będzie to kilka dywanów + jakieś sofy. Myślałem nad maxifi badz formuła 90. Który zestaw bedzie lepszy i bardziej uniwersalny? MASTER PRE-SPRAY i POWER RISE od Maxifi. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefONE Opublikowano 31 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 @dioniz raczej bym oddał do spawania plastikow, choc z doswiadczenia Ci powiem, ze naprawiona usterka odedzwie sie w najmniej oczekiwanym momencie. Np podczas wyjazdu w alpy na autostradzie... nieciekawie zbiera sie sprzet z autostrady, za dlugim zakretem... do dzis nie wiem czy spozniony pasazer nie domknął poprawnie teumny w pospiechu czy odedzwala sie naprawiana usterka. Wstyd mi na sama mysl o tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 31 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 @dioniz box się łatwo ściąga i zostawia u speca. Pewnie jakas siatka i podkład od spodu. W czasie jazdy nieźle wieje więc lepiej to zrobić dobrze niż potem gubić fanty na autostradzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwirek03 Opublikowano 31 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 14 godzin temu, dioniz napisał: Ja swój naprawiałem, żywica włóknina szklane i box nie do ruszenia, także jak najbardziej da się trochę czasu cierpliwości i za grosze masz naprawiony, a co do wytrzymałości to prędzej uszkodzi się w innym miejscu niż tym naprawianym. @dioniz Ja swój naprawiałem, żywica włóknina szklane i box nie do ruszenia, także jak najbardziej da się trochę czasu cierpliwości i za grosze masz naprawiony, a co do wytrzymałości to prędzej uszkodzi się w innym miejscu niż tym naprawianym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiBlask Opublikowano 31 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 Godny polecenia zapach gumy balonowej? Mam jeszcze trochę Chemical Guys i jestem zadowolony, może jest coś lepszego/tańszego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodek2532 Opublikowano 31 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 @AudiBlask magic mist SSW? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiBlask Opublikowano 31 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 @vlodek2532 miałem, jakoś mi nie podszedł, zdecydowanie lepiej wypadał Chemical Guys Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 31 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 A ja z zupełnie innej beczki - może jest jakiś domowo-detailingowy sposób na wypolerowanie bransoletki od zegarka? Autosol/jakaś pasta na fibrze? Sporo drobnych zarysowań się narobiło, da się coś z tym zrobić we własnym zakresie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiBlask Opublikowano 31 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 Kojarzy ktoś może czy są jeszcze do kupienia białe aplikatory do wosku Bilt Hambera? Dla samego aplikatora nie będę kupować wosku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJZS.KAM Opublikowano 31 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 27 minut temu, AudiBlask napisał: Kojarzy ktoś może czy są jeszcze do kupienia białe aplikatory do wosku Bilt Hambera? Dla samego aplikatora nie będę kupować wosku https://www.detailer.pl/sklep/pl/aplikatory/649-bilt-hamber-aplikator-piankowy-.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiBlask Opublikowano 31 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 @JJZS.KAM to jest nowy, szary owalny. Poszukuję poprzedniego, białego okrągłego Znalazłem w Kaiser Detailing Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi