ghost Opublikowano 5 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2020 @Strus pamiętam, że za pierwszym razem za szybko dotarłeś Sams Detailing Ceramic Wax i były mazy z mgłą. Za drugim razem wszystko poszło już ok? @Eidos71 jakieś opinie, wiesz coś o tym wosku?
Strus Opublikowano 5 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2020 Aplikowałem w cieniu na bezdotyku. Wyglądało że jest ok. Oczywiście wyjazd w słońce zweryfikował sytuację dość brutalnie. Przy dłuższym odczekaniu było lepiej ale też nie idealnie. Wydaje mi się że ten wosk po prostu wymaga oświetlenia w trakcie docierania żeby uniknąć takich sytuacji. Nie jest taki bezproblemowy jak Sam twierdzi. Ponadto należy zdecydowanie uważać z ilością. Ja przy tej skopanej aplikacji poleciałem na grubo i to też był błąd. Sam wosk dobrze maskuje, fajnie przyciemnia. Szałowego hydro nie ma. Mnie nie przekonał 1
AudiBlask Opublikowano 5 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2020 @4dminwhyyyyy w cieplejsze dni używałem ten szamponik, on bardzo wolno przysycha ale delikatnie zamula hydro i trzeba go chwilkę popłukać.Wystaw auto na słońce lub poczekaj z 24h i wtedy sprawdź hydro
Eidos71 Opublikowano 5 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2020 48 minut temu, ghost napisał: @Eidos71 jakieś opinie, wiesz coś o tym wosku? Niestety nie posiadam i nigdy nie używałem żadnego z produktów Sam's Detailing
Sodol Opublikowano 6 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2020 Mam skórzana kierownice, dźwignie zmiany biegów i ręczny w skórze wiec nie ma tego duzo ale wypadało by to czymś wyczyścić a następnie chciałbym to zabezpieczyć Leder Versiegelung. Posiadam dwie sztuki chusteczek do skóry od colourlocka ale wydaje mi się ze one nie doczyszczą skóry wystarczająco ale może się mylę . Jaki polecacie cleaner do skóry nie za miliony? Wpadł mi w oko KEVAC CLEANER POWER.
Notcon Opublikowano 6 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2020 @Sodol u mnie w aucie skóry jest dokładnie tyle samo. Jako cleaner stosuję co jakiś czas Tenzi czysta skóra. Po wyczyszczeniu jest naprawdę widoczna i namacalna różnica. Dotąd do zabezpieczenia wykorzystałem też preparat od Tenzi, spoko ale krótkotrwały. Teraz chcę kupić zestaw Colourlocka soft, a Tenzi zostawić do czyszczenia tylko raz czy dwa razy do roku. 1
kepa416 Opublikowano 6 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2020 Kup sobie zestaw. Od Softa wyjdzie budżetowo. Chusteczki to raczej do wyczyszczenia kierownicy po dłuższej trasie.Kacev Light lepszy od softa bo fajniesza piana. Ale musiałabys skompletować coś do zabezpieczenia. 1
Aivars Opublikowano 6 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2020 Pytanie - czy McKee's 37 Coating Prep Polish to dokladnie to samo co DETAILER'S PRO Coating Prep Polish ? Chodzi mi tutaj o wlasciwosci
Sodol Opublikowano 6 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2020 @Aivars jak dla mnie to te same produkty
Kamsyyo Opublikowano 6 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2020 Szukam odpowiedzi na pytanie jak QD-ki wpływają na woski, czy wydłużaja ich trwałość, czy mogą skracać czas wosku? Nie znalazłem nic konkretnego, ale może słabo szukałem.
Mateusz_O Opublikowano 6 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2020 Czy ADBL Beetle Juice Squeezer zabije Fusso coat?
Grzechu23 Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2020 10 godzin temu, Mateusz_O napisał: Czy ADBL Beetle Juice Squeezer zabije Fusso coat? Nie. Mowa oczywiście o bezdotykowym działaniu.
ghost Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2020 12 godzin temu, Aivars napisał: Pytanie - czy McKee's 37 Coating Prep Polish to dokladnie to samo co DETAILER'S PRO Coating Prep Polish ? Chodzi mi tutaj o wlasciwosci Poszedł rebranding, to samo Odrobinę różni się Duragloss Squeaky Clean, bardzo zbliżony, za niższą cenę otrzymujesz 95% osiągów McKeesa w niższej cenie 12 godzin temu, Kamsyyo napisał: Szukam odpowiedzi na pytanie jak QD-ki wpływają na woski, czy wydłużaja ich trwałość, czy mogą skracać czas wosku? Nie znalazłem nic konkretnego, ale może słabo szukałem. Bo nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Bardzo często przedłużenie trwałości mylone jest z przejęciem właściwości hydroforowych przez top. Zależy też pewnie od produktów. Zwykłe mycie skraca trwałość lsp, a co dopiero polerowanie fibrą po qd z dodatkami czyszczącymi. Z moich obserwacji qd skracały trwałość tradycyjnych wosków. Żeby przetestować dawałem tylko na początku, nie na końcu. Żeby wróciło hydro bazy, a nie oszukiwał qd. 2
Kamsyyo Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2020 2 godziny temu, ghost napisał: Zwykłe mycie skraca trwałość lsp, a co dopiero polerowanie fibrą po qd z dodatkami czyszczącymi. A czy np bazooka od Softa przedłuży działanie wosku, skoro sama ma wytrzymać do 3 miesięcy? Czy tylko przejmie hydro na ten czas?
ghost Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2020 22 minuty temu, Kamsyyo napisał: A czy np bazooka od Softa przedłuży działanie wosku, skoro sama ma wytrzymać do 3 miesięcy? Czy tylko przejmie hydro na ten czas? Połóż na pół samochodu wosk, a na pół wosk z bazooką i nam powiedz
mat231 Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2020 Czy produkty typu wsr. Deiron tgr można wypracować rękawica do mycia , czy nie zaszkodzi to rękawicy.
CarlosBlack Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2020 2 godziny temu, mat231 napisał: Skoro chcesz to robić rękawica to kup osobną do takich rzeczy.
mat231 Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2020 A czy można poświecać do tego małą rękawice do mycia felg czy i tak kiedyś lepiej dokupic?
Misieka6 Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2020 Jakie oświetlenie lepsze w przydomowym garażu, do malego detailingu? Lampy jarzyniowki dookoła czy jakieś ledy?
hashin Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2020 Szukam na forum i w sieci, ale nic nie znajduję. Coś łapie na lakierze i jest to trudne do zmycia na bezdotyku. Zazwyczaj są to podłużne kreski o brązowej barwie. Nie wiem czy to żywica czy odchody jakiegoś owada? pomoże ktoś bo jadę dzisiaj na myjnię i zastanawiam się czego użyć.
#kris Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2020 @hashin odchody pszczoły Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka 1
hashin Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2020 @Kris dzieki! akurat pszczoły to się nie spodziewałem
#kris Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2020 Panowie kto ma pod ręką pasty 3D 1L potrzebuje średnicę butli
lodowa Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2020 Gliptone Total body protection ktoś ma jakieś doświadczenia?
Mateusz_O Opublikowano 8 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2020 W jaki sposób usuwacie pojedyncze kupy ptaków przyjmijmy na drugi dzień po pełnym myciu auta?
Rekomendowane odpowiedzi