Skocz do zawartości

Krótkie pytanie i krótka odpowiedź

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderator
Godzinę temu, powalla napisał:

Leć dalej tym co masz przecież to jest 

😜

Odlej 100ml do buteleczki , dodaj do tego 50ml wody i zobacz jak to się zachowuje , jak dalej tak będzie to dodaj znów 50ml wody i tak do skutku 😉 

50 to moze nie ale mozesz dolać 30 ml na 100 ml stronga . Albo moczyć szczoteczkę w wodzie i lekko wytrzepać tez osłabi troche stronga. Przy czym bedziesz mogl robic większe powierzchnie bo piany bedzie wiecej 

W dniu 11.08.2020 o 11:02, Qukie napisał:

Ciężki temat: Kostka brukowa poplamiona farbą Hammerite (prawie cała puszka 😕 ) - czym się jej pozbyć z dużej powierzchni? Rozpuszczalnik + szczotka i szmaty? Tenzi do kostki brukowej? ProElite Oli spoter (teoretycznie tylko do oleju)? Jakiś Tar & Glue remover? Jakieś inne sugestie mocnej chemii?

Spróbowałbym spytać u ProElite u źródła, oni mają sporo tych siuwaksów, może mają lepszy produkt niż spotter

4 godziny temu, BiałyGTi napisał:

To ze sa brudne nie oznacza ze trzeba atakować od razu tak mocnym produktem 

soft by sobie pewnie tez poradził z tym brudem 

Ja też sobie zrobiłem jakiś czas temu kuku strongiem. Razem z brudem ściągnął część farby z siedzenia w Mercu. 

Tak więc potwierdzam ze Strongiem ostrożnie. 

4 godziny temu, BiałyGTi napisał:

Panowie jak w tamcie czyli na szybko pytanko , jaka jest obecnie najmocniejszą pastą do cuttingu na rynku pod maszynkę DA ?  Megs 105, clear cut ?
Megs100, 3D 500

Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka

Godzinę temu, PawelKRZ napisał:

Pytanie z prania. Zeby "odswiezyc" tapicerke (nie jest strasznie brudna ale jest 5 lat uzytkowana) to uzyc Maxifi Versa + Emulsify czy lepiej bardziej rozcienczone Master Pre-Spray + Power-Rinse?

Ja bym poszedł w Master pre spray i Power Rinse 🙂  Bardzo dobry duet

Podpowiedzcie mi proszę czego zazwyczaj sie używa / używacie do mycia felg przy użyciu pianownicy?

Tak jak na zdjeciu poniżej. Często jak oglądam jakieś filmiki to w ten sposób ogarniają felge

Zwykły szampon?

b14aa22b13513eacb0bed77f1f6f72d2.jpg&key=b1fd5d4dfdd49b40251f3f7faafd0d424b902b548b3f7b0d3fccf9efad9c27cf

Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka

10 minut temu, poncio napisał:

Podpowiedzcie mi proszę czego zazwyczaj sie używa / używacie do mycia felg przy użyciu pianownicy?

...

Zwykły szampon?

Ja daje zwykla piane neutralna. Oplukanie. Potem UWC z oprysku + pedzel. Potem szampon + rekawica

13 minut temu, poncio napisał:

Taki UWC nadaje sie do pianownicy?

Nie wiem, nie probowalem z pianownicy. Ja mam na butelke zlozony atomizer pianujacy i lekko spienione jest przez co wolniej schnie i spokojniej moge pedzlowac. Rozcienczone mam 1:30 wiec jak by moze bardziej skoncentrowal to by sie bardziej pienilo. Z pianownicy recznej daje piane neutralna na felgi i opony.

Taki UWC nadaje sie do pianownicy?

Podpatrzyłem jak@Domel atakuje felgi wheel cleaner em z pianownicy. Sprawdziłem na starej epoce której już nie używam za często i teraz jest do uwc. Robi robotę

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

Godzinę temu, #kris napisał:

@poncio

Ja w weekend przetestuję z pianownicy P&S tak jak to czyni Pan TheOrganizer

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

jakie rozcieńczenie będziesz robił ?