marcelus Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2020 46 minut temu, Marcin1992 napisał: @marcelus ja używam mop obrotowy z viledy. Na 10 litrów daje korek płynu do podłóg i nie ma zadnych mazów Myślałem o tym mopie, ale zraziły mnie opinie na alle że rozlatuje się po kilku użyciach. Mowa chyba o kolejnych wersjach tego produktu, długo masz tego mopa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1992 Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2020 @marcelus 3 miesiące, mycie mieszkania 2 razy w tygodniu,czasem się zapomnę i klatkę schodowa nim umyje(do klatki mam taki zwykły najtańszy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shoober Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Cześć, Chciałbym Was prosić o wyjaśnienie terminu Slow Cutting pracując na rotacji. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locarno Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Cześć. Koleś zahaczył dzisiaj mi na parkingu przy cofaniu. Jest to do spolerowania czy raczej do malowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoBee Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2020 @locarno kiepskie zdjęcia, ciężko powiedzieć. Jak zatrzymuje się paznokieć i widać bazę, to nie spolerujesz nigdy do końca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1992 Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2020 @locarno daj fote od przodu ranta. Parę dni temu przyjechał do mnie chłop na lakierowanie i miał podobny przypadek, ale udało się bez lakierowania(oczywiście grube rysy zostały) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2020 @Fredi88 nowy bardziej przyciemnia i łatwiej się go rozkłada: Ciężko na foto uchwycić ale stary jest bardziej matowy a nowy bardziej w satynę wchodzi 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2020 17 godzin temu, Shoober napisał: Chciałbym Was prosić o wyjaśnienie terminu Slow Cutting pracując na rotacji. To metoda pracy, polegająca na polerowaniu niewielkiego fragmentu karoserii bez nacisku na maszynę (a nawet podtrzymując maszynę, aby zminimalizować jej własny ciężar), przy powtarzaniu bardzo wolnych przejazdów z różnymi prędkościami, bez uzupełniania pasty na padzie po jej wypracowaniu i częściowym "wyschnięciu", a za to kilkukrotnym zwilżaniu pada mgiełką wody, lub roztworu wody i quick detailera. To czasochłonna i wymagająca cierpliwości metoda polerowania - rozbijasz ścierniwo pasty nie pod wpływem nacisku, a pod wpływem samego ruchu obrotowego pada i tarcia między powierzchnią pada, a powierzchnią lakieru. Metoda ta jest najczęściej przydatna przy pastach, których ścierniwo opiera się na tlenku aluminium (np. pasty Koch, Menzerna), gdy chcemy maksymalnie wykorzystać właściwości tnące/polerujące pasty. 2 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gozdziu23 Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2020 16 minut temu, Eidos71 napisał: To metoda pracy, polegająca na polerowaniu niewielkiego fragmentu karoserii bez nacisku na maszynę (a nawet podtrzymując maszynę, aby zminimalizować jej własny ciężar), przy powtarzaniu bardzo wolnych przejazdów z różnymi prędkościami, bez uzupełniania pasty na padzie po jej wypracowaniu i częściowym "wyschnięciu", a za to kilkukrotnym zwilżaniu pada mgiełką wody, lub roztworu wody i quick detailera. To czasochłonna i wymagająca cierpliwości metoda polerowania - rozbijasz ścierniwo pasty nie pod wpływem nacisku, a pod wpływem samego ruchu obrotowego pada i tarcia między powierzchnią pada, a powierzchnią lakieru. Metoda ta jest najczęściej przydatna przy pastach, których ścierniwo opiera się na tlenku aluminium (np. pasty Koch, Menzerna), gdy chcemy maksymalnie wykorzystać właściwości tnące/polerujące pasty. Ładnie to opisałeś, jak z podręcznika A tak w przykładzie praktycznym przy rotacji to bierzesz dobrej jakości futro, aplikujesz wybraną paste, która jest tłustawa i ma możliwości długiej pracy. Atakujesz wybrany element pojazdu w wymiarach 40x40 i praktycznie wypracowujesz pastę bez nacisku na 2-3 biegu, Ilość przejazdów będzie kosmicznie wielka, przy pastach jak koch czy menzerna moim zdaniem nie należy dopsikiwać wody czy qd-ka nie tworzymy aż takich temperatur a same pasty nie przepadają za zwilżeniem, według mnie tracą siłe cięcia. Co taka technika daje ? Bardzo dobrej jakości cięcie, pozbycie się zazwyczaj wszystkich swirli i względny brak bałaganu, mała ilosc hologramów oraz brak śladów po agresywnosci futra. Dobra sprawa przy miękkich lakierach, przy twardych szkoda czasu. 17 godzin temu, Shoober napisał: Cześć, Chciałbym Was prosić o wyjaśnienie terminu Slow Cutting pracując na rotacji. Pozdrawiam. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niron Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Panie Panowie- mocna i bezpieczna piana to : ? myślałem nad Acid bubles od manofaktury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Bilt Hamber Auto Foam 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2020 @niron BH autofoam zdecydowanie. Jak chcesz coś skutecznego i ph neutralnego ale z mocą w dół masz jeszcze sonax energy, tac system ultra, tenzi neutral magic. W lecie sobie radzą. BH możesz spokojnie kombinować ze stężeniem - w dół. BH lubię za szybkie działanie i wolne przysychanie - piana jest rzadka i spływając zostawia na aucie film a nie suchą powierzchnię. Mistrzostwo. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat231 Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Jakie polecacie oświetlenie przenośne o barwie ciepłej do białego lakieru na 230v. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patol Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Czy ma sens położenie drugiej warstwy Glasura po 3 dniach (auto było cały czas w garażu) czy sobie odpuścić już i szykować się powoli na setup jesienno/zimowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poncio Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Mam 2 pytanka...1. Czy gąbkowe aplikatory np do wosku myjecie po uzyciu czy wyrzucacie i kupujecie nowe?2. Czy ilość nalozonego wosku ktory aplikujemy na lakier ma znaczenie? Lepiej wiecej towaru lub mniej?DziekiWysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 1 - ja wrzucam do pralki z fibrami 2 - więcej nie znaczy lepiej 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poncio Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 1 godzinę temu, Strus napisał: 1 - ja wrzucam do pralki z fibrami 2 - więcej nie znaczy lepiej Dzięki, Muszę w takim ukłądie wyciągnąć z kosza i wyprać Właśnie sie zastanawiałem bo na pewno ciężej jest potem to wytrzeć mikrofibrą ale czy działanie przez to nie będzie gorsze? W ogolę po użyciu FW Gloss i wytarciu MF zostają mi w niektórych miejscach pojedyncze włoski / kłaczki - jakby się pocił na lakierze... ciężko to potem wytrzeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 34 minuty temu, poncio napisał: Właśnie sie zastanawiałem bo na pewno ciężej jest potem to wytrzeć mikrofibrą ale czy działanie przez to nie będzie gorsze? Napiszę to ponownie tylko odwrotnie, skoro nie zrozumiałeś - im mniej tym lepiej. 35 minut temu, poncio napisał: W ogolę po użyciu FW Gloss i wytarciu MF zostają mi w niektórych miejscach pojedyncze włoski / kłaczki - jakby się pocił na lakierze... ciężko to potem wytrzeć O ile się nie mylę to Paradise Gloss jest bajecznie łatwym w aplikacji i dotarciu woskiem. Jeśli masz z nim problemy to albo masz okrutnie lipną fibrę albo nakładasz go dużo za dużo. Po Twoim poprzednim pytaniu wnioskuję że ta druga opcja. Wosku na średniej wielkości auto, przy prawidłowej aplikacji powinno zniknąć z opakowania do 8-10g. Sprawdź sobie ile schodzi Tobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poncio Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Tylko w pewnych miejscach mi to sie zrobilo wiec obstawiam, ze za duzo bylo materialu... pod koniec juz troche nabralem wprawy i cale drzwi bez problemu robilem 1 "liznieciem" woskuMF Work StuffaWysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 @poncio biorę z ręcznikami w płynie do ręczników. Zanim jednak pójdą do pralki płucze je szarym mydłem albo płynem do mycia naczyń i gorącą wodą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poncio Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 52 minuty temu, analyzator napisał: @poncio biorę z ręcznikami w płynie do ręczników. Zanim jednak pójdą do pralki płucze je szarym mydłem albo płynem do mycia naczyń i gorącą wodą. ja po praniu dodatkowo wrzucam jeszcze do suszarki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 @poncio aplikatory prasujesz czy tylko ręczniki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poncio Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 2 minuty temu, analyzator napisał: prasujesz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shoober Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Opowie ktoś jak robić finish na DA? Mam Kocha M03. Jakie obroty? Bez docisku, z odciskiem? Pady NAT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 @poncio taki żarcik 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi