Skocz do zawartości

Krótkie pytanie i krótka odpowiedź

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

Jak wam skaczą wycieraczki to w pierwszej kolejności sprawdź się czy wycieraczka dobrze przylega do szyby. Powinna być prostopadła do jej powierzchni. Jeśli nie jest to wystarczy dogiąć ramię

• Okay 1

Pytanie bonusowe.

Czy trzymacie chemię w butelkach, czy używacie butelek i zlewacie do czegoś innego?

Dzisiaj na mycie zabrałem lekki roztwór UWC w butelce 750 @Good Stuff / workstuff.

Wziąłem też greenstara 1:20 w butelce Epoca Maxi 360 kupioną od @DeepGloss kilka miesięcy temu ale pierwszy raz użytej.

Obie napełniłem 3 tygodnie temu.

Obie nie psikają / leją po palcach.

Co ciekawe zwykłe butelki po płynie do szyb z takim uwc sobie radzą i przez cały sezon psikalem taką butelką.

O co kaman?

24 minuty temu, analyzator napisał:

Pytanie bonusowe.

Czy trzymacie chemię w butelkach, czy używacie butelek i zlewacie do czegoś innego?

Dzisiaj na mycie zabrałem lekki roztwór UWC w butelce 750 @Good Stuff / workstuff.

Wziąłem też greenstara 1:20 w butelce Epoca Maxi 360 kupioną od @DeepGloss kilka miesięcy temu ale pierwszy raz użytej.

Co ciekawe zwykłe butelki po płynie do szyb z takim uwc sobie radzą i przez cały sezon psikalem taką butelką.

O co kaman?

Robię tak samo i problemów zero. Ech2o leży mi już 3 tygodnie,  co jakiś czas używane. Wyłącznie male atomizery padają jak muchy u mnie.. tj te do butelek 50-100ml.

4 minuty temu, poncio napisał:

Czym czyścicie opony / dywaniki gumowe? (szczota? pędzel?)

Polećcie proszę jakąś sprawdzoną szczotę 🙂

Dzięki

Proszę cię... rozejrzyj się na forum. Nie bądź leniem.

Mało relacji jest gdzie widać szczotki, pędzelki, preparaty? :roll:

Witam Was serdecznie drodzy przyjaciele 😀

Jakie są wasze ulubione środki do zabezpieczenia skóry, co polecacie? Jest to w zasadzie młoda skóra ( 3 letnie auto CIVIC X) i z tego co się orientuję jej pielęgnacja wygląda inaczej niż pielęgnacja starszych tapicerek, więc stąd moje pytanie jaki produkt najlepiej się sprawdzi w tym przypadku?

W dniu 12.09.2020 o 22:31, analyzator napisał:

Pytanie bonusowe.

O co kaman?

@Good Stuff @DeepGloss ?

7 godzin temu, bigsmith21 napisał:

Panowie jakie stężenie polecacie Maxifii do bo netu, bodajże soap free. Producent podaje śmiesznie małe....

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Zaczynasz od takiego jak producent podaje. Wystarczy. Chyba, że brud slabo będzie się poddawał, to wtedy możesz delikatnie zwiększyć proporcje. 

Zaczynasz od takiego jak producent podaje. Wystarczy. Chyba, że brud slabo będzie się poddawał, to wtedy możesz delikatnie zwiększyć proporcje. 
Na szczura zrób roztwór w wiadrze z ciepłą wodą, wg ratio producenta, zamocz i wyciśnij mf. Przetrzyj sufit na krzyż. Po wyschnięciu odkurz.

Normalne, psik psik na mf, dalej tak samo jak wyżej

Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka

@analyzator ja mam sporo roztworów w różnych butelkach w tym i od WS. Cześć z nich jeździ też w samochodzie, chyba że są mrozy to wyjmuje. Nic się z nimi nie dzieje.

Jeśli chodzi o butle WS to mam np UWC 1:8 w butli, 750 którą kupiłem wkrótce po jej premierze. Śmiga cały czas, czesto odkręcana i zakręcana przy uzupełnianiu. Nic nie leci.

Mam też inne z późniejszych wypustów (jeszcze bez caynonów oryginalnych) i część atomizerów zaczęła się przekręcać bardzo szybko, ale same atomizery działają. 

W dniu 11.09.2020 o 16:27, ghost napisał:

Osobiście NW stosuję tylko na szyby boczne i tylną.

Na przód Duragloss Nanoglass Ceramic Coating

Ja również nie aplikuje u siebie na przód NW po tym jak wieczorem w deszczu i  sporym ruchu w mieście, zaczęły strasznie skakać wycieraczki. Oprócz tego że skaczą to po przetarciu wycieraczką na chwile pozostawała mgiełka na szybach. 

Mowisz że ten duragloss taki dobry? Może znasz jeszcze jakiś inny „śliski” odpowiednik?