jolley Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2020 2 godziny temu, Masa05 napisał: Strong jest lepszy w momencie kiedy chciałbyś skóry farbować. Do bieżącej pielęgnacji lepszy będzie soft. Na własnej skórze się przekonałem że w 16 letniej tapicerce strong zżarł top coat. Btw. Versiegelung zabezpiecza i nadaje takiej matowości/satyny wygląd nowej skóry. Jeżeli chciałbyś nieco skóry nawilżyć i również zabezpieczyć bez dużej igenrencji w wygląd to polecam tevo leather garda. Wiem wiem. Wziąłem softa do pielęgnacji na bieżąco. Bardziej chodzi mi czy ów zestaw "do skóry nowej" różni się od zwykłego zestawu Soft.
Masa05 Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2020 8 minut temu, jolley napisał: Wiem wiem. Wziąłem softa do pielęgnacji na bieżąco. Bardziej chodzi mi czy ów zestaw "do skóry nowej" różni się od zwykłego zestawu Soft. Widzę na stronie colourlocka, ze teraz zestaw do skór nowych też występuje w wersji ze strongiem. Dodatkowo poza cleanerem i versiegelungiem jest też leder protector. Na stronie widzę, że świąteczny zestaw ma zamiast protectora wosk elephant. 1
peciu Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2020 1 godzinę temu, MMCzysci napisał: Szukam SOLIDNYCH ramek na tablice - takich, w których zaczepy przeżyją dłużej, niż do pierwszego demontażu (a może nie ma takich?). Najlepiej bez napisów, ale w sumie nie ma to znaczenia. Jak macie coś sprawdzonego, podeślijcie konkretny link/numer aukcji. Mam w dwóch autach, polecam. 9307013504
Notcon Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2020 @jolley u mnie tak samo. Wg mnie to tylko kwestia nazwy, skład opakowania jest taki sam.
Moderator Streat Opublikowano 6 Grudnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2020 19 godzin temu, peciu napisał: Mam w dwóch autach, polecam. 9307013504 zamowiłem swego czasu to po 30 min walki z montażem odesłałem jej, nie mogłem zapiąć ramki za żadne skarby
peciu Opublikowano 6 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2020 @Streat za szybko się poddałeś mi udało się zapiąć dwa komplety. Fakt są trochę trudniejsze w montażu niż standardowe ale z drugiej strony tablica nie wypadanie. 1
Moderator Streat Opublikowano 6 Grudnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2020 @peciu wolałem je odesłać zanim bym je połamał 1
keza Opublikowano 6 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2020 Taki filmik znalazłem do montażu tych ramek, wygląda to prosto.
peciu Opublikowano 6 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2020 Taki filmik znalazłem do montażu tych ramek, wygląda to prosto.I takie jest, kwestia odpowiedniego wygięcia żeby zatrzask złapał, na filmiku gość dokladnie pokazuje
Moderator Streat Opublikowano 6 Grudnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2020 47 minut temu, keza napisał: Taki filmik znalazłem do montażu tych ramek, wygląda to prosto. Ale widać ile musiał użyć siły żeby wskoczyło ja próbowałem dobre 30min żeby nic nie połamać i się poddałem bo za nic w świecie nie chciały się zapiąć
keza Opublikowano 6 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2020 @Streat myślę, że kiedyś te ramki wpadną w moje ręce to wtedy się wypowiem z doświadczenia jak to wygląda. Ramki nie są tanie więc się nie dziwię.
ad.am Opublikowano 6 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2020 3 godziny temu, Streat napisał: zamowiłem swego czasu to po 30 min walki z montażem odesłałem jej, nie mogłem zapiąć ramki za żadne skarby Też nie dałem rady, tyle że zamiast odesłać rzuciłem w kąt
mld Opublikowano 6 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2020 Ja zamontowałem w 15 min, ale przy demontażu na bank je połamię. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ghost Opublikowano 6 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2020 W dniu 4.12.2020 o 21:24, MMCzysci napisał: Czy praca maszyną przy nakładaniu cleanera różni się znacząco od pracy przy polerowaniu? Wiadomo, że inne są obroty i ilość przejazdów - chodzi mi bardziej o sprawy techniczne: ozprowadzenie chemii, czyszczenie padów, powierzchnia pracy. Chciałem w niedzielę przełamać trochę swój opór i nałożyć Masnerem AF Rejuventate na mój autobus. Różni się cel, prewax-cleaner ma głównie oczyścić powierzchnię (a reszta jest ewentualnym bonusem), natomiast w przypadku polerki/korekty skupiasz się na usuwaniu defektów. Nie każdy produkt tego samego typu ma taki sam sposób użycia. McKees37 CPP - instrukcja mówi o niewielkiej dawce ValetPro PP - producent podaje żeby polać pad na bogato robiąc znak "X" prawie przez całą długośc pada Dlatego tym bardziej bez sensu pytać o różne produkty. Zasada jest taka, że trzymasz się instrukcji. (Wyjątkiem od zasady jest duże doświadczenie, gdy sam dostosowujesz metody pracy do swoich potrzeb) A po co pytać, skoro masz dokładną instrukcję: https://www.autofinesse.com/en/rejuvenate-500ml i to jeszcze z podziałem aplikacja ręczna - aplikacja maszynowa DA - aplikacja maszynowa rotacją
MMCzysci Opublikowano 6 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2020 To wszystko wiem, instrukcję tez czytałem. Myślałem, że są jeszcze jakieś dodatkowe zasady, na które powinienem uważać. Zrobilem robotę, pewne wnioski wyciągnąłem.
Aivars Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2020 W dniu 5.12.2020 o 15:03, MMCzysci napisał: Szukam SOLIDNYCH ramek na tablice - takich, w których zaczepy przeżyją dłużej, niż do pierwszego demontażu (a może nie ma takich?). Najlepiej bez napisów, ale w sumie nie ma to znaczenia. Jak macie coś sprawdzonego, podeślijcie konkretny link/numer aukcji. Kilka lat temu mialem ten sam problem i z czasem odpuscilem. Tablice przykleilem bez ramek na tasme dwustronna 3m vhb i jest git. Auto jest myte bardzo czesto i po 2 latach nie widac zadnych sladow oslabienia kleju
mefONE Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2020 4 hours ago, Aivars said: Kilka lat temu mialem ten sam problem i z czasem odpuscilem. Tablice przykleilem bez ramek na tasme dwustronna 3m vhb i jest git. Auto jest myte bardzo czesto i po 2 latach nie widac zadnych sladow oslabienia kleju Prosze Cie nie probuj mi wmowic ze myjac to na bezdotyku i raboac trasy momentami przy ponad dwóch paczkach masz pewnosc ze blacha jest na swoim miejscu... Dzis nawet nowe auta maja montowane listwy i dokladki na tasme dwustronna, szczegolnie mitsubishi sobie tak strzelilo w kolano bo pakiety ktore nie wystepuja w oddzielnych elementach tak montuja. Sam mialem przyjemnosc w miesiecznym eclipse cross reklamowac odpadajace listwy 4 razy a inni znajomi chwile pozniej calkiem te tandetne listwy zdemontowali. Za kazdym razem zamawiaja pakiet za 4 tys bo jednej nie zamowisz, potem papudrun jeden z drugim w aso montuja to brudnymi od oleju łapami, odtluszczajac jakims badziewiem w sprayu i dotykajac to miejsce brudna reka ponownie... heh torunskie mistubishi, sadze ze jedynie te tasmy silikonowe by sie nadawaly do takich akcji, ramka metalowa trzyma najlepiej ale ciezko zdjac pozniej. Plastik peka, wiec jak juz serio zdejmujesz tak czesto i tankujesz bez rejestracji czy cos to faktycznie najpewniej bedzie bez ramek albo zalatw sobie od razu 4. W kazdym aso jak poprosisz to dostaniesz za free, czasem tez maja w okregowych stacjach kontroli pojazdow. Jesli jednak ani tu ani tu nie beda mieli za free to zanim odjedziesz bez blach po tankowaniu wejdz po ramki na stacje i popros zeby do paliwa doliczyli
Lobuzzz Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2020 2 szybkie tematy.. Utrzymanie czystość tapicerki w Mazdzie 6 z jakimś dziwnym welurem którego nie idzie do czyścić. Zdjęcie tapicerki. Odkurzacze nie wyciągną okruszkow, włosków, i nerwica bierze bo trzeba sciubac każda drobinkę. Zapach do auta.. Zawsze california scent i różne zapachy, jest coś nowego godnego polecenia? Cena jakosc i długość trwania zapachu?
Masa05 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2020 3 minuty temu, Lobuzzz napisał: Zapach do auta.. Zawsze california scent i różne zapachy, jest coś nowego godnego polecenia? Cena jakosc i długość trwania zapachu? Jak sięgnąłem po fresso, to już nigdy nie wrócę do Californi W wątku testy->zapachy opisałem odczucia moich nozdrzy i trwałości wszystkich zapachów. Scentway imao też fajnie pachną.
DZIADZIA Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2020 Od jakiegoś sklepu dostałem gratisowo przywieszkę ArtDeShine, pachnie już trzeci tydzień jak nowa, a temperatury niskie... Jestem pod wrażeniem
AudiBlask Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2020 U mnie zawieszka ArtDeShine guma balonowa trzyma miesiąc, również polecam
grechut Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2020 Panowie, na Mikołaja chciałbym sobie sprawić kilka prezentów. Obecnie kończy mi się czyścidło ( nie pamiętam nazwy :P ) do szyb oraz kompletnie w swoim ekwipunku nie posiadam nic do felg ani opon. Najlepiej coś w koncentracie , w 1l butelkach. Opony : CleanTech Wheel Cleaner Szyby : Mialem coś bodajże od Meiguarsa ale tu zdaję się na Was Deiron : ADBL Vampire czy coś innego?
Marcin1992 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2020 @grechut do szyb polecę od siebie FX Protect, do opon excede T&R albo ADBL T&R
vlodek2532 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2020 Szyby jak kolega wyżej FX protect albo K2 pro nuta. Felgi do codziennego czyszczenia excede ultimate wheel cleaner, deiron adbl vampire liquid albo shiny Garage dtox Do opon excede tire & rubber
AudiBlask Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2020 @grechut opony : SG tire and rubber cleaner Felgi: Excede UWC Szyby : ADBL Hybrid Glass lub Detailers Magic Glass Magic Deiron SG D-Tox
Rekomendowane odpowiedzi