MMCzysci Opublikowano 7 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 Jakby nie patrzeć aplikator jest jednak dużo delikatniejszy od glinki. Ja glinkuję. Glinka to nie wyrok śmierci dla karoserii, trzeba tylko być ostrożnym. Zastanowiłbym się tylko w przypadku czarnych/ciemnych aut (jeżeli coś spaprasz, to będzie to na pewno widać) + tych z miękkim lakierem (głównie japońskie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 7 Lipca 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 @Kamsyyo jesli po oczyszczaniu chemicznym cos zostaje to mozna glinkowac. Wiadomo cos tam sie rysuje ale jesli zachowany ostrożność plus duzy poślizg to tych rysek przybędzie bardzo malo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsyyo Opublikowano 7 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 No właśnie ostatnio glinkowałem pierwszy raz Galanta w czarnym kolorze Tyle że ja robiłem to ręcznikiem glinkowym, a on niby bardziej delikatny. Przy okazji jak używałem wody z szamponem do poślizgu, to ile mniej wiecej dawać szamponu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 7 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 Dosłownie kropelkę, żeby "nie zjadł" glinki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietras Opublikowano 7 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 Przepraszam za OT, ale nie wiem w jakim temacie zadać to pytanie. Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia ze sprzętem Millwaukee? Czy sprzęt jest wart swojej ceny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 7 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 36 minut temu, Pietras napisał: Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia ze sprzętem Millwaukee? Czy sprzęt jest wart swojej ceny? Sprzęt sam w sobie wysokiej jakości. Nie wiem natomiast jak jest z dostępnością częsci zamiennych lub serwisem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaso Opublikowano 8 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 Milwaukee warte kasy, drogie ale dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsyyo Opublikowano 8 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 @MMCzysci Serio tylko tyle? Ja włałem chyba z 3-4 nakrętki do litrowego spryskiwacza, żeby mieć jak największy poślizg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 8 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 Tak wyczytałem i tak zrobiłem, wyszło całkiem spoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietras Opublikowano 8 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 @ghost @Lukaso dzieki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalk Opublikowano 8 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 Mam rotację Milwaukee, jest nie do zajechania. Jeśli chodzi o części to jest sklep, w którym kupisz każdą najmniejszą duperelę tylko trzeba trochę dłużej poczekać, ponieważ ściągają je od producenta. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil598 Opublikowano 9 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 Mam problem z tapicerką w aucie. Wyczyściłem ją kiedyś środkiem od RRC do tapicerki. Wszystko dobrze produkt rozrobiłem z wodą i czyściłem i było spoko ale chyba za dużo produktu dawałem i jest on teraz niewypłukany z materiału, ponieważ jak wpadają mi krople deszczu na tapicerkę to zostają plamy po wodzie. Chciałbym to zrobić bez odkurzacza piorącego. Czy wystarczy, że wyczyszczę je teraz samą wodą (albo kilka razy)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 9 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 @kamil598 Najlepiej to użyć odkurzacz piorący i zrobić samo płukanie czystą wodą źle wypłukałeś ten "magiczny środek" od RRC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil598 Opublikowano 9 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 @david2888 no tak niestety nie mam odkurzacza i pytanie czy mój sposób się sprawdzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 9 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 54 minuty temu, kamil598 napisał: @david2888 no tak niestety nie mam odkurzacza i pytanie czy mój sposób się sprawdzi nie wiem w jaki sposób chcesz zrobić to: 1 godzinę temu, kamil598 napisał: Czy wystarczy, że wyczyszczę je teraz samą wodą (albo kilka razy)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil598 Opublikowano 9 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 @david2888 Myślałem pryskać wodą i szczotkować ale to chyba nie jest dobry pomysł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 9 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 @kamil598 Niestety nie tędy droga, to należy dobrze wypłukać 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsyyo Opublikowano 9 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 Czy coś się stanie lub zostaną ślady jak deironizer Vampire liquid spłynie na nielakierowane szorstkie plastiki zewnetrzne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winni. Opublikowano 9 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 @Kamsyyo Nic się nie stanie EDIT: Widzę ze dwie strony temu zadałeś to samo pytanie i dostałeś odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsyyo Opublikowano 9 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 25 minut temu, Winni. napisał: @Kamsyyo Nic się nie stanie EDIT: Widzę ze dwie strony temu zadałeś to samo pytanie i dostałeś odpowiedź Pytałem wcześniej o T&G i listwy czy nie odpadną, teraz o deirona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winni. Opublikowano 9 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 @Kamsyyo Lekka skleroza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locarno Opublikowano 9 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 Co to za ślady na lakierze pod uszczelkami szyby na zewnątrz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 9 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 @locarno wygląda to jak ślady od glinki albo papieru ściernego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anyaa Opublikowano 9 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 Szukam recznika do osuszania samochodu. Na samochodzie jest folia wiec rysuje się bajecznie szybko.. zastanawiam się miedzy ADBL PUFFY TOWEL XL a FIREBALL PIN TOWEL.. który bedzie lepszy? zastanawia mnie tez gramatura fireballa bo nigdzie nie potrafię znalezc tej informacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał82 Opublikowano 9 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 Jak rysuje Ci się folia to bym tylko przyklepywał a nawet nie próbował przesuwać. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi