D@ViD Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 20 minut temu, xadamx napisał: Koledzy, koleżanki szukam rękawic nitrylowych z długim rękawem. Kiedyś ktoś na forum wklejał ale nie mogę znaleźć posta. Wkurza mnie już mycie auta i nalana chemia do wewnątrz rękawiczki. Colad 53820 Allegro : 9217749833 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilipO Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 @david2888 colad będą podobnej jakości do black mamba / grippaz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 7 minut temu, FilipO napisał: @david2888 colad będą podobnej jakości do black mamba / grippaz ? Nie wiem, nie miałem tych rękawiczek, aby porównać sam ostatnio szukałem nitrówek z długim mankietem i właśnie trafiłem na Colad - jeszcze ich nie zamówiłem. Jeśli chodzi o marke Colad, to korzystam z ich taśmy, więc wiem, że jakość na pewno nie będzie byle jaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilipO Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 1 minutę temu, david2888 napisał: Nie wiem, nie miałem tych rękawiczek, aby porównać samo ostatnio szukałem nitrówek z długim mankietem i właśnie trafiłem na Colad - jeszcze ich nie zamówiłem. Jeśli chodzi o marke Colad, to korzystam z ich taśmy, więc wiem, że jakość na pewno nie będzie byle jaka. Ja właśnie też szukam rękawiczek, ale raczej nastawiony jestem na wielorazowy użytek jednej pary .. miałem jakieś zwykłe czarne nitryle i dramat .. ręce się pocą, a same rękawiczki drą przy zdejmowaniu .. kiedyś zamówiłem bodaj 1 czy 2 pary blackmamby i były świetne .. ale teraz ciężko dostępne i strasznie drogie .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 @FilipO Polecam te: Numer oferty: 8991839962 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waffel Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 Witam, orientuje się ktoś ile można wziasc za usługę? obejmuje ona:-zdjęcie naklejek(na zdjęciu już zdjęte-nie były jakoś uciążliwe)-zmycie kleju-jedno etapowa korektę całego pojazdu -umycie ramy, silnika, kół i wnęki paki-wyczyszczenie aluminiowych elementów jak „winda” i te boczne listwyCałe auto myte z mocna piana aktywną lecz bez glinkowania i deironizacji bo to auto na handel i nie musi być igła. Wiem, ze nie jest to zgodne z sztuką detailera i forum, ale jak to mówią klient nasz pan :) Pytam bo nigdy wcześniej nie miałem z tym styczności i nie wiem jak to wycenić Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lazzur Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 Jest gdzieś informacja o tym jaki bieg odpowiada danej ilosci obrotow w hamronie z juli? np 1 to 500 obrotow itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 21 Maja 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 @Waffel polerowałem kiedys kontener, upierdliwe to jest i lakier bardzo twardy był... Ja to bym sie umówił na $$/h bo tak to nie wyjdziesz za dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speedy69 Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 Chemical Guys Rinse Free. Używał ktoś? Warte zakupu? Ma jakikolwiek polot do ONR lub Wolfganga? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
willsonblack Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 Witajcie. NA moim Audi S3 mam nałożoną powłokę ceramiczną TC 9H 2+1 już jakieś 10 miesięcy i też porobiły mi się plamy po wodzie na ceramice ale użyłem dziś W9 GTECHNIQ Water Spot Remover i muszę powiedzieć - REWELACJA. Powłoka jak nowa. Środek strasznie pachnie octem. W instrukcji napisane jest żeby po zabiegu ponownie umyć auto, ale czy jest to potrzebne ??? powłoka wydaje się być w porządku. A myć znowu wodą z takim kamieniem nie ryzykowałem nowych plam. Ale spłukałem i tak na myjni wodą zdemineralizowaną - nie myłem - spłukałem, Pytanie - czy po takich zabiegach myć auto czy odczekać z tydzień tak jak przy nakładaniu powłoki. ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 21 Maja 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 @willsonblack skoro tak pisze t trzeba umyc autu a co do Wather spotow to polecam wycierać auto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
willsonblack Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 33 minuty temu, BiałyGTi napisał: @willsonblack skoro tak pisze t trzeba umyc autu a co do Wather spotow to polecam wycierać auto Coś grozi lakierowi jak zabezpieczony jest ceramiką ???? po takim moim zabiegu ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonderez Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 pytanie nie detailingowe: ponad rok temu zarysowali mi na parkingu zderzak (kartki nie zostawili), zgłosiłem od razu na policję a odpowiedz dostałem dopiero niedawno, że mają nagranie szkody. Co mam dalej z tym robić? Nagranie mogę wykupić za 50zł. Zgłaszać do ubezpieczyciela sprawcy, u którego miał wykupione OC w dniu kolizji? Czy coś oprócz nagrania będą chcieli ode mnie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 @willsonblack ale na co co masz czekać? Myj tak jak jest napisane na opakowaniu WSR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
willsonblack Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 Teraz, KUBA46 napisał: @willsonblack ale na co co masz czekać? Myj tak jak jest napisane na opakowaniu WSR. To lakierowi i powłoce po tylko zabiegu i porządnym spłukaniu nie powinno nic być ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 21 Maja 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 @willsonblack nie nic sie nie stanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
willsonblack Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 Teraz, BiałyGTi napisał: @willsonblack nie nic sie nie stanie Dzięki uspokoiłeś mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fryzjer Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2020 Panowie jak dokładnie suszycie auto z powłoką? Czy tylko powietrzem? Czy warto inwestowac w benbowa? Rozkladnie ręcznika i przeciąganie nie wchodzi za bardzo w grę bo tworzy to rysy. Nie mam benbowa i ostatnio dmuchalem kompresorem z taką cienką końcówką (typowo warsztatowa do wydmuchiwania) ale troche trzeba się tym namachac i zastanawiam się nad jakaś alternatywą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2020 @fryzjer 95% forum suszy samochód ręcznikiem. Można z tego wywnioskować, że jednak jest to metoda bezpieczna Jak masz budżet na benbowa to napewno usprawni on proces suszenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fryzjer Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2020 Ostatnio testowo przelecialem kawałek maski finishem (element niezabezpieczony) i już po 1 myciu widzę delikatne ryski ale może to też wina ręcznika, bo już trochę czasu ma. Ale generalnie rozumiem, że raczej rozłożenie i przeciąganie jest niewskazane ? Bardziej tylko rozłożenie i przyklepanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2020 @fryzjer a jaki ręcznik bo tutaj jest różnica Jak taki - to przyklepywanie , delikatnie przesuwanie Jak taki - to tylko przesuwanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fryzjer Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2020 Mam obecnie fluffy i monstera xs. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2020 Ktoś ma info jakie są (pomijając rzecz jasna kolor) różnice pomiędzy Poorboy's Natty's BLACK vs BLUE? Trwałość 3/4 tyg bez zmian? Przyciemnienie/głębia, krople, maskowanie? Zapach BLUE ma zaje...ty zapach różowej gumy orbit z dzieciństwa. A czarny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2020 @Malwin41 używam tylko apc jak mam 2-3 sztuki do ręcznego przeprania. Jak więcej sztuk. To wrzucam do pralki z płynem Shiny Garage Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupszczelisty Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2020 Witam. Lakier swojego samochodu mam zabezpieczony AIO Klasse. Auto czasami myję ręcznie u rodziców i nakładam GYEON WetCoat, a przeważnie jest myte na myjni bezdotykowej, co znacząco skraca żywotność moich powłok. Potrzebuję zabezpieczać lakier łatwo i z dużym okresem trwałości, mam na myśli coś jak OPTIMUM OPTI-SEAL lub GYEON WetCoat, ale o większej trwałości. Czy znacie taki produkt? Pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi