Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aplikowałem w cieniu na bezdotyku. Wyglądało że jest ok. Oczywiście wyjazd w słońce zweryfikował sytuację dość brutalnie.

Przy dłuższym odczekaniu było lepiej ale też nie idealnie. Wydaje mi się że ten wosk po prostu wymaga oświetlenia w trakcie docierania żeby uniknąć takich sytuacji. Nie jest taki bezproblemowy jak Sam twierdzi. Ponadto należy zdecydowanie uważać z ilością. Ja przy tej skopanej aplikacji poleciałem na grubo i to też był błąd.

Sam wosk dobrze maskuje, fajnie przyciemnia. Szałowego hydro nie ma. Mnie nie przekonał

• Dziękuję 1
Opublikowano

@4dminwhyyyyy w cieplejsze dni używałem ten szamponik, on bardzo wolno przysycha ale delikatnie zamula hydro i trzeba go chwilkę popłukać.Wystaw auto na słońce lub poczekaj z 24h i wtedy sprawdź hydro 

Opublikowano
48 minut temu, ghost napisał:

@Eidos71 jakieś opinie, wiesz coś o tym wosku?

Niestety nie posiadam i nigdy nie używałem żadnego z produktów Sam's Detailing 🤐

Opublikowano

Mam skórzana kierownice, dźwignie zmiany biegów i ręczny w skórze wiec nie ma tego duzo ale wypadało by to czymś wyczyścić a następnie chciałbym to zabezpieczyć Leder Versiegelung. Posiadam dwie sztuki chusteczek do skóry od colourlocka ale wydaje mi się ze one nie doczyszczą skóry wystarczająco ale może się mylę . Jaki polecacie cleaner do skóry nie za miliony? Wpadł mi w oko KEVAC CLEANER POWER. 😉 

Opublikowano

@Sodol u mnie w aucie skóry jest dokładnie tyle samo. Jako cleaner stosuję co jakiś czas Tenzi czysta skóra. Po wyczyszczeniu jest naprawdę widoczna i namacalna różnica. Dotąd do zabezpieczenia wykorzystałem też preparat od Tenzi, spoko ale krótkotrwały. Teraz chcę kupić zestaw Colourlocka soft, a Tenzi zostawić do czyszczenia tylko raz czy dwa razy do roku.

• Lubię to 1
Opublikowano

Kup sobie zestaw. Od Softa wyjdzie budżetowo. Chusteczki to raczej do wyczyszczenia kierownicy po dłuższej trasie.

Kacev Light lepszy od softa bo fajniesza piana. Ale musiałabys skompletować coś do zabezpieczenia.

• Lubię to 1
Opublikowano

Pytanie - czy McKee's 37 Coating Prep Polish to dokladnie to samo co DETAILER'S PRO Coating Prep Polish  ? Chodzi mi tutaj o wlasciwosci 😉

Opublikowano

Szukam odpowiedzi na pytanie jak QD-ki wpływają na woski, czy wydłużaja ich trwałość, czy mogą skracać czas wosku? Nie znalazłem nic konkretnego, ale może słabo szukałem.

Opublikowano
12 godzin temu, Aivars napisał:

Pytanie - czy McKee's 37 Coating Prep Polish to dokladnie to samo co DETAILER'S PRO Coating Prep Polish  ? Chodzi mi tutaj o wlasciwosci 😉

Poszedł rebranding, to samo 

Odrobinę różni się Duragloss Squeaky Clean, bardzo zbliżony, za niższą cenę otrzymujesz 95% osiągów McKeesa w niższej cenie

12 godzin temu, Kamsyyo napisał:

Szukam odpowiedzi na pytanie jak QD-ki wpływają na woski, czy wydłużaja ich trwałość, czy mogą skracać czas wosku? Nie znalazłem nic konkretnego, ale może słabo szukałem.

Bo nie ma jednoznacznej odpowiedzi. 

Bardzo często przedłużenie trwałości mylone jest z przejęciem właściwości hydroforowych przez top. 

Zależy też pewnie od produktów. 

Zwykłe mycie skraca trwałość lsp, a co dopiero polerowanie fibrą po qd z dodatkami czyszczącymi.

Z moich obserwacji qd skracały trwałość tradycyjnych wosków. 

Żeby przetestować dawałem tylko na początku, nie na końcu. Żeby wróciło hydro bazy, a nie oszukiwał qd. 

• Lubię to 2
Opublikowano
2 godziny temu, ghost napisał:

Zwykłe mycie skraca trwałość lsp, a co dopiero polerowanie fibrą po qd z dodatkami czyszczącymi.

A czy np bazooka od Softa przedłuży działanie wosku, skoro sama ma wytrzymać do 3 miesięcy? Czy tylko przejmie hydro na ten czas?

Opublikowano
22 minuty temu, Kamsyyo napisał:

A czy np bazooka od Softa przedłuży działanie wosku, skoro sama ma wytrzymać do 3 miesięcy? Czy tylko przejmie hydro na ten czas?

Połóż na pół samochodu wosk, a na pół wosk z bazooką i nam powiedz

Opublikowano

Szukam na forum i w sieci, ale nic nie znajduję. Coś łapie na lakierze i jest to trudne do zmycia na bezdotyku. Zazwyczaj są to podłużne kreski o brązowej barwie. Nie wiem czy to żywica czy odchody jakiegoś owada? pomoże ktoś bo jadę dzisiaj na myjnię i zastanawiam się czego użyć. 

IMG_20201007_191613.jpg